Ki az az Isten, vajon a szerető gondoskodó, vagy a féltékeny, bosszúálló?
Ha személytelen,akkor nincsis akarata,ugye?
Vagy ez a válasz azt is jelenti,hogy nemhiszel Istenben?
"Ha személytelen,akkor nincsis akarata,ugye?"
- De, az van. Az akarat személytelen; nézz csak körbe a világban.
"Vagy ez a válasz azt is jelenti,hogy nemhiszel Istenben?"
- Nem teszek állítást olyan dolgokról, amelynek a létezését nem vallom, mert annak nem volna értelme.
Mind a két állítás egyszerre igaz.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
"A Jézusba vetett hit reményt ad."
Miért? Miben reménykedsz?
Abban, hogy kapok Istentől türelmet elhordozni, hogy sokan lehülyéznek, esetleg elmebetegnek tartanak ezért, és hogy ezek ellenére is tudjam őket szeretni, és imádkozni értük.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
természetesen minden isten része,a gonoszság is,de a feljettség magas szintje csak a szeretet által következhet be,mert a rossz,negatív,az mindíg hátráltat,és mi is olyan lényeknek lettünk kitalálva,akik felfele törekszenek,tehát a szeretet a hatalmasabb erő..és ha az a hatalmasabb,valószínű,hogy a hatalmas isten egy szerető isten,akiben/amiben helye nincs a negatívnak,a rossznak,a gonoszságnak,és semmilyen gonosz írmagjának,mint ahogy mi is emberek erre törekszünk,(az értelmesebbik fele) hogy ne legyen bennünk rossz!!!
A féltékenység,bosszúállás egy civilizálatlan emberi tulajdonság,ami előbb vagy utóbb bajba sodorja az embert,rossz lesz..Isten pedig nem hiszem,hogy civilizálatlan emberi tulajdonságokkal rendelkezne!!Hogy nézne már ki az ilyen? :O
Akire ilyet mondanak,az nem Isten számomra..de ez csak az én véleményem..
9:39-es vgyok!Mondok egy példát!Fáj a szívem nagyon,mert egy buliban voltunk szombat este,és a vőlegényemmel beszélgetett egy lány ismerősöm..már feltűnt,hogy sokáig beszélnek,többször néztem is őket,és végül odajött a párom hozzám,hogy induljunk el.Hazafelé mentünk,és elmondta,hogy azért beszélgetett ennyit a csajjal (az orrom előtt pár méterrel), mert a csaj,akinek vőlegénye van több éve(!) elkezdte mondogatni,hogy milyen jó lett volna,hogy ha ők ketten előbb találkoznak,meg hogy most lenne e esélye nálla...borzalmas fájdalom volt ezt hallani, de a kedvesemmel úgy egymásra találtunk,hogy minket soha senki nem szakíthat el,mondta,próbálta kedvesen,majd erélyesebben,aztán feladta.Hónapok óta ismerem a lányt,és mindíg nagyon kedves volt hozzám,csíptük egymást,eszem ágába se jutott volna,hogy a pasimra pályázik,mert hogy ők bizony félig nyitott kapcsolatban élnek,ami azt jelenti,hogy a vőlegénye őt megcsalhatja,de a csaj ő nem..(?)és képes lett volna szétszedni minket ezzel..ráadásul a szemembe meg nem merte elmondani,pedig a legmegértőbb ember vagyok,hogy mit érez a pasim iránt,amikor azt még meg is bocsájtottam volna,hanem inkább hátulról támadott..
Mi ebből a lényeg?van egy ismerősünk,akit a háta mögött szid,a szemébe meg nyájaskodik,elég agresszív asszony,nekem jó barátnőm,és ha megtudná hogy el akarta szedni a vőlegényemet,biztos péppé verné,márcsak a méretbeli különbségek miatt is!!!Hát még ha megtudná,hogy miket mond a háta mögött!!=BOSSZÚ!!!
Aztán ugye nyugodtan gondolhattam volna arra is,hogy más megy itt,és talán a kedvesem is cinkos,de el se tudnám képzelni róla,nem is jár nélkülem sehova..
Ez a bizalom,ami megvan köztünk.
Nos,ha elmondtam volna a barátnémnek,ogy ez a lány miket tesz,az bosszúállás lett volna,alig bírtam befogni a számat másnap előtte..de nem tettem,mert ez negatív dolog!Akkor felhívhattam volna a vőlegényét,hogy bizony ő is megcsal hamarosan,de szólj neki,hogy ne az én kedvesemet próbálja ellopni egy pásztorórára,hanem akkor keressen egy szinglit,mert m nem vagyunk olyanok!Természetesen a vőlegény is jól megverte volna,mert kinézem belőle,és a lakásából is lehet mehetett volna!!Tehát kompletten el tudnám rontani az életét,ha bosszúálló lennék,de nem tehetem,mert jó akarok lenni! Mert Istennek is ez számít!Hiába gonosz a lány,hiába tett ilyesmit,aki bosszút állm,az ugyanarra a szintre süllyed le,mint akin bosszút akar állni..
Ennyi lenne az egész,csak egy példa,miért nem lehet isten bosszúálló, sem féltékeny(mert ha valaki elviszi a kedvesemet mellőlem,akkor a kedvesem sem szeretett igazán,és akkor úgy kellett lennie,ha őneki akkor lenne boldogsága,akkor menjen,lépjen tovább rajtam,és kínok közt fogok törött szívvel szenvedni,de vígasztalni fog,hogy legalább ő boldog..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!