Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hitnek miért van olyan nagy...

A hitnek miért van olyan nagy ereje?

Figyelt kérdés
A hit szót általában összekapcsoljuk a vallásokkal. A kérdésem nem feltétlen Istennel, vallásokkal kapcsolatban értettem. A valós életben sokszor a hitünk ereje ad emberfeletti teljesítményt, bátorságot, erőt. Sokszor a hit csodákat tud tenni, hatalmas gyógyító ereje van. Ez a sokszor irracionális, a józan ésszel szembenő érzelem honnan jön?

2020. dec. 17. 10:28
1 2
 1/18 anonim válasza:
40%
Ez fejből jön, mert az emberek kell valamiben hinniük.
2020. dec. 17. 10:32
 2/18 anonim ***** válasza:
77%

Az agyunknak, a gondolatainknak csodálatos erejük van, amik kihatnak a testiekre is.

A legegyszerűbb példa, hogyha a citromra gondolsz, összefut a nyál a szádban.

Ez más irányban is működik - a vallások erre épülnek - nevezhetjük hitnek, önszuggeszciónak, vagy bárminek.

2020. dec. 17. 10:39
 3/18 anonim ***** válasza:
70%
Valószínűleg, a gondolatoknak van ereje és a hit segít feloldani a kételkedést. Hiszel valakiben vagy valamiben annyit jelent, hogy ezzel semlegesíted ill. felülírod a negatív, pesszimista gondolatokat. Hogy honnan jön? Jó kérdés. Talán,lélek?
2020. dec. 17. 10:47
 4/18 anonim ***** válasza:
41%
Az igazi hit pont, hogy nem irracionális, hanem racionális meggyőződés táplálja. Isten így rendezte, hogy a hitnek legyen ereje
2020. dec. 17. 10:54
 5/18 curios man ***** válasza:
37%

mert Istennek Tetszett, hogy a büszke viláv előtt a hit bolondsága legyen egyedül a szűrő amivel képes lehetsz üdvözülni.

A büszkeség miatt. Hogy én intelligensebb vagyok annál hogy egy ilyen elavult hitrendszerben éljek mint rég.

Így nyílnak meg a válaszok is!

2020. dec. 17. 13:18
 6/18 A kérdező kommentje:
3-as válasza elég jó magyarázat. Kérdésem főleg a hit filozófiai értelemben értendő, ezért volt eredetileg az emberi tulajdonságok résznél. A moderátorok tették át a vallás részbe.
2020. dec. 17. 13:36
 7/18 anonim ***** válasza:

Mert amig hiszed, hogy lesz holnap, vagy hogy holnap is fel kel a nap, akkor tudod, hogy van még esélyed az életben, és ez erőt ad, hogy tedd a dolgodat.

A hit olyan dolgokban való reménykedésen alapul, amit még nem látunk, vagy nem tapasztaltunk, de szilárdan hisszük, hogy úgy lesz. Illetve amit nem láttunk tudjuk, hogy megfog történni, mert mindig megtörtént amire vártunk.

Ilyen a holnapi nap amit még nem látunk, de olyan biztosak vagyunk benne, mint ha már holnap lenne.

2020. dec. 17. 15:11
 8/18 anonim ***** válasza:
85%
Ismerek olyan embert aki nem vallásos és a csodával határos módon meggyógyult annak ellenére hogy az orvosok lemondtak róla. A hit egy speciális gondolati energia ami felerősíti az alap gondolatokat. Ha pl. valaki a gonosz dolgokban hisz azt fogja felerősíteni. Vallási fanatikusok, különböző ideológiákban hívők, hatalom mániások már sok problémát okoztak az emberiségnek. Szóval, kétélű fegyver amit lehet jóra és rosszra is használni.
2020. dec. 17. 15:43
 9/18 pelgrim ***** válasza:
88%

Szerintem azért, mert egy magasabb rendű természeti törvény áll mögötte amit mi jobb megértés hiányában röviden Istennek nevezünk. Nem akartad feltétlen Istennel kapcsolatban hozni, de szerintem ez elkerülhetetlen, mert Isten az a törvény amely alkalomadtán, bármely más emberalkotta, vagy akár természeti törvényt felülír.

Szó szerint igaz az, hogy a megfeleő hit (nem hitvallás) segítségével akár egy hegyet odébb tehetünk, de kinek van megfeleő hite, hogy mondjuk a Gellérthegyet akár egy centiméterrel is odébb tegye. Sokkal könnyebb hinni abban például, hogy egy gyerek aki a labdával szeret játszani, valamely csapatnál egy sikeres játékos lesz, de valójában őt is ez a törvény, Isten segiti.

Ez a törvény Isten, nem egy valaki vagy valami rajta kívül, ez a törvény vele született eszköze minden embernek. De mivel ez a törvény, alig ismert, általában csak véletlenszerűen érvényesül, akkor hamar megfeledkezünk róla, de ha egy véletlen nagyon szembetűnő, a kkor a vallásos emberek csodáról, természet fölöttiről, vagy isteni beavatkozásról beszélnek. Ilyenkor szerintem ez a magassabb rendű természeti törvény, Isten érvényesült.

2020. dec. 17. 16:49
 10/18 A kérdező kommentje:
9. Tehát, szavaidból azt veszem ki hogy azért hisz egy ember valakibe vagy valamibe mert a végkimenetele egy eseménynek már előre meg van határozva egy magasabb rendű természeti törvény által. Tulajdonképpen, a hit Isten eszköze hogy bizonyos irányba mozdítsa az eseményeket. Jól értelmeztem?
2020. dec. 17. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!