Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem kiábrándító, hogy a...

Nem kiábrándító, hogy a keresztények pokollal és tisztítótűzzel próbálnak megfélemlíteni?

Figyelt kérdés

Régen keresztény voltam és nagyon féltem a pokoltól és a purgatóriumtól, mert más keresztények ezzel félemlítettek meg engemet. Emlékszem, hogy mániákusan jártam gyónni, hogy ne kerüljek a pokolba és a tisztítótűzbe. Később mondták el, hogy a gyónást besúgórendszernek hozták létre.

Később felháborodtam ezen a megfélemlítési módszeren.

De még van egy két dolog ami nem tetszik, a szexuális elnyomás, hogy bűnnek mondanak különböző szexuális cselekedeteket aminek az emberi testnek szüksége van.

Olyan messzire mentek nálam a keresztények az elnyomásban, hogy a maszturbálástól is bűntudatom volt.

Tanítják még, hogy gazdagnak lenni bűn, hogy ne védjük meg magunkat.

Ha megütnek tartsd oda a másik orcádat is. Akinek van egy kis pénze megint pokollal fenyegetik stb.

tegnapelőtt 16:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
33%

Kedves kérdező! Úgy gondolod, hogy a Pokol csak fenyegetőzés? És ha tényleg létezik? Akkor bizony életmentő.

Ajánlom figyelmedbe a következő vidit:

(Hosszú de megéri végig nézni.)

https://www.youtube.com/watch?v=ptiTSYSm4xk

Ja. meg akik a tudománnyal dobálkóznak, jobb ha tudják a tudomány már azt bizonygatja, hogy létezik a túlvilág. Ettől kezdve ennyi volt a játszma. Az ateistáknak nincs tovább.

tegnapelőtt 22:54
 12/21 anonim ***** válasza:
64%
A pokolban piázni, drogozni, prostizni kell, a mennyben szűz csajokkal dumcsizhatsz és imádhatod naphosszát a főnököt.
tegnap 04:47
 13/21 Antigonio de la mancha ***** válasza:
35%

Nem azért kell kereszténynek lenni, hogy elkerüljük a poklot, hanem mert a világegyetem teremtőjénél (aki mindannyiunknak megadta a létezés ajándékát) nincsen szerethetőbb lény.

A kereszténység önbecsülésre és felelőségvállalásra tanit.

Szeresd az életet és ha jó napokat akarsz látni akkor válaszd a jót. De neked kell keresned mi a jó és mi a rossz, mi az igaz es mi a hamis. Ne hajladozz mint a nádszál mindenféle bigott vallásos tanitástól.

Nem a pénz rossz hanem a pénz szeretete.

Aki csak magának gyüjt kincset (vagyont), de Istenben nem gazdag, azt Jézus bolondnak nevezte. Istenben gazdagnak lenni azt is jelenti, hogy tagadjuk meg a kapzsiságot es az önzést, és gyakoroljunk irgalmasságot és szeretetet a szegények és nehéz sorsúak felé.

"És aki inni ad egynek e kicsinyek közül, csak egy pohár hideg vizet tanítvány nevében, bizony mondom nektek, el nem vesztheti jutalmát." (Máté 10:42)

tegnap 05:22
 14/21 anonim ***** válasza:
61%

Félelemből semmit sem lehet csinálni,pláne egészségesen és hosszú távon.

A keresztény élet motivaciója az Isten iránti szeretet, kölcsönös szeretet Isten és ember között.

Pokollal fenyegetni bárkit,éretlen dolog.

tegnap 07:09
 15/21 anonim ***** válasza:
41%

Ja és..

Gazdagnak lenni nem bűn,ahogyan szegénynek sem.

Az önvédelem alap jogod,ha keresztény vagy ha nem.

Éppúgy magad mint másokat megvédeni,jó és kell.

Szexualis elnyomasnál nemtudom mire gondolsz.

Tény hogy az Ige nem partolja a szabados szexualis életet,ahogy egyik vallás sem.

tegnap 07:15
 16/21 anonim ***** válasza:
45%

Ha majd te fogsz a magad élelméről gondoskodni, rá fogsz jönni arra, hogy enni sem eheted mindig azt, amit megkívánsz - mert akkor jön az elhízás, majd számolhatsz további betegségekkel is.

A szexuális szabadosságot pedig azért tiltja az egyház, mert az nem család- és életbarát. Mert te szexelsz egy nővel, te lelépsz, a nőt pedig otthagyod a következményekkel, ami lehet egy nem kívánt gyerek, akiért te nem vállalsz felelősséget, pedig mint apának, kellene.

Ha pedig egy pap anélkül fenyeget a pokollal, hogy Isten kegyelmét is ugyanennyire kiemelné, akkor azzal többet árt, mint használ. Mert Isten nem azt akarja, hogy féljenek tőle a hívei, még akkor is, ha istenfélelemről beszélünk. Azt szeretné, hogy szeressék, és akkor viszont tudja őket szeretni.

tegnap 09:34
 17/21 A kérdező kommentje:
Úgy látom a keresztények nem hajlandóak a pokol és tisztítótűz létezését megtagadni. Fuu. Be fogtok csavarodni szerintem ettől..
tegnap 10:37
 18/21 anonim ***** válasza:
25%

17: "becsavarodás" - téves, ezt csak magadból vetítetted ki.

"Megragadni" - igaz, nem a keresztények nem tagadják meg a kereszténységet.

tegnap 11:06
 19/21 anonim ***** válasza:
40%

Én konkrétan nem csavarodom be a pokol létezese miatt mert nem szamottevő része a ker.életemnek

Neked se legyen az.

Nem központi kérdés

tegnap 11:25
 20/21 anonim ***** válasza:
25%
Nem úgy tűnik a műsorod alapján xD, hogy nem csavarodsz be. De ne hagyd, hogy a következetesség gátat szabjon a kreativitásodnak.
tegnap 12:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!