Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Más is van úgy, hogy gyerekkor...

Más is van úgy, hogy gyerekkorában vallásos volt, de idővel teljesen kiábrándult belőle?

Figyelt kérdés
Pl.: ministráltál, rendszeresen jártál templomba, bérmálkoztál, hittél Istenben stb. aztán egy idő után elengedted ezeket a dolgokat és már semmit nem jelentenek számodra.

2021. jún. 20. 10:54
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
66%

Én teljesen így voltam vele. Vallásos családba születtem, már gyerekkorban tömik a fejed az ilyen hülyeségekkel, aztán minél többet olvasol és tanulsz, rájössz, hogy hazudtak.

De nem kell rájuk haragudni. Ez generációról generációra megy így, amíg valaki nem kezd el tanulni. Az egyszerű, igénytelen ember, ha megelégszik azzal, amit a pap mond neki, akkor leéli az életét egy mások által leírt sablonvilágban, ami nem is igaz.

A világ valódi megismerése ennél sokkal nagyobb élmeny, de ehhez kell a kíváncsiság és a bátorság.

2021. okt. 22. 05:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!