Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A hívők miért nem szoktak...

A hívők miért nem szoktak gondolkodni, és racionális logikákat fejleszteni? Ha igen, mit?

Figyelt kérdés
júl. 27. 19:45
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
68%

Egy részük szokott. Egy másik része pedig másként nem tudja megtartani a hitét ezért kénytelen hazugságokat elfogadni, kénytelen mindenféle kitérő taktikát alkalmazni amikor komolyabban el kéne gondolkodni valamin vagy csak kamu magyarázatokat gyártani amivel látszólagosan megmagyaráznak egy kérdést de valójában téves és értelmetlen a magyarázatuk.

Aztán még lehetne sorolni.

Rendszerint ezek a hívők szokták erőltetni, hogy az ő hitük tény és bizonyított. A normális, erős hitű hívők képesek feldolgozni azt, hogy nem képesek minden vallásukkal kapcsolatos kérdésre válaszolni és eltudják fogadni, hogy a hitük az hit. Úgy is kezelik.

Sajnos ilyen hívőből eddig kevéssel találkoztam. Ha több lenne belőlük akkor kevesebben elleneznék a vallásokat mert ők rendszerint úgy hívők ahogyan annak lennie kéne és nem a képmutató, utálkozós módon.

júl. 27. 21:00
 2/50 A kérdező kommentje:
ezért kénytelen hazugságokat elfogadni - például belemenekülni a kereszténységbe, hogy örökké heteró legyél ami lehetetlen?
júl. 27. 21:02
 3/50 anonim ***** válasza:
73%

Ezt a kérdést nem egészen értem.

Én heteró vagyok és tudok örökké heteró lenni. Aki pedig nem heteró az pedig maximum megjátszani képes azt de nem hiszem, hogy azért választaná a kereszténységet, hogy aztán meg kelljen játszania.

A hazugságok alatt inkább azt értettem mint amikor elfogadják az olyan hazugságokat, hogy egy csaló megtalálta Jézus vérét és ezzel és a vizsgálatai során igazolta a kereszténységet.

Ezenfelül még vannak hasonló hazugságok amiket aki akar az elhihet, hogy ezzel támogassa a gyenge hitét.

júl. 27. 21:30
 4/50 anonim ***** válasza:
40%
#2 Nincs igazad. Nem vagyok hívő, de aki hetero, az nem azért hetero, mert hívő. Én se tudnék b*zi lenni.
júl. 27. 21:33
 5/50 A kérdező kommentje:
Akkor se ha megnézed a Túl a barátságon?
júl. 27. 21:34
 6/50 anonim ***** válasza:
41%
Nem nézek b*zis szarokat. És nem is szabadna ilyet leadni. Büntetni kéne azokat a filmeket, amik b*ziságot közvetítenek.
júl. 27. 21:45
 7/50 anonim ***** válasza:
31%
Már az összes fiataloknak szóló film ilyen.
júl. 27. 21:45
 8/50 anonim ***** válasza:
41%
Vagy legalábbis, sokban szerepel b*zi, vagy rövidhajú csaj.
júl. 27. 21:46
 9/50 anonim ***** válasza:
29%

Már értem miért rágalmazod logikátlansággal,racionális gondolkodásra képteleneknek a hívőket!

A Biblia bűnnek állítja a homoszexuális viselkedést és egyéb BLMTQ viselkedést, tehát gyalázni kell azt,aki nem olyan,mint te.

Megsúgom neked,hogy nem csak az bűn,hanem a rágalmazás irígység,paráznaság,stb. ugyanúgy. A Biblia szerint bármely bűn elkövetője kárhozatot érdemel Krisztus kegyelme nélkül,de Krisztus vére mindent megtisztíthat.

Így minden homoszexuálisnak,hazugnak,rágalmazónak szüksége van hitre.

júl. 27. 23:38
 10/50 anonim ***** válasza:
100%

"például belemenekülni a kereszténységbe, hogy örökké heteró legyél ami lehetetlen?"

Mert szerinted előbb vagy utóbb mindenki homo vagy biszexuális lesz? Oké.......

És még te kérdezed, hogy "A hívők miért nem szoktak gondolkodni, és racionális logikákat fejleszteni?"

júl. 28. 07:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!