Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények hogy képesek...

A keresztények hogy képesek békében lenni a hitükben?

Figyelt kérdés
Velem sok kétely, bizonytalanság, és zavaró tényezők voltak a fejemben, és az imádkozás nem segített. Szomorú, de gyenge agnosztikus lettem a napokban, és sokkal jobban érzem magam, bár szomorú lettem, hogy Isten nem segített rajtam. Boldogabb vagyok :D
jún. 6. 17:28
 1/10 anonim ***** válasza:
32%

A kognitív disszonanciát el lehet nyomni.

Ha bizonytalan vagy a hitedben, akkor adj hálát érte. Egy hazugságban élsz, éltél eddig, és a keresztény dogma szinte eltorzította a gondolkodásodat, de ennek vége lesz, és felszabadulsz.

Javaslom, nézegess Youtube-on videókat (pl. The Atheist Experience), ha jól tudsz angolul, és vont le a következtetéseket.

jún. 6. 19:03
 2/10 tgt ***** válasza:
30%
Isten gyenge agnosztikusnak is szeret téged. Érezd jó magad.
jún. 6. 19:19
 3/10 anonim ***** válasza:

Úgy hogy ha valami nyugtalanít hitemmel kapcsolatba, arra rendszerint keresek valamilyen teológiai, apologetikai, vagy filozófiai magyarázatot.

Ennyire egyszerű az egész.

"és sokkal jobban érzem magam, bár szomorú lettem, hogy Isten nem segített rajtam. Boldogabb vagyok :D"

Most akkor szomorú vagy boldog vagy? xD

Előre szólok, ha úgy gondolod, hogy imádkozol Istenhez valamiért és majd ő akkor megadja neked mert hű de őszintén szívből imádkoztál, akkor tévedsz.

Pont hogy nekünk keresztényeknek lesz nehezebb szenvedéssel és gyűlölettel kikövezett utunk.

jún. 6. 20:32
 4/10 A kérdező kommentje:
Szomorú, hogy kiábrándultam Jahvéból, de boldog hogy már nem vagyok bizonytalan.
jún. 6. 20:48
 5/10 anonim ***** válasza:
40%

"Szomorú, hogy kiábrándultam Jahvéból, de boldog hogy már nem vagyok bizonytalan."

A kérdésedben pedig:

"Szomorú, de gyenge agnosztikus lettem a napokban"

Az agnosztikus éppen hogy bizonytalant jelent........

jún. 6. 20:51
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom, szeretnék keresztény lenni, de a tüzes tótól aggódok.
jún. 6. 21:03
 7/10 anonim ***** válasza:

"Nem tudom, szeretnék keresztény lenni, de a tüzes tótól aggódok."

Miért is? Jézust azt ígérte nekünk aki hisz benne még ha meg is hal élni fog.

Pont az a lényeg, ha te hiszel benne, akkor nem fog semmilyen tüzes tóba vagy pokolra küldeni. Már ha egyáltalán küld oda bárkit is, mert szerintem nem.

Azt is elfelejted, hogy Isten végtelenül irgalmas és megbocsájtó.

Pont az a kereszténység lényege, ha valamit elrontottál, akkor sincs nagy baj, mert holnap ismét felébredsz és újra kezdheted. Nincs mitől félned, főleg nem Istentől.

jún. 6. 21:11
 8/10 A kérdező kommentje:

Akkor miért volt gyenge a hitem?

Ott voltak a kérdések:

Mi van ha nem igaz? A kereszténység egy hit a sok közül, könnyen átverhetnek minket, vagy félreértés történt, és Jézus ufo volt... Mint a Gyermekkor végében sorozatban.

jún. 6. 21:22
 9/10 anonim ***** válasza:

"Mi van ha nem igaz?"

Pedig sokkal érdekesebb fordítva. Mi van ha mégis igaz?

"A kereszténység egy hit a sok közül,"

Azért ez nem csak egy hit, mi keresztények érezzük Isten szeretetét, ez így már sokkal több.

"vagy félreértés történt, és Jézus ufo volt"

Dehogy volt Jézus UFO, ne beszélj már csacskaságokat .......

"Akkor miért volt gyenge a hitem?"

Az enyém is sokszor volt már gyenge, na és akkor mi van? A földi élet egyik lényege pont az, hogy Isten próbára teszi a hitünket.

jún. 6. 21:35
 10/10 A kérdező kommentje:
A keresztények nem támadnak fel, mert Jehova elpusztítja őket, és csak a Jehova tanúi fognak feltámadni :(
jún. 6. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!