A hívők miért nem szoktak gondolkodni, és racionális logikákat fejleszteni? Ha igen, mit?
20
Kedves Kérdező.
Sajnos úgy látom nem érted, vagy nem akarod megérteni.
Hidd el, én sem ettem az almából....
Nem átkozott meg.
Ádámék sem átkozva lettek, hanem törvény szerint kaptak büntetést.
Ez az utódaikra is igaz, tehát a törvény szerint, a halál a jogos büntetésünk.
Egyszerűen nem akarod tudomásul venni a törvényt.
Sajnos Ádámék eljátszották a leszármazottaik örökségét. Nem Isten tehet róla.
Azonban már akkor ott egy megoldáson dolgozott a mi, vagy is az utódok érdekében.
A bűn egy adóssághoz hasonlítható. Napjainkban is örökölnek adósságot a családtagok.
Azonban az adósság eltörlésére, Isten hozott egy jogi megoldást.
Így nem csak válaszok, bizonyítékok születnek a vádakra, de az adósság is megszűnik majd.
"Azért gondolod így, mert kihagyod azokat az okokat, amiért Isten így szeretne választ adni Sátán vádjaira saját magáról, és az emberiséget érintő vádakról is."
", hanem törvény szerint kaptak büntetést.
Ez az utódaikra is igaz, "
Tehát elismered, hogy büntetés és, hogy minden ember meg lett büntetve azok is akik nem ettek a fáról.
Akkor ez tényleg egy kollektív büntetés attól függetlenül, hogy megpróbálsz mögé egyéb indokokat magyarázni.
Egészen konkrétan ez történt:
"A kollektív bűnösség elve valamely etnikai vagy társadalmi csoport, közösség egyetemleges felelősségre vonása azon a jogcímen, hogy e közösség egyes tagjai ténylegesen (vagy feltételezhetően) jogi vagy erkölcsi értelemben elítélendő cselekedetet hajtottak végre. "
Ha szerinted ez nem kollektív büntetés akkor vagy nem akarsz szembenézni a tényekkel vagy pedig nem tudod mi az a kollektív büntetés.
"Bizonyíték hiányában a bűnöst felmentik, Sátánt pedig nem akarja felmenteni.
Vagy Te szeretnéd, ha minden így maradna, ahogy most van?"
Persze mert a mindenható, mindentudó csak kollektív büntetés árán képes bizonyítani a Sátán bűnösségét amikor is ártatlanok szenvednek.
Arról nem is beszélve, hogy az ártatlanok szenvedése ebben az esetben lényegében mint járulékos veszteség van kezelve.
Érdekes amikor egy mindenható, mindentudó lénynek ilyen kompromisszumokat kell kötnie ahhoz, hogy megtegyen valamit.
24
Sosem fogod megérteni, mert kötöd az ebet a karóhoz, pedig egyszerű.
Ha egyszer megérted az okát, amit nagyon remélek, akkor magad is el fogsz csodálkozni.....
De ismeret szerzés, tanulmányozás nélkül ez nem fog menni....
Még a Chatgpt is érti:
Egy példa lehet az, amikor az óvodában az egyik gyerek rosszalkodik, és az óvónő büntetésként az egész csoportot megfosztja a játszótéri időtől.
"Sosem fogod megérteni, mert kötöd az ebet a karóhoz, pedig egyszerű."
Ez volt itt az első válaszom neked.
"Ha egyszer megérted az okát, amit nagyon remélek, akkor magad is el fogsz csodálkozni.....
De ismeret szerzés, tanulmányozás nélkül ez nem fog menni...."
Ez mellébeszélés mert nem tudsz sehol sem belekötni abba amit írtam.
Idéztem is a kollektív büntetés egy definícióját amibe már bele sem tudsz kötni mert teljesen nyilvánvaló ez alapján, hogy ez kollektív büntetés volt.
Ahogyan arra sem tudsz magyarázatot adni, hogy Istennek miért volt szüksége kompromisszumokra.
Ezért pedig nem maradt más mint ez az üres mellébeszélés részedről.
27
kedves Kérdező.
A szemléltetésed rossz, már egyszer alkalmaztad ezt az egyik hasonló kérdésedben
Az ovódában az egyik gyerek rosszaságát nem örökli a többi gyerek, ezért az ilyen büntetés az ovónő buta ítéletén, döntésén múlik.
Ugyan akkor Isten nevéről, és személyének rágalmazásáról beszélünk, nem egy ovódáról.
Rendre figyelmen kívülhagysz fontos tényeket, amiért ennek így kellett történnie. Isten jogait, személyét, és a hűséges teremtményei jogait is.
Mondtam Én, hogy nem érted. Hidd el, hogy senki nem örül annak, hogy Ádám miatt megkell halni. Én sem, és mások sem, akik tudatában vannak ennek.
DE értik, és tudják, hogy ez csak egy átmeneti állapot.
Isten nem azért áldozta fel a fiát, hogy minden így maradjon örökké.
A változás pedig úton van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!