Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kiábrándultam Istenből, mit...

Kiábrándultam Istenből, mit tegyek?!

Figyelt kérdés

Szóval, elsőre azért ábrándultam ki, mert mindig a JÓ emberek haltak meg körülöttem. Értemetlen halálok, ismert jó kedves színészek akik a kedvenceim!

Aztán pedig nem akartam fanatikus lenni, mert egy kereszténynek kötelező fanatikusnak lenni, és a hit nem magánügy, és a melegeket nem szabad elfogadnia, mert ez Isten ellenes. De én pedig tanulni akarok ebből a fanatikusságból, mert megkell nézni, hogy a keresztények milyen problémákat csináltak.

Kerestem válaszokat, de nem voltak megfelelőek számomra, ezek miatt már könnyezek néha, és szorongok :(

Az imádkozás fárasztó, főleg magamban beszélni egy olyan Lényhez ami akár nem is létezhet.

Én úgy látom, hogy csak gonosz isten létezhet, nem értem, hogy a fanatikus keresztények hogy csinálják. Szegény Ábrahám is jól megszívta! Én biztos nem mentem el volna a hegyre.

Meg aztán miért baj a fanatikusoknak ha valaki kefélni akar a másikkal? Ez természetes mind addig amíg nem leszel káros a másikra!

2024. jún. 6. 09:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A JW rengeteg ferdítést, hazugságot tartalmaz. Nem javaslom az olvasását.
2024. jún. 6. 12:56
 12/17 A kérdező kommentje:

De a jót kell meglátni benne, néha jól érvelnek :(

8Ne utánozzátok hát őket! Tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt még kérnétek.

2024. jún. 6. 13:20
 13/17 anonim válasza:

Figyelj, a vallás és a hit két teljesen különböző dolog. A vallások között is van szigorúbb és kevésbé szigorú. De Istenről és az egész világról az igazságot mi nem tudhatjuk. A Bibliát is anno 1000 évekkel ezelőtt megírták az akkori elvek és nézetek alapján. Azokat a történeteket sem kell készpénznek venni, lehet hogy egy része megtörtént, de én inkább úgy gondolok rájuk mint tanmesékre.

Sajnos sok rossz történik a világban, de Isten nem tud varázsütésre rendet teremteni hiszen szabad akaratot adott, így amíg sok a rossz ember sok rossz dolog is történik. A földet is pusztítjuk, sok a vegyi anyag, egészségtelenül étkezünk, így több a betegség is. Amit néha jó emberek szívnak meg sajnos, de attól az utóéletük még lehet jó.

A vallási fanatizmus egyébként az egyik legkárosabb dolog a világon. Emiatt volt és van megannyi háború, pedig valószínűleg egy és ugyanaz az Isten akit imádnak csak némi eltérés van az értelmezések között.

Imádkozni is csak szívből van értelme, nem kell hogy magolt szöveg legyen, mondd el mi bánt, mit szeretnél, mi az amiért hálás vagy.

Szóval a lényeg, szerintem ne agyald túl, ne aggódj minden apróságon. Élj olyan életet amivel te el tudsz számolni a végén és nincsen semmi probléma.

2024. jún. 6. 13:21
 14/17 A kérdező kommentje:

Akkor Isten mégsem mindentudó?

A sorozatgyilkos Pál apostolnak megjelent...

2024. jún. 6. 13:33
 15/17 anonim ***** válasza:
72%

Egyáltalán nem meglepő, hogy megrendült a hited, ahogy felnőttél, és okosabb lettél.

Most előtted a választás lehetősége:

- vagy elkezdesz gondolkodni, és innen kezdve ezt csinálod,

- vagy pedig visszamenekülsz a hitbe. De akkor fanatikusnak kell lenned, másképp nem fog menni.

A választás a TIED.

2024. jún. 6. 14:00
 16/17 anonim válasza:

Én nem tudom miről beszélsz, sajnos nem tudom betéve a Bibliát, de azért is mondom ne gondold túl a dolgokat.

Az igazságot egyikünk sem tudhatja biztosra. Nem kell megvonni magadtól a szexet, a bulit vagy bármit, attól még lehetsz jó ember. Az a vallás aki megfélemlítéssel irányít már régen rossz.

2024. jún. 6. 14:04
 17/17 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom. De a fanatikus Istentől félőknek fontosabb az istenük mint az örömök ami biztosabb mint isten.
2024. jún. 6. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!