A Jehova tanúi hogyan értékelik a tőlük kiszakadt Igazhitű Jehova tanúi munkásságát?
Egy kis infó róluk:
"Adatok:
Nemzetközi neve True Faith Jehovah's Withnesses.
Központjuk nincs.
Tagságuk Kelet-Európában néhány tízezer fő.Hazánkban főleg a szomszéd országokból járnak át.prédikálni.
Háttér:
1962-ben vált ki a hitehagyottnak és elvilágiasodottnak ítélt Jehova Tanúi szervezetből.és hasonló szervezetet hoztak létre.
Tanítás
Alapvetően azonos Jehova Tanúi tanításával,de a 60-as évektől megjelent tanításokat a régebbi igazságok megtagadásának tekintik.
A kiválás oka Az Őrtorony tanításának megváltozása volt,miszerint a Róma 13:-beli "felsőbb hatalmak"alatt nem Jehovát és Krisztust,hanem az államokat kell érteni.
Mivel jelenleg a világ államai nem rendlik alá magukat Jehovának;ez nyilvánvalóan nem lehet a Róma 13. jelentése.A változások mögött csak a KGB állhat,amely átvette a hatalmat JT brooklyni központjában.
forrás:
Szalai András - Más Jézus, más lélek, más evangélium (2011) - c.könyv 208.oldala."
Traktátusok:
Az adatok forrása: [link]
Nem kell negnéznem a Bibliát, ugyanis nagyon jól ismerem.
Nekem ne akarja egy Tanú vagy hitgyülis megmagyarázni azt a könyvet, mert ha valakiknél, hát náluk biztosan jobban ismerem.
Tehát nem kell engem oktatni.
Amit a #9-es kommentben leírtam, azt továbbra is fenntartom.
Nem kérek több választ Jehova tanúitól.
Téma OFF.
Hihetetlen, hogy ezt is el kell magyarázni. 🤦♂️
Arra voltam kíváncsi, hogy Jehova tanúi mit gondolnak az Igazhitű Jehova tanúiról. A válasszal azonban nem voltam elégedett, nem tetszett, és eljutottam addig, hogy már semmit nem akarok tőletek kérdezni, és egyáltalán nem akarok veletek beszélgetni, mert irritálóak vagytok. Már megbántam, hogy kérdeztem tőletek. Ennyi történt.
14
"nem mutatnak be egységes imádatot Istennek"
Nem egységes? Ez hamis állítás, mert amit itt Magyarországon tanulunk és teszünk, azt ugyan úgy teszik és ugyanazt tanítják Afrikában, Ázsia egyes részein, Európai országokban, szigeteken. Ugyan azt a Bibliai információt kapják mindenhol, az adott ország nyelvén.
Érdekes ez a vád, ugyan is nem egy Papi hivatalt betöltő személlyel beszélgettünk, aki meg azt tartotta nevetségesnek, elfogadhatatlannak, hogy mindenhol ugyan azt mondjuk.
Kinek mi nem tetszik....a vélemények megosztottak.
Nem csoda, hogy ellentétes híreket visznek a Tanúkról, és az emberek elméjét ezzel jól bezavarják.
"Arra voltam kíváncsi, hogy Jehova tanúi mit gondolnak az Igazhitű Jehova tanúiról. A válasszal azonban nem voltam elégedett, nem tetszett,"
Értem. Tehát nem tetszett a válasz. Pedig nem sértegettük őket, csak annyit írtam, hogy sajnos a politikai zavar miatt lekapcsolódtak. Hogy ebben mi volt a rossz érthetetlen. Hiszen Romániában vannak Jehova Tanúi akik nem szakadtak ki, és nem maradtak le a vezető testülettől.
Egyébként pedig nyilván való, hogy miért "nem tetszett" neked.
Semmilyen válasz sem tetszett volna, eleve így indult az egész.
Mi a hamis benne? Egy több részre szakadt vallás vagytok, nem mutattok be egységes imádatot. De a próféciák előre írták, hogy lesznek ilyen meghasonlott felekezetek, a Biblia vallásoknak nevezi őket, mint ti is.
18
Kedves Hozzászóló.
Mi nem vagyunk több részre szakadt vallás. Romániában a politikai kémek beszivárgása miatt történtek elszigetelődések, akik megosztották a belső békét és egységet, hogy a Tanúk ne bízzanak meg egymásban. Ebből úgy vélték, hogy a Tanúk megszűnnek létezni, és tevékenykedni. Ez nem több részre szakadás, hanem lemorzsolódás.
Szakadások a hitét elhagyó egyházaknál történt, mivel sokan rájöttek, hogy nem tanítják azt és nem is élnek úgy, mint az első keresztények.
Őket nevezzük protestánsoknak. Ezekből is szakadtak ki más vallások.
Jehova Tanúi nem kiszakadtak, ellenben az első keresztényeket is "szakadároknak" lehetne nevezni, a judaizmusból. Jézus az Istennek járó tiszta imádatot állította helyre, egy időre. De a hitehagyás után a pogányok meghatározott idejének a végén, Jézus újra elkezdte a helyre állítást néhány emberrel, akik hűségeseknek bizonyultak Isten szavát illetően.
Az igazhitű Tanúk pedig nem kiszakadtak, hanem lemorzsolódtak, mivel Romániában olyan személyek szivárogtak be, akik Tanúknak adták ki magukat, közben a politikai rendszerből küldték kémkedni az illetőt.
Ez miatt történt, hogy a testvérek nem bíztak meg egymásban, Ezért a főágról leszakadtak.
Vallásokat nem Isten hoz létre, hanem emberek. Isten a neki járó imádatot határozta meg, a mindenkire vonatkozó erkölcsi alapelvekben.
A sötét középkor tetteire illik rá a hitehagyás azokra, akik Jézus nevében háborúztak, embereket gyilkoltak le, vagy nyomorítottak meg, és üldözöttből, üldözötté váltak.
Az Úr napján, ami a pogányok idejének a lejárta, Jézus elkezdte megfinomítani a tiszta imádatot.
Ez egységes az egész lakott földön.
Az igazhitű Jehova Tanúi pedig az írások ellenére vezetés nélkül maradt, pedig Jézus elmondta, hogy a hű és értelmes szolga lesz az, aki kiadja a bőséges szellemieket a nyájnak.
Napjainkban is vannak "igazhitű Tanúk", akik folyamatosan visszatérnek az eredeti tanításhoz.
"Szakadások a hitét elhagyó egyházaknál történt, mivel sokan rájöttek, hogy nem tanítják azt és nem is élnek úgy, mint az első keresztények."
Pont ez történt a Jehova tanúinál is. Az Igazhitű Tanúk ezért nem is fogadják el a sok hamisságot, mert a tanításon a vallás másik szervezete annyi sokat változtatott 1960 óta.
"Jehova Tanúi nem kiszakadtak"
Az adventista millerita mozgalomból szakadtak ki a Jehova tanúi.
"Vallásokat nem Isten hoz létre, hanem emberek."
Pontosan, a tiéteket Russel pásztor és még néhány millerita tag.
"Az igazhitű Jehova Tanúi pedig az írások ellenére vezetés nélkül maradt, pedig Jézus elmondta, hogy a hű és értelmes szolga lesz az, aki kiadja a bőséges szellemieket a nyájnak."
Hogy maradtak vezetés nélkül, ha Jézus 1914-ben láthatatlanul visszatért és vezeti őket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!