Hatvanas években születtek? Milyen gyerekkorotok volt? Miben hasonlított és miben tért el a mai gyerekek gyerekkorától?
Internet híján a TV, rádió, a nyomtatott anyag, meg a diavetítő volt a szórakozás és az információszerzés eszköze. Emlékezetes volt az is amikor megjelent és megvettük az első kazettás magnót. Azelőtt az egész faluban csak egy magnó volt, az iskola tanárának egy bőrönd méretű orsós magnó.
Volt egy szovjet Szmena típusú fényképezőgépem, de azzal is szép képeket készítettem. Majd 1-2 hét alatt már elő is hívták a képeket. :)) Nagy szenzáció volt a színes filmtekercs megjelenése.
Könyvek közül például az Ablak-zsiráf című képes gyermeklexikonom volt:
Hetente járt a Szabad Föld c. újság, aminek hátulján volt néhány rajz "Gyermekvilág" címmel, amit mindig alig vártam. Ma GB méretben juthatnak hozzá a gyerekek az interneten színes rajzokhoz és filmekhez.
Sokat jártuk a természetet édesapámmal és az osztálytársaimmal. Például a folyó kavicsbányájában ritka köveket és ezüstösen fénylő fémrögöt keresgéltünk. Hobbiból tanulmányoztuk is a természetet, valamint a fizikát.
Rengeteg macskánk volt, volt úgy hogy a kiscicákkal együtt bújkáltam az ágy alatt.
Úgy gondolom hogy a mai gyerekek elfoglaltabbak, alig van idejük a gondtalan életre és túlterheltek is. De lehet hogy csak azért gondolom így mert városi lettem, ahol nagyobb a rohanás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!