Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vincze Minya István miért...

Vincze Minya István miért mondott le?

Figyelt kérdés

Ez áll a keresztény tanításban: "Ha valaki férfival hál úgy, ahogyan asszonnyal szoktak hálni, mivel utálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak, vérük rajtuk."

Nos aki nem fogadja el a keresztény tanítást, az intoleráns a kereszténységgel szemben. Miért nem inkább azokat mondatják le, akik a kereszténységet támadják? A pápa egyébként Isten szolgája, ő miért támogatja a meleg közösséget?

aug. 15. 13:34
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
0%
Mert bennük van a megfelelési kényszer, esetleg megtámogatva némi fenyegetéssel, pénzzel (vagy ennek a megvonásával)
aug. 15. 15:01
 2/21 anonim ***** válasza:
75%

"Ez áll a keresztény tanításban"

Megmutatnád, hogy pontosan hol áll ez a keresztény tanításban?

Mert én ilyet csak az Ószövetségben találtam.

Ellenben az benne áll a keresztény tanításban, hogy ne hazudj, ahogy az is rád vonatkozóan, hogy az ördög az atyátok.

Nézd mit mondott Jézus nektek:

„Az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek!”

aug. 15. 16:21
 3/21 A kérdező kommentje:

Az Ószövetség nem Isten szavai?

"rád vonatkozóan, hogy az ördög az atyátok."

Ezt mire véljem?

"Nézd mit mondott Jézus nektek:

„Az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek!”"

És ez szerinted ez azt jelenti, hogy kussoljunk, mert mi is bűnösök vagyunk?

Egyébként a papok azt tanították, hogy a szodómia bűn. A pápa természetesen támogatja, az ő atyja az ördög inkább, nem az enyém. Nem csoda, hogy üresek a templomok padjai. Júdásként elárulták a kereszténységet, aki pedig igaz ember, annak le kell mondania. Régen készek voltak meghalni a hitükért, most meg ilyenek előtt meghajolnak.

aug. 15. 16:31
 4/21 anonim ***** válasza:
90%

Te egy kizárólag zsidókra vonatkozó ószövetségi törvényt idéztél. megjegyzem, hogy a házasságon kívül szexuális életet élő hetero emberekre is ez vonatkozik. Velük kapcsolatban is ilyen hangosan óbégatva kéred a kínzásukat? Valószínűleg már te se élnél, mert biztos éltél nemi életet házasságon kívül.

Hogy hogy mire véld? Azt hittem, hogy ismered a Bibliát. Ha ismered, akkor tudnod kéne az idézetem környezetét is.

"És ez szerinted ez azt jelenti, hogy kussoljunk, mert mi is bűnösök vagyunk?"

Mondjuk neked nem ártana. Értem én, hogy látens homi vagy, ami ilyen homofóbiaként jön ki rajtad, de mi keresztények nem szitkozódunk így, nem bujtunk senkit középkorban se nagyon használt kínzások elkövetésére, a gyűlöletbeszédtől pedig elhatárolódunk.

aug. 15. 16:41
 5/21 A kérdező kommentje:
4.: Én nem járok templomba, már gyerekként is utáltam, mert olyan alakok jártak oda, mint te. De attól még keresztény vagyok, és megvédem a kultúránk alappillérét. Ha lenne lehetőségem a vallásgyakorlásra, akkor szívesen élnék vele. Olyanba viszont a büdös életbe nem fektetném az energiámat, aminek esetében az lmbtq propaganda, a liberálisok, és hasonlók mondják meg, hogy mit mondhat egy pap, és mit nem. Azért mennék el templomba, hogy igaz dolgokat tanuljak, nem pedig azért, hogy a mocsokkal mérgezzem magamat. Ha Vincze Minya István lenne a pap, akkor szívesen mennék, bár ő is eléggé nagy csalódás, minek kért bocsánatot az ellenségtől? Rájöhetnének már végre, hogy hiába hódolnak be, hiába kérnek bocsánatot, ezekben nincs könyörület, és így is, úgy is eltiporják, megalázzák, akkor nem jobb lenne egyenes gerinccel, tisztességesen kiállnia a véleménye mellett? Minek megadni azt a kéjt a liberális olvasóknak, hogy na tessék megint tönkretettek egy igaz embert? Lett egy egy újabb áldozata a meleg diktatúrának. Fütty szóra emberek mondanak le a posztjukról, szerinted jól van ez így?
aug. 15. 18:53
 6/21 anonim ***** válasza:
84%

Nézd, azért nem lepődtem meg, hogy semmi közöd a kereszténységhez, amekkora gyűlölet van benned, nincs min csodálkozni.

"Fütty szóra emberek mondanak le a posztjukról, szerinted jól van ez így?"

Nem fütty szóra mondott le, a püspöke lényegében kötelezte. Tudod a kereszténység Krisztust hirdeti, te a sátánt szolgálod.

Amúgy olyan butácska vagy, hogy hibásan rendre papot írsz, pedig lelkészről van szó. Minden egyes mondatodból látszik, hogy semmi közöd a kereszténységhez, csak egy szélsőjobbos látens meleg van.

aug. 15. 20:32
 7/21 A kérdező kommentje:

6.: Nincs bennem semmi gyűlölet, harag annál inkább. Isten is haragra szokott gerjedni a gonoszság láttán.

Nekem a kereszténységhez sokkal több közöm van, mint neked. Attól, hogy ájtatoskodsz, még nem kerülsz közelebb Istenhez. Ha a templomodban a Szent Jézust szivárványszínűre festenék, és falloszt raknának a kezébe az elfogadás és tolerancia jegyében, te szépen jó kisfiú módjára kussolnál, megalkuvó mosolygás mellett, miközben gondolatban azon járna az eszed, hogy te most mekkora nagy keresztény toleráns elfogadó hős vagy, ha pedig én szót mernék emelni a szégyen ellen, az már biztos, hogy teli torokból üvöltenél le.

aug. 15. 20:53
 8/21 anonim ***** válasza:
87%

Neked mi közöd van a kereszténységhez? Az itt látható látens homoszexualitásodból fakadó gyűlölködésnek semmi köze a kereszténységhez. A sátánhoz viszont annál több.

aug. 15. 21:00
 9/21 A kérdező kommentje:
8.: Már elmondtam, hogy mi közöm van a kereszténységhez. Nem kell ahhoz a vallást gyakorolni, hogy keresztény legyek. Mint ahogyan a buddhisták is mondják, hogy sok ember lehet buddhista, miközben nem is tud róla.
aug. 15. 21:03
 10/21 A kérdező kommentje:

Ja és nem mellékesen megvagyok keresztelve, tehát keresztény vagyok.

Voltam egyébként elsőáldozó is, nem mintha ez számítana.

aug. 15. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!