Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tisztelt legtöbb keresztény!...

Tisztelt legtöbb keresztény! Ti miért nem fogadjátok el az evolúciót? Én sem fogadom el, mert összeférhetetlen a teremtéssel. De nem értem, hogy ezért miért kell kitagadni minket.

Figyelt kérdés
2024. jún. 8. 07:17
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:
Ó, köszönöm! Mindig is vágytam arra, hogy végre beilleszkedjek egy szánalmas tömegbe. Legalább most már tudom, hogy sikerült!
2024. jún. 8. 13:12
 22/41 anonim ***** válasza:
18%

Az evolúció kizárólag a fajon belüli változatosságot biztosítja. (Pl. kék a szeme vagy fekete?)

Soha semmilyen bizonyíték nem került elő azzal kapcsolatban, hogy egyik faj egy másikká alakult volna.

A kutya kutya maradt mindig, a macska meg macska. Soha nem lett még kutyából macska.

Meg tyúkból sem hattyú. De fordítva sem. A tyúk tyúk maradt, bármilyen színű a tolla.

S még ha lennének is olyan bizonyítékok, amelyek azt mutatnák, hogy egyik faj egy másikká tud átalakulni, még mindig nem lenne semmilyen magyarázat arra, hogy az élettelen anyag hogyan vált egyszercsak hirtelen élővé, hogy elindulhasson az evolúció.

S arra sem, hogy honnan, hogyan és miért keletkezett az univerzumban fellelhető elképzelhetetlen mennyiségű anyag és energia.

Szimpla találgatás az egész.

Soha senki nem fogja megfejteni ezt a rejtélyt.

2024. jún. 8. 13:12
 23/41 anonim ***** válasza:
58%

Fhú, 22-es neked szerintem kár volt megszólalnod.

Senki se mondta hogy a kutyából macska lesz. 2 teljesen eltérő faj, rég kettévált, kb annyi a közös bennük hogy emlősök.

Ellenben a szürkefarkasból kutya lett a háziasítással ami már evolúció, ahogy az is hogy a hidegebb helyen őshonos kutyáknak vastagabb a bundája, alkalmazkodtak a körülményekhez.

Ez pedig bizonyítható, genetikailag is kimutatható a rokonság illetve annyira nem is állnak még távol egymástól hogy ne tudjanak utódot nemzeni. (Egy ember és egy csimpánz pl nem tud már)

2024. jún. 8. 13:17
 24/41 anonim ***** válasza:
69%

22

Már mindenki tudja, hogy az evolúció tagadóknak fogalmuk sincsen arról, hogy mit is tagadnak. Nem kell újra és újra bebizonyítani. Teljesen fölöslegesen járatod le magad azért, hogy bebizonyíts valamit amit már rengetegszer bebizonyítottatok.

2024. jún. 8. 13:17
 25/41 anonim ***** válasza:
0%

Az élettelen anyag élővé válása pedig hetedik osztályos tananyag. Szerintem ha még nem tartasz ott, nem vagy elég idős az oldalhoz...

"egykori földi környezet lehetővé tette a szerves vegyületek kialakulását, a légkörben és az óceánok vizében található anyagokból. Ezt azok a kísérleti bizonyítékok is alátámasztják, amelyekkel korábban már megismerkedtünk. A laboratóriumi kísérletekből az is kiderült, hogy az aminosavakból bizonyos feltételek mellett fehérjék, a nukleotidok alkotóiból pedig nukleinsavszerű molekulák képződhettek (2. ábra). Sőt, az ilyen oldatokban burokkal határolt, elkülönülő egységek alakultak ki, amelyek valamelyest a sejtekre emlékeztethettek. Az első sejtek kialakulásához vezető kémiai folyamatok összességét kémiai evolúciónak nevezzük."

2024. jún. 8. 13:19
 26/41 szp72 ***** válasza:
0%

@ UlfOrmson

Én a helyedben nem dicsekednék az agyammal, mert láthatóan neked se működik túl jól.

A náci népirtást az evolúcióra hivatkozva követték el, miszerint a német faj a legfejlettebb, amely arra hivatott, hogy kiszorítsa az alantasabb ember fajokat, kezdve az igen káros zsidókkal.

A gyarmatosítás során is gyakran előfordult, hogy a benszülötteket amolyan köztes láncszemeknek tekintették, még az állatkertben is mutogatták őket.

2024. jún. 8. 13:20
 27/41 anonim ***** válasza:
74%

"A náci népirtást az evolúcióra hivatkozva követték el, miszerint a német faj a legfejlettebb, amely arra hivatott, hogy kiszorítsa az alantasabb ember fajokat, kezdve az igen káros zsidókkal."

Nem igazán, hanem az árja fajelméletre.

2024. jún. 8. 13:27
 28/41 anonim ***** válasza:
74%

A fajelmélet és az evolúció 2 külön dolog. Afrikában a magas uv sugárzás és hő miatt az emberek pigmentáltabbak és magasabbak. Ez nem jelenti azt hogy kevesebbet vagy többet érnek, csak hogy más környezethez máshogy alkalmazkodtak, tudod erről szól az evolúció, alkalmazkodás. Nincs jó és rossz. Mármint ami evolúciós szempontból előnytelen mutáció az kihal úgyis.

Ez olyan mintha egy kereszténynek a keresztes háborúkat hoznánk fel, ami az emberiség történelmének legnagyobb népirtása volt.

2024. jún. 8. 13:29
 29/41 szp72 ***** válasza:
13%

@ "A fajelmélet és az evolúció 2 külön dolog."

Valóban. Az egyik egy tudományos elmélet, a másik egy embertelen baromság. Mindazonáltal a fajelmélet az evolúcióra hivatkozott, az evolúció nevében, az állítólagos emberiség fejlődése érdekében követték el a népírtást.

@ "Ez olyan mintha egy kereszténynek a keresztes háborúkat hoznánk fel,

Ugye nem én hoztam fel, csak megjegyeztem, hogy nem csak a kereszténység, hanem bizony az evolúció nevében is volt már népirtás.

@ "ami az emberiség történelmének legnagyobb népirtása volt."

Igen? A legnagyobb? Ebben biztos vagy? Bizonyára te is egy nagy lángész lehetsz.

2024. jún. 8. 21:25
 30/41 anonim ***** válasza:
44%

"az evolúció nevében"

Te mégis miről beszélsz?

2024. jún. 9. 04:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!