Miért szabnak határt a hitnek?
Sokan hisznek az "ezoban" ez alatt értek mindent:mágia,kötés,látás,spiritualitás,horoszkóp,...,de miért csak egy pontig? Miért csak amíg nekik jó,de ha olyat látnak/hallanak ami nekik nem felel meg,akkor abban már miért nem?
Pl.:
Igen,hozzád való a pasi. Erre pozitív reakció. De ha az kapja,hogy nem,szakítson akkor meg nem teszi meg.
vagy
Az örökséged tisztátalan,megtisztítom égetéssel,egyedül.Erre nem adja át,sőt feljelenti a segítő szándékú embert. Akkor meg minek keresi fel?
Vagy ez az egész csak ilyen önigazolás keresés szellemi nyomorultaknak?
"Vagy ez az egész csak ilyen önigazolás keresés szellemi nyomorultaknak?"
Igen, nagyjából.
Mindenki rendelkezik sajàt akarattal.
Az 1. példànàl a vàlaszolo fél megadta a vàlaszàt. Az hogy ezzel a vàlasszal mit tesz a kérdezö, az rà tartozik. Ez nem jelenti minden esetben azt, hogy nem hitte el.
"...de miért csak egy pontig?" Nem nagyon értem mit értessz ez alatt. Tudom én hogy a szellemtudomànyokban elöször hinni kell és utàna làtsz, de ez nem azt jelenti hogy mindenben 100%osan hinni kell. Mindenki eldöntheti miben hisz, miben nem. Mindenkinek van sajàt döntése. Az hogy az ö döntésük tetszik-e màsoknak, az màr màshova tartozik.
Persze tudom hogy vannak emberek akik csak a szàmukra elfogadhato dolgokat fogadjàk el, vannak akik màsokra akarjàk eröltetni véleményeiket stb... Ez ellen nem nagyon lehet tenni.
Minden hit elég jól behatárolt valami.
Mindenki egy bizonyos határig hisz az adott témában, de nem határtalanul.
.
Példa:
sokan hisznek a szellemvilágban és a rosszindulatú egyedeiben.
Elhiszik, hogy a szellem lever ezt-azt (még a TV-t is az asztalról), de nem hiszi el ugyanaz az ember, hogy a rosszindulatú szellem felszedi a szobában a parkettát.
Mindenki tapasztal bizonyos dolgokat az életben, és ez alakítja ki nagyjából azt a kört, ameddig "ellát", amit el tud hinni, fogadni.
Emellett lehetnek olyan dolgok, amelyek mögé lát már valaki, és más mechanizmust érzékel mögötte, mint amit a hívő állít.
>Vagy ez az egész csak ilyen önigazolás keresés szellemi nyomorultaknak?
Tökéletesen pontosan. Üdvözöllek az ezotériában, ezzel leírtad az egész alapját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!