A vallások sokszínűsége miért nem cáfolják Isten létezését? Vágó István is jól megmondta!
A burgonya (Solanum tuberosum), a köznyelvben krumpli, tájnyelvi nevén krumpedli, kolompér, kompér, kolompír, korompér, krompér, grulya, földialma, svábtök vagy pityóka (Erdélyben).
Mind 1:1 ugyan az, a krumpli.
"mégis miféle transszendenc világ létezhet? Ha minden vallás kamu."
Kijelenthetjük, hogy mindegyik kamu? Mi alapján?
"akkor most minden létezik? Reinkarnáció, menny pokol, nirváná? xd"
Isten létéről tetted fel a kérdést.
Nem arról, hogy mi van a halál után, ez két tök különböző dolog.
Isten léte vagy nem léte (az ateisták érzékenysége miatt) nem függ attól, hogy hisznek-e benne vagy sem, hányan hisznek és hogy ezeknek az embereknek mi az istenképe.
Én pl egy ismerősömet, Józsit kedves, vicces embernek ismerem. Más szerint Józsi vuszont bunkó és beképzelt. Más a Józsi-képünk. Akkor most Józsi igazából nem létezik? Ezt azért írtam, mert egy látható, ismerhető embert is képesek vagyunk többféleképpen látni, jellemezni. Hát akkor a nem látható Istent...?
"Ezt Vágó Istvánt kérdezd."
Meghalt.
Másrészt Te tetted fel a kérdést. Ha csak papagáj módjára ismételgetni tudod más gondolatát, de egyetértesz azzal, de nem tudod sajátodként képviselni, akkor tök felesleges volt kérdést kiírnod.
Szerintem kérdezd meg most a Vágót, hogy melyik helyes választ jelöljük meg?
Talán dob egy mentőövet Odaátról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!