Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jól gondolom, ha Jézus nem...

Jól gondolom, ha Jézus nem támadt fel valójában akkor hazugság minden ami a bibliában van sőt ha nem támadt fel akkor valószínűleg nincs semmi a halál után?

Figyelt kérdés

jan. 5. 12:55
1 2 3 4 5 6
 21/57 tgt ***** válasza:
71%

Ezt a próféciát például beteljesítette?

"Ítéletet tart majd a nemzetek között,

és megfenyít számos népet;

ők pedig kardjaikat ekevasakká kovácsolják,

és lándzsáikat szőlőmetsző késekké.

Nemzet nemzet ellen kardot nem emel,

és nem tanulnak többé hadviselést."

jan. 5. 20:39
 22/57 anonim ***** válasza:
17%

Megkövetem magam, nem Pál apostol levelében szerepelt, erre rosszul emlékeztem:

"Emlékeztetni akarlak titeket arra, jóllehet minderről tudtok, hogy Jézus, miután népét egyszer s mindenkorra kiszabadította Egyiptom földjéről, azokat, akik nem hittek, később elpusztította."

Helyette Júdás levelében olvashatjuk.

jan. 5. 20:46
 23/57 tgt ***** válasza:
57%

22-es: Jézus neve egyedül Simon Tamás László fordításában szerepel, minden más fordításban Úr van Jézus helyett, szóval ennek a hitelessége minimum vitatott.

De mindegy is, hogy mit gondolt Júdás, hiszen Jézus úgy hivatkozik magára, mint akit az Atya küldött, és alá van rendelve az Atya akaratának. Nem egyenlő vele, hanem őt szolgálja: "Én önmagamtól nem tehetek semmit: ahogyan tőle hallom, úgy ítélek; és az én ítéletem igazságos, mert nem a magam akaratát keresem, hanem annak az akaratát, aki elküldött engem."

jan. 5. 21:07
 24/57 anonim ***** válasza:
40%

"szóval ennek a hitelessége minimum vitatott"

Mielőtt rágalmazni próbálsz mást, minimum érdemes lett volna utána olvasnod. Simon Tamás fordítása már a legfrissebb Nestle-Aland alapján készült, ahol a legrégibb források alapján helyreállították ezt a részt is.

Senki se mondta, hogy Jézus és az Atya ugyanaz a személy lenne. Viszont írva van, hogy az Atya mindent a Fiú által tesz.

jan. 5. 21:15
 25/57 tgt ***** válasza:
Összehasonlíthatod a fordítasokat: [link]
jan. 5. 21:18
 26/57 anonim ***** válasza:
43%

Ha Jézus nem támadt volna fel, akkor az azt jelenti, hogy Isten nem fogadta el Jézus halálának értékét, mert valami hibát talált a fia áldozatában.

Ebben az esetben az ember nem lenne megváltva a haláltól. Ami azt jelentené, hogy Isten nem tudná a Földre és az emberiségre vonatkozó szándékát megvalósítani, és új áldozatra lenne szükség.

jan. 5. 21:21
 27/57 tgt ***** válasza:
27%
26-os: Az Isten feláldozta az Istent, hogy meg tudjon bocsájtani az embereknek. Vilagos.
jan. 5. 21:26
 28/57 anonim ***** válasza:
0%

Nem kell összehasonlítanom, elmondtam az okát, lehet nem értetted meg. Sajnálom. Olvasgass kicsit a témában és gyere vissza felkészülve.

jan. 5. 21:31
 29/57 tgt ***** válasza:
28-as: Sejtettem, hogy nem akarod összehasonlítani a szövegvariánsokat, hanem a Simonét fogadod el egyedül igaznak, pedig lehetnének ketségeid, ahogy a kutatóknak is vannak. Sebaj, a link itt marad, ha valaki akarja, megnézi.
jan. 5. 21:47
 30/57 anonim ***** válasza:
61%
Sejtettem, hogy nem akarod majd felfogni, hogy ez miért eltérő, mint a többi, pedig leírtam az okát is. De hátha más majd meg akarja érteni, neki meg hasznos volt, hogy megtudta.
jan. 5. 21:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!