A féltékenységet, irigységet, hitetlenséget hogy bünteti Isten?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 16. 13:38
1/12 anonim válasza:
Ezek emberi tulajdonságok. Isten nem büntet meg azért, mert ember vagy és vannak gyengeségeid. Főleg, hogy erről nem is te tehetsz...
2/12 A kérdező kommentje:
de én tehetek róla mert gyenge vagyok és nincs akaraterőm
2010. ápr. 16. 13:42
3/12 anonim válasza:
Pl. ilyen hülye kérdésekkel. :) Bocs. :)
Remélem nem bünteti, mert minden ember volt már féltékeny, irigy, és hitetlen is. Meg alapból nem értem, hogy miért büntetne olyasmit, amit ő teremtett?! Hiszen a gyerekekre jellemző jellemvonások ezek a leginkább. Azaz bennünk van rögtön születésünk óta, ez nem egy eltanult rossz cselekedet.
4/12 anonim válasza:
"de én tehetek róla mert gyenge vagyok és nincs akaraterőm" - Igen, pont ezért vagy ember. Hidd el, én is féltékeny vagyok sokszor, néha irigy is másokra. Ne tudd meg hányszor érzem, hogy nincs akaraterőm valamihez. És mégsincs lelkifurdalásom, mert tudom, hogy Isten teremtett minket ilyennek. Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy jó ember vagy és csak az számít. Ne akarj Isten tulajdonságaival rendelkezni!
5/12 anonim válasza:
Nézz végig a világban! Jutalmazza.
6/12 anonim válasza:
Szerintem Isten tehet róla, mert ő teremtette ilyeneknek az embereket..
7/12 anonim válasza:
Isten megbocsátó!!! Bizony! Ne parázz!
8/12 anonim válasza:
Isten senkit nem büntet,mert mindenkit szeret.ha nem igy lenne,nem ő lenne az Isten,hanem csak egy földi halandó.a felsorolt tulajdonságokkal te bünteted saját magad.jo neked az,ha féltékeny vagy,irigy,és hitetlen? gondolom nem.ha nincs erőd változtatni kérj és kapni fogsz,az univerzum tudja mire van szükséged!
9/12 anonim válasza:
Ne higgy nekik!! a Sátán tüzes kínzókamrájába fog vetni egy kaktusszal a hátsódban....
10/12 anonim válasza:
Nincs semmiféle Isteni beavatkozás,én nem hiszek benne.Szerintem maga az élet,a sors bünteti az ilyeneket.Eleve irígynek lenni egy fájó belső tulajdonság,egy őrlődés,ami önmagában büntetésnek fogható fel. Aki hajlamos rá,az magát bünteti vele.Másrészt meg az irígy embereket kiutálja,kiközösíti a normális közeg,mert unszimpatikussá válik,tehát az élet maga mér rá büntetést. Nem Istenen múlik az ilyesmi,mint ahogy életünkben semmi sem. Csak ráfogják sokan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!