A hívők miért nem szoktak gondolkodni, és racionális logikákat fejleszteni? Ha igen, mit?
40
Komolyan mondom, nálad valami probléma van.
Ennél nagyobb jellemhibám sose legyen, de csak a kérdésre vagyok hajlandó válaszolni:
Ebben a HITÜK a legnagyobb akadály!
Nekik könnyebb a biblia lapjait végignyálazva valami idézetet kibogarászni, mint gyéren barázdált agyukkal valami önálló gondolatot alkotni.
Hogyan érthetnék azzal egyet, hogy Isten aki teljesen tökéletes, olyasmit hoz létre, amiben hiba van.
Aztán meg jó megbünteti a tévelygőt. Ez abszurd, egy olyan személytől, aki maga a szeretet.
(Jakab 1:13) . . .Rossz dolgokkal ugyanis nem lehet próbára tenni Istent, és ő maga sem tesz ilyesmikkel próbára senkit.
Isten elmondja, hogy a saját elhatározásod, gondolataid, amik nincsenek összhangban Isten tanácsaival vezetésével, visznek félre.
(Jakab 1:14, 15) . . .a saját kívánsága vonzza és csábítja. 15 Mikor aztán a kívánság megfogant, bűnt szül, a bűn pedig, mikor elkövetik, halált hoz világra.
Te egy külön személyiség vagy, akinek döntési szabadsága van. A gondolataid nincsenek egy síkon Istennel.
(Ézsaiás 55:8) 8 „Mert az én gondolataim nem a ti gondolataitok, és útjaitok sem az én útjaim” . . .
Isten elmondta, milyen úton haladjunk, az ember pedig másik utat választott. Nem azért mert így lett megteremtve, nem vagyunk beprogramozva. Hanem saját elhatározásból, Isten nem bűnrészes.
#44.
🤢🤮
Ez valami provokáció akar lenni!?
"Aztán meg jó megbünteti a tévelygőt. Ez abszurd, egy olyan személytől, aki maga a szeretet." No látod, EZ A GONDOLKODÁS AZ ABSZURD!
"és ő maga sem tesz ilyesmikkel próbára senkit."
Nem ám! Ábrahám hűségének próbatétele, vagy a kánaáni asszony esete nem elég ellenpélda!?
„Mert az én gondolataim nem a ti gondolataitok, és útjaitok sem az én útjaim”
Bocs, nálam az a fránya Biblia máshol nyílt ki: 😛
"Isten megteremtette az embert, saját képmására, az Isten képmására teremtette őt, férfinak és nőnek teremtette őket."
/Gen. 1.27./ No ezt magyarázd meg bibliás hívő lélekkel...
"Mikor aztán a kívánság megfogant, bűnt szül, a bűn pedig, mikor elkövetik, halált hoz világra." (EZ A JAKAB...! mond ám eszeveszett dolgokat...)
Többször hangoztattam: Akkor az egész emberi élet nem más, mint "bűn".😁
Jehovás vagy te is?
Ábrahám esete egyszeri, és nem próba volt. Soha senkivel nem tett és tesz ilyesmit. Ennek más jelentősége van.
Ezenkívül ne feledjük, Jehova nem hagyta, hogy megtegye, és azóta sem kért ilyet senkitől. Jehova nem akarja, hogy az imádói közül, beleértve a gyermekeket, bárki is meghaljon.
Azt se feledjük, hogy a Biblia szerint Jehovának különleges oka volt arra, hogy ezt kérje Ábrahámtól. Tudta, hogy évszázadokkal később nem fogja megakadályozni, hogy a Fia, Jézus meghaljon értünk
Szerette volna, ha megértjük, mit is fog tenni értünk. Amit Ábrahámtól kért, erőteljesen érzékeltette, mekkora áldozatot fog hozni.
Leszögezhetjük hát, hogy bár elsőre megbotránkoztatónak tűnik, amit Jehova Ábrahámtól kért, nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy végül is nem engedte meg, hogy ez a hűséges patriarcha feláldozza a fiát. Megkímélte Ábrahámot a legszörnyűbb veszteségtől, ami egy szülőt érhet, hiszen megakadályozta, hogy Izsák meghaljon. Viszont „saját Fiát [nem] kímélte, hanem odaadta értünk, mindnyájunkért” (Róma 8:32).
Ugyanakkor ebből is látható, hogy ha Isten látta volna előre, hogy Ábrahám megteszi akkor nem állítja "próba elé".
Tehát az az állítás, hogy Isten mindent előre lát és tud, egy félremagyarázás, Isten személyének megszentségtelenítése.
A Kánaánita asszony pedig szintén nem Istentől jövő próba.
Isten látta az asszony iránta érzett szeretetét, ezért elmondta, hogyan fogja az életét megvédeni. Ahogy Noé élete is attól függött, hogy megépíti a megmentés eszközét, úgy Ráhábnak is a háza nyújtott menedéket, Isten hatalmával.
Mennyire nem érted, mert nem ismered Istent sem.
Az általad említett, Isten hasonlatossága azt jelenti, hogy az ember kapott némi tulajdonságot, amivel Isten is rendelkezik.
Nem pedig azt amit Te értesz ez alatt.
Az ember kapott Istentől szeretetet, hatalmat a föld és az állatok felett, igazság érzetet, és bölcsességet.
Ettől vagyunk mi hasonlóak, nem mástól.
De a mi hatalmunk az korlátozott, ahogy a bölcsességünk és az igazságérzetünk is.
Hogy miért azt most nem fejteném ki, mert nem ez a lényeg.
Nem vagyok Jehovás, Jehova Istennek vagyok az egyik munkatársa.
A bűnt személyesen dönti el valaki nem pedig Isten.
A törvény adva van, rajtad múlik, hogy betartod vagy sem.
Ha tilos a piroson áthajtani, akkor te hozod meg a döntést, hogy megteszed vagy sem. S ha megtetted, akkor csak magadat okolhatod érte.
Csak egy őrült bíró nem bünteti meg a gyorshajtót aki átment a piroson, és elgázolt egy békés családot...
Ugyanilyen Yehova is aki nem bünteti meg a rossz embereket.
#46-48.
Gondolkodásotok bámulatosan egyszerű - mondhatni: primitív. Most magyarázzam el, hogy miért?
Á, minek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!