Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Más is van úgy, hogy gyerekkor...

Más is van úgy, hogy gyerekkorában vallásos volt, de idővel teljesen kiábrándult belőle?

Figyelt kérdés
Pl.: ministráltál, rendszeresen jártál templomba, bérmálkoztál, hittél Istenben stb. aztán egy idő után elengedted ezeket a dolgokat és már semmit nem jelentenek számodra.

2021. jún. 20. 10:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%
igen. 13 eve jarok egyhazi oktatasi intezmenyekbe es meg nem talalkoztam egy hiteles keresztennyel se, ez szamomra eleg kiabrandito volt
2021. jún. 20. 11:43
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem ábrándultam ki, csak elhagytam ezt a szokást...

A vallásos embernek olyan a vallás, mint a tetováltnak a tetoválás. Mindkettő azt hiszi, hogy egy belső dologról van szó. Jó esetben tényleg bensőséges érzések nyilvánulnak meg a külsőségekben. De sok esetben az emberek a szokások rabjaivá válnak és elfelejtik a lényeget, eltolják a belső értékeket. (vagy a fanatizmus mérgezi meg őket és velük együtt a lelküket is).

2021. jún. 20. 11:48
 3/11 anonim ***** válasza:
64%
1# Ha van egy konditerem, ahol csupa kövér ember van, akkor az nem hiteles? Amúgy innen látszik, hogy azt hiszitek, hogy aki keresztény, annak máris tökéletesnek kell lennie, különben rájuk fogjátok a saját hitetlenségeiteket, hogy ők tehetnek arról, hogy nem hisztek.
2021. jún. 20. 11:53
 4/11 anonim ***** válasza:
80%
3 : nem kell tokeletesnek lennie, de a legtobb magat keresztenynek nevezo ismerosom egyaltalan nem tartja be a jezusi tanitasokat, az alazatossagrol, felebarati szeretetrol, stb. az ha valaki elmegy ajtatoskodni a templomba, es engem fenyeget a pokollal, de egyebkent minden mas embercsoportot illetve vallast szid, az eleg hiteltelen.
2021. jún. 20. 12:01
 5/11 anonim ***** válasza:
78%
Nem, számomra ezek mind a mai napig sokat jelentenek.
2021. jún. 20. 12:02
 6/11 anonim ***** válasza:
83%

"az ha valaki elmegy ajtatoskodni a templomba, es engem fenyeget a pokollal, de egyebkent minden mas embercsoportot illetve vallast szid, az eleg hiteltelen"

Még mindig jobb annál, ha hitelesen fenyegetne és nem krisztussal...

2021. jún. 20. 12:05
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

4# az ismerősöd ismer, én nem. De tegyük fel, hogy az a rosszindulatú elmebeteg vagy, aki naponta több hazug kérdést tesz fel és ha nem tetszik neki a válasz, akkor olyan mocskos üzenetet ír, hogy savval kéne lemosni kezét, száját. Ha te lennél, akkor jogosan lennél a pokollal fenyegetve, mert jelenleg kibérelt helyed van ott.

Szóval lehet, hogy az ismerősöd jogosan fenyeget, de az is lehet, hogy nem. Ezt mi innen nem tudjuk megmondani.

2021. jún. 20. 12:36
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

7 : a keresztenyseg tanitasai szerint meg akkor sem fenyegethetne, ha tenyleg ilyen ember lennek. ne itelj hogy ne iteltess. szeresd felebaratod. ha megutik az egyik arcod, tartsd oda a masikat is. csak istennek van joga itelni. az vesse ra az elso kovet, aki maga buntelen. stb stb, mind jezus mondta.

de megnyugtatlak, nem vagyok savas elmebeteg.

2021. jún. 20. 13:51
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen
2021. jún. 20. 18:23
 10/11 Senior Séf ***** válasza:
82%
Engem próbáltak vallásra nevelni, de kevés sikerrel. Az istennek se ment a fejembe, hogy miért nem esik le a mennyből az atya, miért áldozza egyszülött fiát (akit ráadásul nem is ő nemzett) az emberek bűneiért, meg miért követeli tőlünk, hogy imádjuk őt ismeretlenül is? Ráadásul a plébi sem állt a helyzet magaslatán, mert a legtöbb követelőző kérdésemre is csak "istent hinni kell, fiam, nem megérteni" frázis volt a válasza. Így történt, hogy míg a nálam alig másfél évvel idősebb unokabátyámból, akivel gyakorlatilag együtt nevelkedtem, pap lett, belőlem megveszekedett azeista.
2021. jún. 21. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!