Én ha jobban szemügyre veszem a nagyvilágban folyó eseményeket merem állítani hogy nincs isten de ha mégis létezik akkor az egy szadista nemtörődöm uraság. A sátán van beállítva rosszként hogy ő felel az összes rosszért ő az aki megvezeti az embereket és letéríti a helyes útról de isten mit tesz ez ellen?
A szabad akaratról meg ne is beszéljünk az is egy illúzió.
Komolyan hogy lehet hogy még 2024ben is ennyi vallásos ember van? oké hogy nől az ateisták száma de ahhoz képest hogy mennyire fejlődik a teknológia az emberi inteligencia stagnál. Vagy legalábbis a kritikus gondolkozás hiánya áll fent.
Ha rájönnél arra, hogy az ember mennyire jelentéktelen ebben a történetben, akkor tudnád, hogy miért van ennyi szenvedés. Az igazi harc Isten és a Sátán között zajlik. Isten azért teremtette a földet, mert a Sátán jobbnak hitte magát tőle, erre Isten azt mondta, na akkor mutasd meg, hogy mit tudsz és így lettünk mi, az emberek. Tudod, az ószövetségben nem véletlenül nem mehetett be senki a mennybe, hiszen mi csak "játék eszközök" vagyunk. De Isten megsajnálta az embert, ezért küldte el Jézust, hogy mi is részesei lehessünk az ő országának. Nem az emberiség a főszereplő ebben a történetben.
júl. 17. 13:02
12/129 A kérdező kommentje:
#11 na de akkor ezzel azt bizonyítod hogy istennek tényleg csak a játékszerei vagyunk.
júl. 17. 13:04
13/129 Ozmium42 válasza:
Te is érzed, hogy ez az érvelés nem egészen kerek, azért is teszel hozzá ilyen "általában" meg "nem jellemző" szavakat, hogy hárítsd a bizonyítást. Az ember nem valami csínytevő kitalált lény miatt rendelkezik szabad akarattal, hanem mert fejlettebb az idegrendszerünk, és az evolúció során sikeresebbé váltunk azáltal, hogy kevésbé az öröklött ösztöneinkre, jobban a szerzett információk feldolgozására, mérlegelésére és racionális döntéshozásra szakosodtunk. Ugyanakkor nekünk is megvan mind a kettő, és az állatvilág sem teljesen csak ösztönökön alapul.
júl. 17. 13:04
14/129 anonim válasza:
#12 Igen, és ez miért baj? Csikarja az egodat vagy mi? Állj mellé, és máris elmúlik az a rengeteg szenvedés. Mondom úgy, hogy évekig drogfüggő voltam, depressziós, öngyilkos hajlammal, de Isten megszabadított mindenből és azóta elem az életemet, amióta tudom, hogy létezik. Előtte minden szar volt, amióta vele vagyok, van értelme élnem és van miért küzdenem. Nekem csak jobb lett, hogy megismertem őt.
júl. 17. 13:08
15/129 A kérdező kommentje:
14 én is elég mélyen voltam drog depresszió öngyilkos gondolatok szintén mint neked de engem az hozott ki ebből hogy elkezdtem átlátni a világot és szarni bele istenbe aki "jelen" volt az életemben régen tempolmba jártam imádkoztam hittem benne.
Nem csodálom hogy ennyi depressziós és öngyilkos ember van de sajnos rosszul kezelik a dolgokat mert ez nem pszihologiai hanem filozofiai probléma.
Persze nem ilyen egyszerű ez mert van az a szint amikor tényleg az a megoldás hogy véget vetsz mindennek én is kerülhetek még olyan mélyre ahonnan már nincs vissza út.
júl. 17. 13:15
16/129 anonim válasza:
Én is jártam gyülekezetbe. Szüleim mely vallásosak voltak, de aztán amikor megismertem Istent valójában, rájöttem, hogy sosem ismertem őt igazán. Ő nem a vallásokban van és nem a templomban, hanem a szívedben él. Teljesen más, mint amit a vallások közvetítenek róla. 11,14-es voltam.
júl. 17. 13:18
17/129 anonim válasza:
13. Ebben egyetértünk viszont akkor is jobb lenne a világ, ha nem kellene állandóan gondolkodnunk, mindenki tudná hol van a helye és mi a feladata. Abban meg én nem hiszek hogy egyszerűen csak úgy megnőtt az agyunk térfogata, kiemelkedtünk az állatvilágból és az egyik pillanatban kőbaltákat csináltunk, a másikban pedig már piramisokat építettünk. Amiket a mai napig nem sikerült kétségeket kizáróan bizonyítani hogyan csinálták meg maguktól azokkal az akkori technikákkal.
júl. 17. 13:20
18/129 A kérdező kommentje:
17 Ha nem is az evolucio áll emőgött akkor is isten az utolsó helyen szerepel nálam. Előbb hiszem el azt hogy az "idegenek" leszármazottjai vagyunk vagy hogy egy szimulációban élünk mintsem azt hogy a drágalátos jóisten teremtett és ő felel ezért az egészért.
júl. 17. 13:29
19/129 Ozmium42 válasza:
De senki nem tudja, hogy hol a helye, és mi a feladata. Minden csak próbál túlélni. Az állatok ösztönvilága, és általában a fajok (látszólag, de nem valójában) állandósult tulajdonságai és öröklött viselkedése, mind csak azért alakult ki, mert sikeresek és maradandóak voltak egy adott ökológiai "fülkében". Minden, amit eddig írtál, legfeljebb csak akkor lehet látszólag igaz, ha egy csomó ellentmondó részletet lesöprünk annyival, hogy "általában" meg "nem jellemző".
júl. 17. 13:56
20/129 anonim válasza:
19. A Föld ökoszisztémájában a növények és az állatok mind komoly szerepet játszanak és az összes faj függ a másiktól. Kivétel az ember aki már elidegenedett a természettől.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!