Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a legerősebb ellenérv a...

Mi a legerősebb ellenérv a keresztény isten létezésére?

Figyelt kérdés

júl. 7. 10:20
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
71%

" Isten ellenes műanyagot "

És mennyi feszületet meg Jézus-formát gyártottak a világon abból az Isten ellenes műanyagból...

júl. 7. 22:08
 32/62 A kérdező kommentje:
27# Szerintem sok esetben irgalomra lenne szükség Istentől, nem igazságszolgáltatásra. Méghozzá nagyon sok irgalomra...
júl. 7. 22:35
 33/62 anonim ***** válasza:
13%

Kedves Kérdező.

Isten nem vár el túl sokat. Egyszerűen annyit kér, hogy ne szegd meg az erkölcsi törvényeket, alapelveket. Az sok neked, hogy ne csald meg a feleségedet, ne lopj el semmit, ne vedd el mások életét, ne utánozd a világ lealjasító szokásait? Ezek erkölcsi elvek, amik a boldogságot, és a békés harmóniát teszik maradandóvá, az emberi társadalom működéséhez. Nem a jó dolgoktól akar távol tartani, hanem a rossztól.

Ezeknek az elveknek a szeretet az alapja.

Ha szeretem a férjemet, akkor semmi okkal sem csalom meg más férfival.

Ha szeretem a felebarátomat, nem teszek neki kárt az életében, semmilyen okkal. A szeretetben nem lehet harag, bosszú vágy, stb.

A bűnt kell gyűlölni, nem az embert. Jézus a segítségére sietett az embereknek, és azt tanította nekik, hogy hogyan vetközzék le a bűnös hajlamaikat a szeretet gyakorlása által.

Aki ezeket megszegik, azokban nincs meg a szeretet sem Isten, sem az élet, sem az embertársaik iránt.

Jézus úgy szerette a világot, hogy vállalta a halált. Nem csak beszélt a szeretetről, hanem a tettivel bizonyította.

Aki nem szeret, az nem ismeri Istent.

A halál pedig jelenleg csak egy állapot, a nem létezés állapota.

Istennek pedig van képessége, és hatalma visszaadni bárkinek az életét.

Jézus bízott Isten ígéreteiben. Vissza is kapta az életét. Sőt, sokan bíztak, és ma is bíznak ebben az ígéretben, és nem félnek a haláltól.

Isten pedig nem kínoz senkit a "pokolban", hanem egyszerűen megszünteti annak az életét, aki megbontja ezt a békés, boldog harmóniát.

Téged félre vezettek kedves barátom.

júl. 8. 09:53
 34/62 anonim ***** válasza:
0%

Van egy óriási hiba a közfelfogás van. Azért nem tetszik a vallás mert azok az emberek ék kizárólag a rossz oldalát nézem, a jó mivel természetes figyelmen kivűl hagyom.

Én még nem láttam műanyagból feszületet, de biztosan van, És szerinted az a gyártó aki kitalálta hogy legyen, az vallásos?

Én igazábol csak gipsz szobrokkal,gipsz fa feszülettel találkoztam.

júl. 8. 15:18
 35/62 anonim ***** válasza:

#34:

Nekem volt régebben egy műanyag kis feszületem, ami fluoreszkált a sötétben. Sajnos könnyen eltört, mert vékony anyagból volt.

júl. 8. 15:31
 36/62 anonim ***** válasza:
100%

Mi ez a nagy felhajtás a műanyag körül?

Eleve honnan jön ez az Isten ellenessége a műanyagnak?

júl. 8. 15:40
 37/62 anonim ***** válasza:
75%

Nekem a legerősebb ellenérv Isten ellen az a gondolat, hogy a halál nem tragikusabb dolog, mint mielőtt megszülettünk.

Engem legalábbis ez az egy dolog gondolkodtat el, hogy miért lenne annyira fontos az ember élete? Miért van szükségünk az örök életre?

júl. 8. 15:44
 38/62 A kérdező kommentje:
37# Hát ezaz. Előttem is volt élet, utánam is lesz.. A nemlétezés sokkal nagyobb időintervallum, mint a létezés.
júl. 8. 16:03
 39/62 anonim ***** válasza:
71%

Ahogy már le is írták: ez a "legerősebb ellenérv" fura dolog. Igazából ezt azok a hívők szokták kérni, akik nem akarnak nagyon érvelni, ezt az egy érvet meg "könnyedén" megcáfolják, azt' vita lerendezve, mehetsz a sarokba.

Ettől függetlenül nincs szükség több érvre, egy is elég: ennek az istennek lehetetlen a létezése a tulajdonságai alapján, ÉS a világ állapota alapján.

Ezzel az érvvel egy hívő se tud vitatkozni, ha mégis megpróbál, akkor nagyon nagy butaságokat mond.

júl. 8. 16:37
 40/62 anonim ***** válasza:
75%

"Isten nem vár el túl sokat. Egyszerűen annyit kér, hogy"

De, túl sokat vár el. Méghozzá azért, mert az embereket, és az egész világot, minden és mindenki mást IS úgy teremetett, hogy NE TUDJÁK maradéktalanul betartani ezejet az elveket.

Ezek után amit kér, az egyszerűen erkölcstelenség.

júl. 8. 16:40
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!