Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért szabnak határt a hitnek?

Miért szabnak határt a hitnek?

Figyelt kérdés

Sokan hisznek az "ezoban" ez alatt értek mindent:mágia,kötés,látás,spiritualitás,horoszkóp,...,de miért csak egy pontig? Miért csak amíg nekik jó,de ha olyat látnak/hallanak ami nekik nem felel meg,akkor abban már miért nem?

Pl.:

Igen,hozzád való a pasi. Erre pozitív reakció. De ha az kapja,hogy nem,szakítson akkor meg nem teszi meg.

vagy

Az örökséged tisztátalan,megtisztítom égetéssel,egyedül.Erre nem adja át,sőt feljelenti a segítő szándékú embert. Akkor meg minek keresi fel?

Vagy ez az egész csak ilyen önigazolás keresés szellemi nyomorultaknak?

2016. júl. 12. 15:23
 1/10 Ozmium42 ***** válasza:
78%

"Vagy ez az egész csak ilyen önigazolás keresés szellemi nyomorultaknak?"

Igen, nagyjából.

2016. júl. 12. 16:08
 2/10 anonim ***** válasza:
34%
Te tényleg ilyen korlátolt vagy agyilag?
2016. júl. 12. 16:37
 3/10 anonim ***** válasza:

Mindenki rendelkezik sajàt akarattal.

Az 1. példànàl a vàlaszolo fél megadta a vàlaszàt. Az hogy ezzel a vàlasszal mit tesz a kérdezö, az rà tartozik. Ez nem jelenti minden esetben azt, hogy nem hitte el.

"...de miért csak egy pontig?" Nem nagyon értem mit értessz ez alatt. Tudom én hogy a szellemtudomànyokban elöször hinni kell és utàna làtsz, de ez nem azt jelenti hogy mindenben 100%osan hinni kell. Mindenki eldöntheti miben hisz, miben nem. Mindenkinek van sajàt döntése. Az hogy az ö döntésük tetszik-e màsoknak, az màr màshova tartozik.

Persze tudom hogy vannak emberek akik csak a szàmukra elfogadhato dolgokat fogadjàk el, vannak akik màsokra akarjàk eröltetni véleményeiket stb... Ez ellen nem nagyon lehet tenni.

2016. júl. 12. 16:45
 4/10 anonim ***** válasza:
50%
Meg is adtad a választ a kérdésedre. Úgy van önigazolás, se több, se kevesebb. Nem véletlenül van "személyes" pozitív oldala ezos szemével nézve.
2016. júl. 12. 17:07
 5/10 anonim ***** válasza:
Mindenkinek addig tart a hite, ameddig el tudja hinni a dolgokat. Egyénenként változó. Én csak így hiszem el.:-)
2016. júl. 12. 17:44
 6/10 anonim ***** válasza:
Nemtom nekem a mai napom nagyon jó volt, fullos és ismét megtapasztaltam azt hogy a hitnek nincs határa. A hit csúcsán képeket látsz, amik ábrázolják azt mi történik a káoszban, ahová csak a Lélek ér el. Ha akarsz tőle valamit, oda kell kimenned. A káoszban fordul át a lélek az anyagba, de itt is vannak nagy képek és lepelnyi átlátszó anyag, amiben aranyos formákat lehet kivenni...
2016. júl. 12. 18:55
 7/10 anonim ***** válasza:

Minden hit elég jól behatárolt valami.

Mindenki egy bizonyos határig hisz az adott témában, de nem határtalanul.

.

Példa:

sokan hisznek a szellemvilágban és a rosszindulatú egyedeiben.

Elhiszik, hogy a szellem lever ezt-azt (még a TV-t is az asztalról), de nem hiszi el ugyanaz az ember, hogy a rosszindulatú szellem felszedi a szobában a parkettát.

2016. júl. 12. 22:03
 8/10 OneEntity ***** válasza:
Miért hinnék olyanban, ami rossz nekem?
2016. júl. 13. 11:07
 9/10 anonim ***** válasza:

Mindenki tapasztal bizonyos dolgokat az életben, és ez alakítja ki nagyjából azt a kört, ameddig "ellát", amit el tud hinni, fogadni.

Emellett lehetnek olyan dolgok, amelyek mögé lát már valaki, és más mechanizmust érzékel mögötte, mint amit a hívő állít.

2016. júl. 13. 19:12
 10/10 anonim ***** válasza:

>Vagy ez az egész csak ilyen önigazolás keresés szellemi nyomorultaknak?

Tökéletesen pontosan. Üdvözöllek az ezotériában, ezzel leírtad az egész alapját.

2016. júl. 14. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!