A keresztény hit és vallásra irányuló szkeptikusok és kritikusok milyen alapon dobálóznak olyan szavakkal, hogy a hívők mesében hisznek, holott ők azok akik valóban meselényekben hisznek?
A kérdés alatt a földönkívüli életre utaltam, mivel általában a legtöbb materialista/ateista hiszi, hogy más a Földhöz hasonló bolygókon is kialakulhatott az élet.
Ez azonban csak mese.
És nem csak hogy hisznek a létezésükben, hanem még horribilis összegeket nem kímélve kutatják is őket.
Szó szerint olyan lények után kutatnak amik csak a fantáziájukban létezik.
Pedig ha léteznek már régen találkoznunk kellett volna velük, sőt hemzsegnie kellene az Univerzumnak az élettől.
(Egyébként meg nem csak a Földhöz hasonló bolygókon keresik más élet jeleit. Csak hogy helyesbítsem egy korábbi kijelentésem.)
Ráadásul több intézmény is foglalkozik földönkívüli rádiójelek kutatásával is világszerte. Néhány ilyen intézmény például:
1. SETI Intézet (Search for Extraterrestrial Intelligence): A SETI Intézet a legismertebb és egyik legnagyobb földönkívüli intelligencia kutatóintézet, amely rádiójelek és más típusú jelek keresésével foglalkozik az univerzumból.
2. Breakthrough Listen: A Breakthrough Listen egy másik jelentős projekt, amely az univerzum különböző pontjairól érkező rádiójelek kutatásával próbálja felkutatni az idegen élet jeleit.
3. SETI@home: Ez egy elosztott számítástechnikai projekt, amely lehetővé teszi a számítógépek számára, hogy otthon elvégezzék a SETI Intézet által végzett rádiójelek elemzését.
Ezen felül számos egyetem és kutatóintézet is foglalkozik földönkívüli rádiójelek kutatásával a világ különböző részein.által,földönkívüli contact kereséssel és tanulmányozásával foglalkozó kutatóintézetek és szervezetek is léteznek.
Sohasem találtunk semmit. Hogy miért? Mert nem léteznek.
Pont ugyanolyan nevetségesek mint akik egyszarvúakat kutatnak a réten.
#9: ha van élet, az bizonyíték az élet kialakulására.
Függetlenül attól, hogy természetes vagy természetfeletti.
A korábbi elméletekkel ellentétben már bebizonyosodott, hogy a szerves vegyületek is csupán vegyületek, "életenergia" nélkül.
Vannak dolgok, amelyek nem világosak még. De mi a logikus válasz erre?
A: nem tudom, tehát Isten.
B: nem tudom, de mivel semmilyen törvényszerűséget nem sikerült természetfelettivel magyarázni korábban, illetve most sem indokolja semmi, hogy egy további metafizikai entítást iktassunk be, ezért nullhipotézisként nem lehet ezzel tovább menni. Amire nem tudom a választ, arra nem tudom (még), és kész.
Ha meg be kell iktatni Istent, megtesszük.
Kérdező, ha valakinek a teljesen logikus, szépen megfogalmazott érveire annyit mondasz, hogy "nem érdekel", akkor ne várd, hogy mások tisztelettel forduljanak feléd.
Nem hallgatod meg az érveket, csak mondod a sajátodat. Ennek így nincs értelme. Tanulj meg egészségesen vitatkozni, nem indulatosan, érzelmekre hatva. Szépen, összeszedetten fogalmazz, és ne felháborodj, amikor mások válaszolnak.
Itt most két csoport feszül egymásnak. A radikális keresztények, és a nem keresztény vallásúak. Egyik sem ismeri el a másik igazát.
Mi mondtunk sok érvet, hogy miért úgy gondoljuk, ahogy. Bizonyítékokkal, LEHIVATKOZVA.
Most én kérnélek arra, hogy bizonyítsd be nekünk, hogy az életet Isten teremtette, és hogy földönkívüliek nem léteznek.
"A laboratóriumi kísérletekből az is kiderült, hogy az aminosavakból bizonyos feltételek mellett fehérjék, a nukleotidok alkotóiból pedig nukleinsavszerű molekulák képződhettek (2. ábra). Sőt, az ilyen oldatokban burokkal határolt, elkülönülő egységek alakultak ki, amelyek valamelyest a sejtekre emlékeztethettek. Az első sejtek kialakulásához vezető kémiai folyamatok összességét kémiai evolúciónak nevezzük."
És azt hiszed erről nincs tudomásom?
A sejt definiálható a legkisebb élő egységként.
Az általad megadott kísérlet eredményei még nagyon messze állnak tőle.
Másfelől az élet kialakulására irányuló magyarázatok közül ez az ágazat már kihalófélben van, hiszen nem tudja megmagyarázni az RNS és a DNS keletkezését, így ma már az RNS világ a tudományosan legelfogadottabb magyarázat.
Csak nem le vagy maradva vagy 20 évvel? :)
De még az RNS világ sem képes magyarázatot adni a DNS-polimeráz nevű enzimek létrejöttére.
A DNS-polimeráz olyan enzim, amely a dezoxiribonukleinsav (DNS) szintézisét katalizálja a nukleozid-trifoszfátokból. Ezek az enzimek nélkülözhetetlenek a DNS-replikációhoz. Általában párban működnek, hogy két eredeti DNS-szálat hozzanak létre egy eredeti DNS-molekulából.
A DNS-polimerázok a régi DNS-szálon a 3’-vég felől az 5’-vég felé mozognak, új szálat hozva létre az 5’-vég felől a 3’-vég felé. A DNS-másolatok a nukleotidok az eredeti DNS-molekula szálain lévő bázisokhoz való párosításával jönnek létre. Ez a párosítás mindig azonos kombinációkkal történik: a citozin a guaninnal, a timin az adeninnel párosítható, két elkülönülő párt alkotva.
Az van hogy buktátok. Sosem lesz az ilyen finomabb részletekre magyarázata a tudománynak arra nézve, hogy hogyan jöhetett létre.
Különben is te nem Pombe vagy? Nagyon hozzá hasonlít a stílusod.....
"#9: ha van élet, az bizonyíték az élet kialakulására."
Ennyi erővel ha van élet az bizonyíték a teremtésre. Mivel tettem kevésbé megalapozott állítást a tidnél? Semmivel. xD
"Vannak dolgok, amelyek nem világosak még. De mi a logikus válasz erre?
A: nem tudom, tehát Isten.
B: nem tudom, de mivel semmilyen törvényszerűséget nem sikerült természetfelettivel magyarázni korábban, illetve most sem indokolja semmi, hogy egy további metafizikai entítást iktassunk be, ezért nullhipotézisként nem lehet ezzel tovább menni. Amire nem tudom a választ, arra nem tudom (még), és kész."
Itt a nem tudom azért elég meredek kijelentés. Pont az, hogy tudom, hogy természetes folyamatok sorozatából nem alakulhatott ki az élet. Tehát lehetett akár a természetfeletti műve.
Az a magyarázat, hogy még most nem tudom, azt meg a végtelenségig lehet csúsztatni.
"Kérdező, ha valakinek a teljesen logikus, szépen megfogalmazott érveire annyit mondasz, hogy "nem érdekel", akkor ne várd, hogy mások tisztelettel forduljanak feléd."
Az a válaszoló a bibliáról meg a többi vallásról kezdett itt magyarázni nekem. Nem érdekel mert nagyon nem idevaló, az már egy másik kérdéskörbe tartozik.
"Nem hallgatod meg az érveket, csak mondod a sajátodat."
Az idevágó érveket meghallgattam és ragáltam is mindre.
"Most én kérnélek arra, hogy bizonyítsd be nekünk, hogy az életet Isten teremtette, és hogy földönkívüliek nem léteznek."
Én bizonyítsam, hogy a földönkívül nincs élet? Pedig előszeretettel használják az ateisták azt az érvet, mely szerint nem nekem kell bizonyítani valaminek a nem létét, hanem neked kell bizonyítanod annak létét.
Amíg nincs tudományos bizonyíték a földönkívüli élet létezésére addig pusztán csak mese lényekben hisztek.
És különböző istenekre hol a bizonyíték?
Vagy hogy természetfeletti kellett az élet kialakulásához csak mert az RNS kialakulását még nem értjük hogy hogyan zajlott? Régen ezred ennyit se tudtunk.
De igen, ha valakinek ennyi esze van hogy ha valamire nincs tudományos magyarázat még akkor az csak természetfeletti lehet, azzal lehetetlen vitatkozni.
Ahogy mai emberként most kiröhögjük azokat akik Ádámban és Évában hisznek, ismerve a genetikai problémáit egy ilyen súlyos belterjességnek, párszáz év múlva ezt a vitát is kiröhögnék az emberek, már sokkal többet tudva a világról. Mivel addigra már ezekre is lesz tudományos magyarázat.
Párszáz éve még a villámokról is azt hittük hogy természetfeletti jelenségek, istenek haragja. Mára már tudjuk hogy csak elektromos kisülések, mint egy rázó kilincs csak nagyban.
De valamilyen szinten aranyos hogy az embert annyira idegesíti hogy valamit nem ért hogy egyből meséket sző köré amivel magyarázhatja. Azt nem kell érteni, csak hinni kell benne. Istent se kell látni, nem kell hogy egyszer is bizonyítsa a létezését, csak le van írva szóval van, hinni kell benne. Mondjuk ennyi erővel Cthulhuban is hihetünk meg az ősi maja napistenben is.
"mivel általában a legtöbb materialista/ateista hiszi, hogy más a Földhöz hasonló bolygókon is kialakulhatott az élet."
Annak az esélye, hogy más bolygón ne alakult volna ki élet a jelenlegi ismereteink alapján nagyon csekély. Ezért úgy gondolni, hogy más bolygókon is LEHET élet egyáltalán nem alaptalan. Ezenfelül nem keverendő valamilyen istenhittel.
Az egyik esetben úgy GONDOLJÁK, hogy LEHET élet az eddigi EREDMÉNYEK ALAPJÁN.
Míg a másik azt HISZI, hogy létezik valami.
Tehát bukik az az állítás, hogy hisznek valamilyen lényekben.
Az pedig, hogy ezek mese lények lennének ott bukik, hogy amikről szó van azok akár olyasmi baktériumok is lehetnek mint amik itt a bolygónkon is léteznek. Semmilyen mese szerű nincsen bennük.
A kérdés alapjaiban értelmetlen.
"És különböző istenekre hol a bizonyíték?"
Pont az a lényege, hogy a természetfeletti azért természetfeletti, mert nem lehet tudományosan bizonyítani. Viszont nektek TUDNOTOK KELLENE, bizonyítani az élet kialakulását, mert az tudományosan vizsgálható.
"Vagy hogy természetfeletti kellett az élet kialakulásához csak mert az RNS kialakulását még nem értjük hogy hogyan zajlott?"
Mi az, hogy még nem értjük? A finomabb részleteket nem is fogjuk soha.......
"Régen ezred ennyit se tudtunk."
Régen nem voltak meg a modern eszközeink az élet kialakulásának feltárásához. Most már legalább 50 éve rendelkezünk az ahhoz szükséges felszereléssel. Arról nem is beszélve, hogy sokkal nagyobb erőforrásokat és sokkal több és jobb tudósaink vannak ráállítva. Komoly eredményeket mégsem tudunk felmutatni.
"De igen, ha valakinek ennyi esze van hogy ha valamire nincs tudományos magyarázat még akkor az csak természetfeletti lehet, azzal lehetetlen vitatkozni."
Azért ez nem valami, hanem az élet kialakulása.
"Ahogy mai emberként most kiröhögjük azokat akik Ádámban és Évában hisznek, ismerve a genetikai problémáit egy ilyen súlyos belterjességnek, párszáz év múlva ezt a vitát is kiröhögnék az emberek, már sokkal többet tudva a világról. Mivel addigra már ezekre is lesz tudományos magyarázat."
100 évet már így is kaptatok.
Az ősleves elmélet az 1920-as évek során alakult ki. Ma már 2024-et írunk.
Tehát a 100 évetek már lejárt.
De mondok én neked jobbat is. Majd ha a mesterséges intelligenciát rászabadítjuk az élet kialkulásának kutatására, és megkap minden ahhoz szükséges eszközt ahogyan a tudósaink is, majd ő bizony az összes lehetséges variáci és szituáció kielemzésével megmondja végre nekünk, hogy az élet természetes kialakulása nem lehetséges.
Csak hát ezzel az a baj, hogy az ateisták valószínűleg bepánikolnának ......
"Az van hogy buktátok"
. Nem buktunk semmit.
"Ennyi erővel ha van élet az bizonyíték a teremtésre. Mivel tettem kevésbé megalapozott állítást a tidnél? Semmivel. xD"
. Eddig tudtalak komolyan venni. Te most vagy nagyon ostoba vagy, vagy trollkodsz.
Kijelented, hogy bizonyíték az életre, holott egyértelmű evidencia, hogy élet létezik. Te a bizonyíték fogalmával nem vagy tisztában.
"Itt a nem tudom azért elég meredek kijelentés. Pont az, hogy tudom, hogy természetes folyamatok sorozatából nem alakulhatott ki az élet"
. Bizonyítsd be.
Az, hogy nem tudjuk a módját, nem jelenti, hogy nem történhetett meg.
De csak időpazarlás. Te nem vitázol.
"Azt állítom, hogy az élet kialakulása egy természetfeletti folyamat volt. És nem úgy jött létre ahogyan azt a materialisták, vagy a mainstream tudomány gondolja."
Tegyük fel, hogy így volt. Ez esetben mi akadályát látod annak, hogy ezen természetfeletti folyamat során az élet más bolygókon is kialakuljon az univerzumban?
"Nem buktunk semmit."
Buktátok mert van amire nem lehet tudományos magyarázatot adni az élet kialakulásával kapcsolatban.
"Kijelented, hogy bizonyíték az életre, holott egyértelmű evidencia, hogy élet létezik. Te a bizonyíték fogalmával nem vagy tisztában."
Azt mondtad: "#9: ha van élet, az bizonyíték az élet kialakulására."
Az mióta bizonyíték az élet spontán eredetű kialakulására?
Az hogy van élet csak arra közvetlen bizonyíték, hogy létezik az élet.
" Bizonyítsd be.
Az, hogy nem tudjuk a módját, nem jelenti, hogy nem történhetett meg."
Lehet, de az hogy nem tudjuk a módját nem jelenti azt, hogy megtörténhetett.
Ennyi erővel azt is mondhatnám, hogy a tudomány még nem tudja Istent vizsgálni de majd 100 meg 200 év múlva majd tudni fogjuk és akkor majd lesz rá bizonyíték.
Az érvelésed Istenre is tökéletesen alkalmazható.
"Annak az esélye, hogy más bolygón ne alakult volna ki élet a jelenlegi ismereteink alapján nagyon csekély."
Jó vicc......
A jelenlegi ismeretink alapján nem tudjuk bizonyítani, hogy az élet hogyan alakulhatott volna ki spontán. Ha nincs spontán élet kialakulása, akkor nincs élet más bolygókon.
A jelenlegi bizonyítékaink alapján nem találtunk semmit ami arra utalna, hogy van odakint élet.
Nincs odakint semmi. Csak mese az egész.
Az is érdekes, ha egy mesét tudományos köntösbe öltöztetünk, akkor az nektek már hihetőbb lesz. Pedig attól még ugyanúgy mese 0 tudományos bizonyítékkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!