Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vincze Minya István miért...

Vincze Minya István miért mondott le?

Figyelt kérdés

Ez áll a keresztény tanításban: "Ha valaki férfival hál úgy, ahogyan asszonnyal szoktak hálni, mivel utálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak, vérük rajtuk."

Nos aki nem fogadja el a keresztény tanítást, az intoleráns a kereszténységgel szemben. Miért nem inkább azokat mondatják le, akik a kereszténységet támadják? A pápa egyébként Isten szolgája, ő miért támogatja a meleg közösséget?

aug. 15. 13:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
84%

"Már elmondtam, hogy mi közöm van a kereszténységhez."

Igen, semmi. Konkrétan.

Lényegében hitehagyott vagy a leírásod alapján. Ráadásul súlyosan eretnek is, hiszen sorozatosan olyan dolgokat írsz, amik ellentétesek az alapvető keresztény tanításokkal. Amit tetéz, hogy nyilvános felületen hirdeted is.

aug. 15. 21:11
 12/21 A kérdező kommentje:
11.: Én lehet, hogy hibázok, és nem ismerem túlságosan a keresztényi tanításokat, de te szándékosan árulod el és próbálod lejáratni a keresztény testvéredet, aki foggal-körömmel harcolna azért, hogy ti nyugodtan járhassatok a templomotokba. Isten szemében te sokkal utálatosabb vagy.
aug. 15. 21:21
 13/21 anonim ***** válasza:
79%

Tehát már Isten helyébe is helyezed magad, s döntesz helyette, ki utálatos és ki nem :)

Egy gyűlölködő, sátáni lelkületű ember biztos nagyon pozitív lehet a szelíd Krisztusnak. De ne aggódj, Jézus téged is megváltott, ha egyszer elfogadod majd tőle, megtérsz és hátat fordítasz a sátánnak.

Addig is, én több időt nem pazarolnák rád, további jó gyűlölködést.

aug. 15. 21:31
 14/21 A kérdező kommentje:
13.: Isten mindenkiben ott van. Én is remélem, hogy majd egyszer segít az ostobaságodon.
aug. 15. 21:54
 15/21 anonim ***** válasza:
73%

"Vincze Minya István miért mondott le?"

Mert lemondatták. Korábban meg-megtűrték az ilyen gyűlölködő beszédet, de ezúttal megértették, hogy a hívők többségében ez megbotránkozást kelt és eltávolodnak az egyháztól, amennyiben az nem reflektál erkölcsös módon. Én azon csodálkoztam, hogy senki nem jelentette fel ezt a fekete szívű embert gyűlöletbeszédért.

"Ez áll a keresztény tanításban: "Ha valaki férfival hál úgy, ahogyan asszonnyal szoktak hálni, mivel utálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak, vérük rajtuk.""

Az említett gondolat az Ószövetségben áll. A keresztény hitű emberek kifejezetten sokat NEM tartanak be az ószövetségi törvények közül. Te sem. Azokkal nincs semmi bajod. Csak azoknak a betartatását erőlteted, amik az LMBTQ kisebbség elleni uszításra valók.

Az Ószövetség a következők esetén is halálbüntetést rendel, mégsem toporzékol felnégyelésüket követelve egyik homofób sem a szószéken:

Házasságtörés (3 Mózes 20:10, és Jézus szerint elég gondolatban elkövetni)

Aki Isten nevét káromolja (3 Mózes 24:16)

Aki szombaton/vasárnap munkát végez (2 Mózes 31:14)

Engedetlen gyermekek (5 Mózes 21:18–21)

Bálványimádás (5 Mózes 13:6–10, egyes keresztények a katolikus egyházat is ide sorolják)

De van még olyan, hogy vegyes anyagú ruházat viselése (3 Mózes 19:19), tetoválás

(3 Mózes 19:28), vegyes vetésű szántóföldek (3 Mózes 19:19).

Neked ezek be nem tartásával nincs semmi bajod, nem bánod, hogy a templomban nem zajlik uszítás, gyűlöletbeszéd ellenük. Neked is csak az LMBTQ kisebbséggel van bajod. Sokat elmond ez egy ember morális szintjéről.

"Nos aki nem fogadja el a keresztény tanítást, az intoleráns a kereszténységgel szemben."

Aki nem fogadja el a muszlim tanítást, az intoleráns a muszlimokkal szemben. (Ugye milyen bután hangzik amit írtál?)

"Miért nem inkább azokat mondatják le, akik a kereszténységet támadják?"

A kereszténységet nem támadja senki. Lépj ki az áldozati pózból. Rómában egy darabig üldözték a hittársaidat, azóta folyamatosan ti vagytok hatalmon. Nem létezik a földkerekségen másik olyan vallás, ami többet picsogna.

Ennyire bizonytalanok vagytok a hitetekben? Ti mindenki ellen gyűlölködhettek, de ha valaki szavát emeli az uszító beszédetek ellen, akkor az már az egész kereszténységet támadja?

Ami a mai kereszténységet rombolja, az a következmények nélküli egyház. Amikor az egyház tagjai bármilyen bűnöket elkövethetnek, annak nem lesz büntetése a konkrét személyekre nézve. Emiatt menetelnek a krízishelyzet felé egyes egyházak.

"A pápa egyébként Isten szolgája, ő miért támogatja a meleg közösséget?"

A pápa a katolikus egyházon belüli szereplő, csakis a saját szabályaik és logikájuk mentén cselekszik. Választással kerül hatalomra, ami miatt kizárható, hogy valamilyen külső konspiráció keretein belül bomlasztaná az egyházat. A végtelenül bölcs vallásszakértő Bayer Zsolt véleményével ellentétben a pápa valóban a katolikus egyház vezetésének elgondolásai mentén vezeti a rábízott közösséget.

Ha nem vagy katolikus, akkor ez nem a te dolgod. De ha te katolikusként nem szellemi vezetőként tekintesz rá, akkor válassz másik egyházat. Olyat, amiben azok ellen uszítanak akiket pont te is tiszta szívből gyűlölsz. Lehet ilyen keresztény egyházat nehezebben találsz, mert a legtöbb Jézus tanítását követi. Jézus meg nem azt mondta, hogy duzzadó nyaki erekkel gyűlölködj, hanem hogy szeresd felebarátaidat.

aug. 17. 16:12
 16/21 anonim ***** válasza:
55%

Egyrészt a kérdésben református lelkész szerepel, nem katolikus pap. Másrészt a kérdező nem keresztény, saját bevallása szerint se gyakorolja a keresztény vallást, tehát felesleges vele egy kalap alá venni a valóban hívőket.

aug. 17. 16:31
 17/21 A kérdező kommentje:

16.: Akkor nem lennék keresztény, ha kikeresztelkednék.

Egyébként nem megígérted, hogy elkotródsz innen? Ehhez képest most is rólam dumálsz!

aug. 17. 16:42
 18/21 anonim ***** válasza:

Tőle megkérdezted már?

Ő az aki a legpontosabb választ tudná adni a kérdésedre.

aug. 17. 17:14
 19/21 anonim ***** válasza:

"a kérdésben református lelkész szerepel, nem katolikus pap"

Nem állítottam más én sem a válaszomban. A katolikus elemeket ahhoz a részhez fűztem, amely a pápáról szól. Remélem így már érted.

"a kérdező nem keresztény, saját bevallása szerint se gyakorolja a keresztény vallást"

Nem tudom, hogy a kérdező milyen vallású. Ha te ismered személyesen, akkor bizonyára nincs szükség arra, hogy megkérdezd. Ha nem ismered, akkor úgy korrekt, ha megkérdezed.

aug. 17. 18:21
 20/21 A kérdező kommentje:

19.: " Ha nem ismered, akkor úgy korrekt, ha megkérdezed."

Igen, köszönöm szépen. Igazából utál engem, és állandóan kötekedik, csak mert nem ajnározom az lmbtq közösséget, ergo csak rossz ember lehetek.

Egyébként írtam is, hogy keresztény vagyok, de nem gyakorlom a vallást. Csak az lehet keresztény, aki állandóan imádkozik? Ha kihagyok pár napot, akkor már nem vagyok keresztény, vagy milyen idő intervallumban kell imádkoznom, hogy kereszténynek mondhassam magamat?

aug. 17. 18:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!