Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért féltékeny Isten más...

Miért féltékeny Isten más istenekre, ha egyszer szerinte nincsenek más istenek?

Figyelt kérdés

Ha a férjed féltékeny mas férfiakra, miközben nincsenek a Földön más férfiak, mit gondolnál róla?

Vallási válasz szerint a bálványok imádatàra féltékeny.

Csakhogy a bálványon keresztül más Istent imádnak az emberek, s mivel nincs más Isten, ezért mégsem követik el ezt a bűnt.

2024. jún. 3. 23:40
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
29%

Mások által istenségnek hittem dolgok, amelynek szobrot állítanak - bálvány.

Nekik olyan dolog az Istenünk, ami a valódi Isten szerint nem létezik.

És ők Ezt a nem létező istent imádják és állítanak neki bálványt.

2024. jún. 4. 00:26
 2/32 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
74%
Ő nem féltékeny a bálványokra, hanem mérges az emberekre akik ki talált istenekhez imádkoznak helyette.
2024. jún. 4. 05:20
 3/32 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
80%
Miért, féltékeny Isten más istenekre? Idéznéd, ahol ezt mondja? :)
2024. jún. 4. 06:14
 4/32 anonim ***** válasza:
26%

Mert gyarló, emberi tulajdonságokkal ruházták fel a szerzők. Egyik ilyen hogy féltékeny ha nem ő az egyetlen fiktív isten akit imádnak az emberek.

de pl a görög istenek nála is "emberibbek". Szerintem jót tesz a sztorinak, izgalmasabb.

2024. jún. 4. 06:53
 5/32 anonim ***** válasza:
20%
Mert más vallások félreértelmezték és hiveiknek hamis dolgokat állitanak Róla.
2024. jún. 4. 07:50
 6/32 ...Laci ***** válasza:
Ilyet is csak emberi elme tudott kitalálni.
2024. jún. 4. 15:16
 7/32 Jégszív ***** válasza:
76%

#3.

MAGA a "jóságos és irgalmas" ISTEN. 😛

Kiv 20,1-5

- Az Úr ezeket jelentette ki:

- „Én vagyok az Úr, a te Istened, én hoztalak ki Egyiptom földjéről, a szolgaság házából.

- Senki mást ne tekints Istennek, csak engem.

- Ne csinálj magadnak faragott képet vagy hasonmást arról, ami fent van az égben, vagy lent a földön, vagy a vizekben a föld alatt.

Ne borulj le ilyen képek előtt és ne tiszteld őket, mert én, az Úr, a te Istened féltékeny Isten vagyok. Azoknak a vétkét, akik gyűlölnek engem, megtorlom fiaikon, unokáikon és dédunokáikon.

2024. jún. 4. 15:43
 8/32 A kérdező kommentje:

3

"Ne kövess más isteneket azoknak a népeknek az istenei közül, amelyek körülötted vannak 15 – mert az Úr, a te Istened, aki közötted van, féltőn szerető Isten –, hogy az Úrnak, a te Istenednek a haragja föl ne gerjedjen ellened, és el ne töröljön téged a föld színéről."

2024. jún. 4. 16:38
 9/32 anonim ***** válasza:
14%

Igen, féltőnszerető.

Ne haragudjunk már arra a festőre, aki elvárja a munkájáért az elismerést!

2024. jún. 4. 19:28
 10/32 anonim ***** válasza:
44%

Azért, mert sokan ezeket a nem létező isteneket imádják. Ugye az igaz Isten, aki létezik, belőle egy van. Na most ő az, aki méltó arra, hogy imádják. Sőt, ezeknek a nem. létező isteneknek tulajdonítanak olyan dolgokat, amikért dícsérik őket, imádják őket. Valójában viszont, nem tudnak tenni semmit. Mert nem léteznek.

Most gondolj arra, hogy te egy gyermek apukája vagy. De a gyermeked nem neked mondja azt, hogy apu, vagy köszönöm, hanem annak a faragott szobornak, amely az udvaron van. Holott az semmit nem képes érzékelni, vagy tenni, míg te, az igazi apuka, törődsz a gyermekeddel, és megérdemelnéd azt a szót, hogy köszönöm.

2024. jún. 5. 00:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!