A hitnek miért van olyan nagy ereje?
Az agyunknak, a gondolatainknak csodálatos erejük van, amik kihatnak a testiekre is.
A legegyszerűbb példa, hogyha a citromra gondolsz, összefut a nyál a szádban.
Ez más irányban is működik - a vallások erre épülnek - nevezhetjük hitnek, önszuggeszciónak, vagy bárminek.
mert Istennek Tetszett, hogy a büszke viláv előtt a hit bolondsága legyen egyedül a szűrő amivel képes lehetsz üdvözülni.
A büszkeség miatt. Hogy én intelligensebb vagyok annál hogy egy ilyen elavult hitrendszerben éljek mint rég.
Így nyílnak meg a válaszok is!
Mert amig hiszed, hogy lesz holnap, vagy hogy holnap is fel kel a nap, akkor tudod, hogy van még esélyed az életben, és ez erőt ad, hogy tedd a dolgodat.
A hit olyan dolgokban való reménykedésen alapul, amit még nem látunk, vagy nem tapasztaltunk, de szilárdan hisszük, hogy úgy lesz. Illetve amit nem láttunk tudjuk, hogy megfog történni, mert mindig megtörtént amire vártunk.
Ilyen a holnapi nap amit még nem látunk, de olyan biztosak vagyunk benne, mint ha már holnap lenne.
Szerintem azért, mert egy magasabb rendű természeti törvény áll mögötte amit mi jobb megértés hiányában röviden Istennek nevezünk. Nem akartad feltétlen Istennel kapcsolatban hozni, de szerintem ez elkerülhetetlen, mert Isten az a törvény amely alkalomadtán, bármely más emberalkotta, vagy akár természeti törvényt felülír.
Szó szerint igaz az, hogy a megfeleő hit (nem hitvallás) segítségével akár egy hegyet odébb tehetünk, de kinek van megfeleő hite, hogy mondjuk a Gellérthegyet akár egy centiméterrel is odébb tegye. Sokkal könnyebb hinni abban például, hogy egy gyerek aki a labdával szeret játszani, valamely csapatnál egy sikeres játékos lesz, de valójában őt is ez a törvény, Isten segiti.
Ez a törvény Isten, nem egy valaki vagy valami rajta kívül, ez a törvény vele született eszköze minden embernek. De mivel ez a törvény, alig ismert, általában csak véletlenszerűen érvényesül, akkor hamar megfeledkezünk róla, de ha egy véletlen nagyon szembetűnő, a kkor a vallásos emberek csodáról, természet fölöttiről, vagy isteni beavatkozásról beszélnek. Ilyenkor szerintem ez a magassabb rendű természeti törvény, Isten érvényesült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!