Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ki az az Isten, vajon a...

Ki az az Isten, vajon a szerető gondoskodó, vagy a féltékeny, bosszúálló?

Figyelt kérdés
Az igazság az,hogy mind.Nem mind a kettő,minden amicsak létezik.A jó,a rossz,egy massza,mely minden lehetséges gondolatformát(principium)tartalmaz.Te kinek gondolod,hogyan látod?
2010. febr. 13. 12:57
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Az,hogy az akarat személytelen,nekem nem mond semmit!

Ha legalább egy példával illusztrálnád,elgondolkodhatnék rajta,igy azonban,csak hihetek,vagy nemhihetek neked.

2010. febr. 15. 14:27
 12/30 A kérdező kommentje:

Nem értek egyet,hogy a rossz hátráltat!

Nézőpont kérdése!

Példa:Ellopok egy gazdag embertől,10 ezer forintot,a gazdag ember ugyan nem örül,mondhatjuk,az ő nézőpontjából rossz,de nekem van pénzem arra hogy bevásároljak,tudjak enni,igy nekem jó! Igazán neki nemhiányzik,mivel gazdag,nekem pedig szükséges,mert nincs!

Keresztényeknek!: Emlékeztek Isten egy szolgájára,aki majdnem éhenhalt valahol egy kietlen helyen,miközben egy másik személy imádkozott,az ég felé tartván az ételét,és hálát adott érte.Ekkor érkezett egy madár,aki ellopta (rossz,vagy nem?)kezéből a falatot,majd továbbrepülvén ledobta oda,ahol a másik éhező személy tartózkodott!

Vajon mi a tanúlság?

2010. febr. 15. 14:35
 13/30 A kérdező kommentje:

Minden ami létezik,joga van létezni,különben nem lenne!

Ha joga van,mert Isten megadta neki.

Szerintetek létezik valaki,valami inkább úgy mondanám létezhet,istenen kivül?

Ha rajta kivül létezik valaki,azt csak ő teremthette!

Nem teremthet egy más tipusú entitást,mint amilyen ő,mert ő minden.Mindenütt ott van,minden belőle indúlt ki,igy,ha van Sátán,nem jöhetett máshonnan,csak Istenből!

Mint ahogy tudjuk is,hogy először fényhordozónak hivták,majd később lett lucifer.Isten keze munkája.

"Isten,ki teremtette a világosságot és a sötétséget"

"Minden Ő álltala lett..."

Most akkor hogyis van,hogy van jó meg rossz,az egyik kell,a másikat nem akarjuk,...Fiúk! mi van az van.És ez van!

2010. febr. 15. 14:47
 14/30 A kérdező kommentje:

Ha a féltékenység és a bosszú civilizálatlan,akkor Isten civilizálatlan!

Ki mondta hogy civilizáltnak lenni olyan nagy szám?

2010. febr. 15. 14:49
 15/30 A kérdező kommentje:

Hogy Jézus reményt ad,az igaz,de ezálltal le is fegyverez,a te hozzájárulásoddal,mert kiveszi az erőt a kezedből,kiadod a kezedből,és arra vársz,hogy Ő megoldja!

A remény egy csapda,mely elgyengit,lebénit!

2010. febr. 15. 14:52
 16/30 A kérdező kommentje:

Hogy Isten nem lehet bosszúálló!

"A hit hallásból van,a hallás pedig Isten igéje álltal"

Olvasgasd a Bibliát,ha a létező,nem pedig a jóIstenben akarsz hinni!

2010. febr. 15. 14:55
 17/30 anonim ***** válasza:
kedves kérdező. a felmerült problémád az néhány bibliavers, és a bibliában végigvonuló történet hiányos ismerete miatti félreértelmezésből adódik. én is beleestem ebbe a csapdába, nem vagy egyedűl. egy pillanatra gondolkodj el azon, miben válozna meg a "bosszúálló isten"ről eddig kialakult véleményed, amennyiben IGAZ ez a bibliavers: "e világrendszer istene sátán"
2010. febr. 24. 17:39
 18/30 anonim ***** válasza:
azaz: mindaz ami ebben a világban jelenleg van, az élőlényeken és a biblián kívűl, mindent sátán hozott létre a paradicsomi lázadás óta. több ezer éve saját ízlése szerint alakítja és befojásolja a világot. a biblia az alábbi jelzőkkel illeti: a hazugság atyja, emberölő, gonosz, képmutató, stb. azt állítom neked, a biblia alapján, hogy mindaz a sok, általad is felsorolt szörnyűségek mögött nem Isten, a teremtő, hanem e világ istene, sátán áll. hiszed-e ezt?
2010. febr. 24. 17:43
 19/30 anonim ***** válasza:

Példa:Ellopok egy gazdag embertől,10 ezer forintot,a gazdag ember ugyan nem örül,mondhatjuk,az ő nézőpontjából rossz,de nekem van pénzem arra hogy bevásároljak,tudjak enni,igy nekem jó! Igazán neki nemhiányzik,mivel gazdag,nekem pedig szükséges,mert nincs!

Ez elég csúnya dolog lenne,és a biblia is tiltja a lopást,ha jól tudom..lehet,hogy neked ez jó lenne,a gazdagnak meg talán fel se tűnne,viszont ha a pénz elfogyott,nem marad más utána,csak a bűn!Megéri?Én a jó stent követem,és akkor se lopok,ha éhen akarok halni,inkább kérek,de sosem lopok,mert az bűn!Ha a ti Istenetek ezt elnézi,akkor én nem tudom milyen isten..a túlélők istene,s talán meg fog dícsérni,hogy mindenkin és minden szabályon átgázolva éltél,ameddig tudtál,mit sem törődve a többi emberrel?Isten szemében pedig a civilizált viselkedés igenis fontos!Az,hogy normális,tisztességes ember legyél,fejlődjél,okosodjál,az ő örömére!!Mert annak örül,ha fejlődsz,mivel ezért teremtett,nem azért,hogy megragadjunk egy ősember szinten,tudatlanként viselkedjünk,és semmibe vegyük a fontos dolgokat..

Elég szomorú,amit itt látok..Mindenki megy a többi majom után,méghaaz rossz is!Eszembe se jutna lopni!Másnak kárt tenni,akár egy picikét is!És szégyelje magát az,aki ezt helyesnek tartja..

2010. febr. 24. 17:50
 20/30 anonim ***** válasza:
ne aggódj, nem csak te gondolkozol így, vannak még egypáran, a 7 millíárd pár ezreléke, aki hasonlóképpen gondolkodik a lopásról. Jézus hamarosan átveszi az irányítást, és kiderűl, ki marad meg.
2010. febr. 24. 17:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!