Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van még olyan rajtam kívül,...

Van még olyan rajtam kívül, aki valamilyen oknál fogva teljesen kiábrándult Istenből és a vallásból? Ha igen, miért?

Figyelt kérdés
Én egy szerelmi csalódás miatt. Mondjuk inkább spirituálisnak mondanám magam, mint vallásosnak. A keresztény és egy keleti vallásban is benne voltam, komolyan vettem a spirituális fejlődést, nagyon sokat gyakoroltam. Szerelmes lettem, életemben nem voltam annyira, amire ezer éve vártam már, ajándéknak tekintettem őt, amit Istentől kaptam. Hát ez az ajándék nagyon csúnyán átvert. Onnantól fogva gyakorlatilag felhagytam mindennel, nem érdekel az egész, se templomba nem járok, sem pedig a gyakorlataimat nem végzem, nem is imádkozom egyáltalán. Isten közömbössé vált számomra, egy hülye kitalációvá,amibe foggal-körömmel próbálnak kapaszkodni az emberek, és most látom, mennyire görcsösen akarják megmagyarázni, hogy miért létezik, holott a józan ésszel teljesen ellentétes. Na mindegy. Soha nem gondoltam, hogy egyszer idáig jutok.
2021. jún. 30. 08:02
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
30%

"Csak egy rakás korlátozás meg szabály, amit a nyakamba vettem"

akkor te nem értetted meg a kereszténységet, nem a vallásoskodás a lényege. Jézus azt mondja a törvény és a próféták lényege az, hogy ne tedd mással amit magadnak nem kívánnál. Vagy pozitív megfogalmazásban szeresd Istent és szeresd felebarátodat, mint magadat. Ja, még azt is mondja, hogy "És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket."

Ennek semmi köze az erőlködéshez, és a szabálykövetéshez.

2021. jún. 30. 12:03
 22/27 KZitus ***** válasza:

Szia

Elolvastam a kérdésedet, és az alatta írott "világfájdalmadat".

Tulajdon képen szerelmi csalódás ért. Na de mivel bántott meg tégedet Isten, hogy őt is bele vonod a nagy nagy csalódásodba?

Amit leírtál, az döntéseid sorozatáról szól, ami később nem váltotta be az elképzelésedet. Meg vagy sértődve Istenre, amiért váltotta valóra az elképzeléseidet. De a helyzet éppen fordítva van: leíratta a Bibliát számodra is, hogy azt folyton tanulva naprakészen felkészítsen a sikeresebb életre. Te elfogadod a vezetését? Isten kijelenti: „Én, Jehova, vagyok a te Istened, aki arra tanítalak, ami javadra válik, aki azon az úton vezetlek, amelyen járnod kell” Ézsaiás 48:17. Akkor lesz a legjobb az életed, ha ezen az úton jársz.

Ha esetleg úgy döntesz, megvizsgálod Isten életre vonatkozó tanácsait, ezzel is találkozol majd:"Van olyan út, mely jónak tűnik az embernek, de végül a halálba vezet." Példabeszédek 16:25

és ezzel is: „amit vet az ember, azt fogja aratni is” Galácia 6:7

Szóval meg kell gondolnunk, mivel vádoljuk Istent, és mi a mi szerepünk, feladatunk, felelősségünk.

2021. jún. 30. 12:23
 23/27 anonim ***** válasza:

1: a 22-es válasz remekül leírta, hogy mekkora egy képmutató voltál és hogy semmi közöd nem volt a kereszténységhez.

2: mint a dedóban, nem kaptad meg a játékszered és most köpködöd az óvónénit. Szánalmas vagy.

2021. jún. 30. 16:56
 24/27 A kérdező kommentje:
Ezzel a stílussal aztán te is marha nagy keresztény vagy mit ne mondjak :D igazából már nincsenek is keresztények, az egész vallás rohad.
2021. jún. 30. 17:26
 25/27 anonim ***** válasza:
Hisztis hülyegyerek. Ennyi vagy. Nem csoda, hogy ott lettél hagyva, egy ilyen csak teher, nem társ.
2021. jún. 30. 17:55
 26/27 A kérdező kommentje:
25-ös,de szépen ítélkezel, te kis mintakereszteny.
2021. jún. 30. 18:16
 27/27 anonim ***** válasza:
Amit leírsz, lehetetlenség. Istenből nem lehet kiábrándulni. Ha valamiből kiábrándultál, akkor az nem isten volt. Persze elnevezheted a redőnyt is istennek, és ha nem szűri a fényt, akkor kiábrándulhatsz belőle, de belül tebis tudod, hogy az csak egy redőny, nem pedig isten.
2021. júl. 21. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!