Van még olyan rajtam kívül, aki valamilyen oknál fogva
teljesen kiábrándult Istenből és a vallásból? Ha igen,
miért?
Figyelt kérdés
Én egy szerelmi csalódás miatt. Mondjuk inkább spirituálisnak mondanám magam, mint vallásosnak. A keresztény és egy keleti vallásban is benne voltam, komolyan vettem a spirituális fejlődést, nagyon sokat gyakoroltam. Szerelmes lettem, életemben nem voltam annyira, amire ezer éve vártam már, ajándéknak tekintettem őt, amit Istentől kaptam. Hát ez az ajándék nagyon csúnyán átvert. Onnantól fogva gyakorlatilag felhagytam mindennel, nem érdekel az egész, se templomba nem járok, sem pedig a gyakorlataimat nem végzem, nem is imádkozom egyáltalán. Isten közömbössé vált számomra, egy hülye kitalációvá,amibe foggal-körömmel próbálnak kapaszkodni az emberek, és most látom, mennyire görcsösen akarják megmagyarázni, hogy miért létezik, holott a józan ésszel teljesen ellentétes. Na mindegy. Soha nem gondoltam, hogy egyszer idáig jutok.
Eleve kettő vallást nem lehet követni, akkor mindkettő komolytalan lesz.
Aztán pedig egy nagyobb trauma valóban ráébreszthet téged a hited képtelenségére.
Az a kérdés, hogy innen hogyan tovább?
Hinni akarsz, vagy tudni?
2021. jún. 30. 08:14
2/27 A kérdező kommentje:
Egy csomó ideig olyanokkal nyugtattam magam, hogy jajj, Isten jobban tudja mi kell nekem, azért történt ami történt ami történt, meg ha elég odaado vagyok az irányában majd meglatom milyen sok pozitív dolgot tapasztalok majd. Na persze. Az egész egy hazugság, nevetséges mese. És mennyire jól ki tudnak magyarázni mindig a józan ésszel teljesen ellentétes dolgokat.
2021. jún. 30. 08:16
3/27 A kérdező kommentje:
Az egyik volt vallás, a másik egy gyakorlati, spirituális ösvény. A kettő jól kiegészítette egymást, sokkal mélyebb kapcsolódást eredményezett. De a lényeg, hogy az egésznek a világon semmi értelme.
2021. jún. 30. 08:24
4/27 molnarmarcell21 válasza:
Aki csalódik egy vallásban, az vagy eleve rosszul állt hozzá vagy szrt se értett meg belőle.
Vegyünk pl. téged, aki gondolom a keleties spiritualitásában elfogadta, hogy az életben különböző leckéket kapunk, majd az első komolyabb leckénél elbukott.
Vagy ha keresztény szemszögből nézed, akkor bizonyára megértetted, hogy az embernek szabad akarata van, és amikor egy másik ember szabad akarata nem úgy működött, ahogy elvártad, akkor mindjárt azt kezdted szidni, akitől a szabad akarat ered.
Szóval mindkét esetben beleütköztél életed talán első komoly akadályába és ebből neked az jött le, hogy mindenki más a hülye :D
2021. jún. 30. 08:37
5/27 A kérdező kommentje:
Igen, persze, én is hosszú évekig mindent kimagyaraztam. Minden jó és rossz dolgot, csakhogy ne kelljen Isten letezeseben kételkedni. Csak hát az van, hogy egy nem hívő ember ugyanazokon megy keresztül, mint egy hívő, sőt, lehet százszor szerencsésebb élete, a hittol nem függ loszar sem, maximum az önnyugtatas.
2021. jún. 30. 08:40
6/27 anonim válasza:
mindenkinek szabad akarata van, igen, de nem az istentől. nem is őt kell szidni a csalódás miatt. egyszerűen ez van. ilyen az élet. próbáld meg a dolgokat isten nélkül átgondolni. működni fog
2021. jún. 30. 08:43
7/27 anonim válasza:
Igen, ez lenne a lényege, meg a bátorság (hogy meg mersz tenni dolgokat).
De ha neked ez nem jön be, akkor nem működik többé.
Ezért kérdezem, hogy most mit fogsz csinálni?
Várod, hogy most majd lejön egy isten valahonnan, és meggyőz?
2021. jún. 30. 08:43
8/27 A kérdező kommentje:
Nem várok semmit, az életemnek ez a része lezarult.
2021. jún. 30. 09:09
9/27 anonim válasza:
A keleti vallás és a kereszténység teljesen más, nem összeegyeztethető. A kereszténységben Isten egy Személy, a keleti gondolkodásban nem független a világtól, hanem annak minden részében ott van (panteizmus), de személyként nem megszólítható.
Nem vakhit a kereszténység, Isten adott bizonyítékokat, amiket ki lehet kutatni.
Például a beteljesül próféciák.
De eleve rosszul álltál a kérdéshez, mert Isten nem kívánságteljesítő automata.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!