Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van más lehetőség ezeken...

Van más lehetőség ezeken kívül? figyelem evolúció. az emberiség megtévesztője nagyon sokat agyalt ezen az evolúció elméleten amivel egész könyvtárakat töltött meg, sokan bedőlnek neki.

Figyelt kérdés
A bibliát vagy nem Isten ihlette és isten egy gyökér és amikor azt mondta, hogy nap után jő az éj és azután nappal és megteremti az embert akkor hogyan mondhatjátok hogy az éjszaka és a nappal között évmilliárdok vannak? És még a Biblia állítja hogy 6ezeréves a föld ha az ősöket összeadjuk. Nagyon nagyon sokat agyalhatott az emberiség megtévesztője ezen az evolúció elméleten és egész könyvtárakat töltött meg vele, hiszek a mikró evolúcióban, hogy egy kutyának születhet rövid lábú hosszú lábu rövid szőrű stb kölyöke, de semmilyen más evolúciót nem fogadok el mert nem bizonyíthatio. Két lehetőség van vagy Isten hazudott vagy hamis az evolucio és az öreg föld elmélet
máj. 29. 13:07
1 2 3
 21/28 Pombe ***** válasza:
100%

#19: "Válaszoltál a kérdésemre? Nem!"

Hát persze, hogy de! A biológiai evolúció - mint a nevében is benne van - az élővilág változását tanulmányozza, és ennek semmi köze az élet keletkezéséhez.

Bocs', mi felnőttek, azon kesergünk, hogy az iskolákban a gyerekek szövegértése egyre csapnivalóbb lesz. Te amúgy felnőtt kreacos vagy?

Nem lehetetlen, mert amúgy még nem láttam egy kreacost se, aki ne lenne funkcionális analfabéta. Elolvasattam egy 10 éves gyerekkel a #16-ost, és egész érthetően vissza tudta mondani, mondjuk az igaz, hogy az értelmesebb 10 évesek közé tartozik.

A becslések szerint honunkban minden negyedik ember ilyen-olyan mértékben funkcionális analfabéta (a betűket ismeri a delikvens, le tudja írni és össze tudja olvasni őket, azonban az olvasott szöveget különböző mértékben, vagy semennyire sem tudja értelmezni). Te ilyesmi gondokkal küszködsz? Ezen nincs mit szégyellni, de azért nem ártana figyelembe venni ezt a problémádat ott, ahol írásban cserélsz eszmét másokkal.

#19: "Vagyis nincs rá materialista válasz nincs!"

Hááát, pl. Darwin válasza erre tényleg nem materialista volt. Ő azt írta, hogy a Teremtő megteremtette az első életformát, vagy életformákat és azután beindult a biológiai evolúció, vagyis ami az ő témaköre, meg minden olyan mai tudósnak is, akik vizsgálják a fajon belüli és kívüli változások sorozatát.

A 10 évesnek ezt is elsőre sikerült visszamondania.

#19: "Akkor hogy is van ez? Nincs alapja a háznak?"

Már hogy nálad? Igen, ettől félek... De akkor csak külön neked egyszerűbben, talán menni fog.

Mondjuk, az emberiség a jövőben leszáll egy idegen élhető, lakható-, de amúgy lakatlan bolygóra. A tudósok elengednek ott ezer egeret (életet terjesztettek el az idegen bolygón - ööö... ugye a bolygó szót érted?).

Vagy tudod mit? Inkább Isten száll le oda - szerintem így jobban megérted, elvégre nem vagy te fúj de materialista - és Isten suhint a varázspálcájával, és lőőőn csoda, egerek 1000 példánya jelenik meg a földön. Fontos a pontosság, így megjegyezném, hogy a pálcáját Mr. Olivander mágusboltjában vette, vagyis szabványos 12 hüvelyk, magyal, főnixtoll.

Eddig érthető? Egy szavad se lehet... Materializmus eddig nuku (jaaaa... bocsánat, az idegen bolygót is Isten teremtette, persze - phuu, majdnem elrontottam). Tehát Teremtés történt az idegen bolygón. Itt van a hiányolt alapod. Oké? Olvasd el még kétszer, hogy ... Biztos? Mehetünk tovább?

Isten most elreppen az egyéb dolgára, és visszatér 1 milliárd év múlva. Azt fogja látni, hogy az egerek mindenfelé elterjedtek a bolygón, ám mivel rengeteg különböző féle környezetben is elszaporodtak, így ott az egerekből olyan másformájú fajok alakultak ki, amik már nyomokban se hasonlítanak az egerekhez. Pl. főleg a vizekben, tengerekben, a levegőben, a magashegyi hideg jeges csúcsokon, a barlangok mélyén...stbstb. Persze sok helyen megmaradt a közel eredeti formájuk is, ahol a környezet tulajdonságai teljesen megfeleltek ahhoz, hogy egérformában is meg lehessen élni.

Összefoglalva: Isten megteremtette az életet (egereket), mégpedig olyat, hogy az tudjon biológiai evolúciózni, és az életből utána a környezettípusok tulajdonságaitól függően mindenféle új típusok és új fajok alakultak ki.

Az első esemény Teremtés volt, a második biológiai evolúció.

Hogy ezen az egyszerű képleten mit nem tudnak a kreacosok már 160 éve felfogni, az nagy rejtély, de én bízok a szellemi képességeid határtalan voltában, és neked menni fog! Te is mondogasd erősen, hogy menni... menni..menni (csikorgasd a fogad, naaa).. menni fog! Te leszel a világon az első kreacos, aki ezt megérti!

Hajrá! :)

jún. 1. 21:50
 22/28 Pombe ***** válasza:
100%

#19: "Mert ugye tudsz róla, hogy számtalan ilyen kérdés van az ún "bizonyított" biológiai evolúcióra is?"

Nem! Én egy dekáról se tudok. Amúgy beszélhetünk mind a két témáról, de csak akkor, ha látom, hogy megértetted: nem egy témáról beszélsz a #19-ben, hanem kettőről. Ha ezt sikerült felfognod, akkor ismét fuss neki, hogy melyikre vagy kíváncsi.

#19: "Egyébként a nagyképű és gőgös válaszod is bizonyítja, hogy sok minden nagyon nincs rendben a vallásotokban! "

Mi tagadás, imádom húzni a kreacosokat, és olykor szégyellem is magam ezért, de hát ez jutott neked... ezzel kell beérned, vagy nem. :( Ez is a te választásod lesz...

Amúgy én itt egy vallási megnyilvánulást látok csak, hogy görcsösen hinni akarsz abban, hogy a biológiai evolúcióval valami probléma lenne. Nem! Nincs. Egy deka se. A biológiai evolúció kb. pont ugyanannyira tény, mint ahogy látod fenn sütni a Napot. Minden téren szájbarágósan bizonyítható!

Ebben bízol?: [link]

Belenéztem a filmed elejébe.

Idióták gyülekezete. Hiába volt/van biológiai evolúció, attól még lehetett teremtés. A biológiai evolúció onnantól veszi kezdetét, hogy már létezik evolválásra képes élet. Vagyis ezt teremthette Isten.

Ehhez az agyatlan társasághoz hasonlóak már 160 éve képtelenek felfogni, hogy ha mondjuk Isten teremt halakat, de a vizek szélén élő néhány halak elkezdenek kimászni a partra és néhány sikeresebb változatukból lesznek gerinces négylábú lények, az az jelenti, hogy a halakat teremtették, de a halakból létrejövő négylábúak már evolúció útján jöttek létre.

Tehát ebben a példabeli esetben volt Teremtés is, meg evolúció is. De te már ezt fogod érteni - remélhetőleg. Elmehetsz ezek közé tudósnak, és te fogsz tudni már ezzel is a legtöbbet. :D

Remek tudósok azok, akik még az evolúció alapjait sem értik.

Mit nem tud felfogni ez a gyászosan ostoba társaság Darwin elvén?

Amúgy gátlástalan hazudozók. Pl. nézd csak mi történt az egyik kedvenc filmed-béli tudósoddal, Michael Behe-vel:

[link]

Annyi ostobaságot és hazudást hordott össze az evolúcióról, hogy Amcsiban egyeseknek már elegük lett ebből a kóklerből, és beperelték azzal a társasággal együtt, akiket képvisel (intelligens tervezés).

Csak olvasd el, hogy amikor Behének már nem volt lehetősége arra, hogy büntetlenül hülyítse a jónépet, akkor a bíróság előtt hirtelen behúzta a fülét-farkát és beismerte, hogy egy csomót lódított, hazudott. Még kísérleti eredményeket is meghamisított, hogy az evolválás elvét ezzel lehetetlenítse el.

Stephen C. Meyer

[link]

Hullára semmi köze a biológiához. Miért nem mindjárt egy házmester véleményét kérdezed ki az evolúcióról? Ráadásul hol is szerezte a biológiához semmi köze diplomáját??? A keresztény Whitworth Főiskola? Ja! Ugye nem elfogult fanatikus? Utána filozófiából doktori cím... Honnan veszi a bátorságot ez a kókler, hogy szakemberek véleményét bírálja semmilyen szakmai végzettséggel, és nulla gyakorlati kutatási eredménnyel? A fickó még mikroszkópot is csak távcsövön keresztül látott... :D

Dean H. Kenyon

[link]

Fiatal Föld kreacionista! Áhhhh... ez se elmebeteg! :D 6000 éves Föld... Igaz, ekkora baromság még a Bibliában sincs, de azért ő ezt hiszi...

Na idáig néztem, mert minek tovább?

jún. 1. 22:11
 23/28 Pombe ***** válasza:
84%

Azért erre megint...

#19: "Egyébként a nagyképű és gőgös válaszod is bizonyítja, hogy..."

Amúgy nézz vissza a megjegyzéseidre...

Tlőed(#15): "Én nem alkalmazom az ostoba általánosítás megbélyegző és primitív módszerét, ezért csak az olyan személynek üzenem, aki nagyképű gőgös a materialista oldalon..."

Mondd! Miért csodálkozik minden kreacos azon, hogy csak azt kapja vissza, amit ő ad?

Ugye, kedves barátom, állítólag olvastad a Bibliát, de ez kimaradt?

Máté evangéliuma 7,3: "Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magadéban a gerendát sem veszed észre? 4Hogy mondhatod embertársadnak, hogy hadd vegyem ki a szemedből a szálkát, amikor a magad szemében gerenda van?"

Akkora arcod van, hogy melletted a hókotróban kisebbrendűségi komplexus alakulna ki. Ismereteid az evolúcióról katasztrofális. Azt se tudod, mi a különbség az abiogenezis (kémiai evolúció - itt nincs, vagy jellemzően nincs darwini evolúció, és itt az evolúció szó csak egyszerűen kialakulást, fejlődést jelent), és a biológiai evolúció között.

Pl. van fizikai evolúció is, ami viszont a világegyetem kialakulását tárgyalja, de egyébként mindenre mondható az evolúció, ahol kialakulás, fejlődés, változássorozat a jellemző, éppen ezért pl. van a mobiltelefonoknak is evolúciója ( [link] ), vagy akár az egyiptomi piramisoknak is ( [link] ), vagy akár a csillagok fejlődése ( [link] ), sőt, még a testépítőknél is van ( [link] )... stb.

Tudom, hogy ezeknél látva az evolúció szót, azonnal beindul benned egy pavlovi adrenalin löket, és kész vagy mindegyiket cáfolni ösztönösen, de hidd el nem érdemes magad ennél jobban kinevettetni!

Te léptél fel itt egy visszataszító nagyképűséggel, úgy hogy nyilvánvalóan látszik a teljes mértékű tájékozatlanságod a témában. Sem iskolád, sem gyakorlatod sincs ezekben minimális se, csak a kreacionista áltudomány totálisan hazug és félrevezető szennyirodalmából tájékozódsz igénytelenül, én viszont bátorkodom azt állítani, hogy kellő mértékben tájékozottnak mondhatom magam mind a két témában, amiket megkérdőjeleztél, és biztos lehetsz abban, hogy nem lesz velem egyszerű dolgod. Nem azért, mert olyan okos vagyok, csak veled szemben én értek ahhoz (már amennyire itt szükséges), amihez te minimálisan se.

Pl. írod ezt:

#7: "A hosszú bevezető prózai sorok végén, oda jutottak, hogy megállapították, hogy a mai ember "hirtelen jelent meg az élet színpadán"."

Ha kérném tőled, hogy ne csak a macskakörmöket vésd ide, hanem az oldalszámot is, és a szövegkörnyezetet is? Nem lennél bajban? Nem kapnálak ugyanolyan hazugságon, mint a filmed áltudósaid akármelyikét, akármelyik mondatában, vagy talán még a névelőikben is?

A tény az, barátom, hogy az emberi evolúció elemeit szájbarágós sorozattal lehet ábrázolni, olyannyira, hogy egy felsős óvodás ránézve mondaná, hogy jééé... a majomból bácsi lett! :)

[link]

Ennek a sorozatnak mindegyik eleme megtaláltatott, és mindegyik eleme tényleg időrendi sorba illik, és ez is csak kivonat. 500-900 leleten (azért a két szám, mert van töredékes, nehéz megmondani, hogy az külön értendő, vagy se) át követhető a sorozat, és kb. 20 klasszikus átmeneti formán át. Ott középtájt van a tökéletes kreacos álomkép, a majom ember átmenetről, amely abszolút félig majom és félig ember (Australopithecus), és csak ebből is 200-300 lelet áll a rendelkezésünkre. 300 leletből nyilván össze lehet rakni akár egy teljes csontvázat is, de persze az sem igaz, hogy ne leltünk volna a félig majom, félig ember csontvázból akár gyakorlatilag teljeset is, pl. akár ebben az esetben is (Little foot - Australopithecus):

[link]

Az alábbi diagram 2012-es (csak a fontosabb leletek), és azóta ennél sokkal több leletre bukkantunk, és ebben még nem is szerepelnek a 3,5 millió évnél régebbiek, de így is tökéletesen látszik, ahogy az időben folyamatosan és átlagban növekszik a koponya térfogata az emberi felé haladva:

[link]

A kreacionisták kedvenc hazudozása még, hogy a mai majmokból is lehetne ilyen sort kirakni. Ostobaság! Ma már nem létezik félig majom és félig ember, és nem létezik egy negyed majom és háromnegyed ember se... Rém egyszerű lenne igazolni a kreacosnak ezt az állításukat, hiszen van bőven mindenféle majomcsontváz, csak be kellene azokból mutatni egy olyan sorozatot, mint itt az első képen. Mondanom se kell.. :D

Persze bőven lehetne még...

Szóval, barátom! Ha hajlandó vagy visszavenni az éktelen nagy arcodból, tudomásul venni azt a tényt, hogy az áltudósaid egyetlen egy irományát se tanítják sehol, és egyetlen egy zöldségük se jelenik meg egy elismert valódi tudományos orgánumon se, csak a védekezésképtelen weboldalakat, meg könyvek lapjait firkálják tele a sarlatánságaikkal, akkor én is változtatok a stílusomon, és te is megkapod tőlem azt a tiszteletet, ami nekem is jár tőled.

Ennyi.

jún. 1. 23:31
 24/28 anonim ***** válasza:
0%

23

Ez a tekintélyimádat olyan kórság, amely bizony sokakat megfertőz a most éppen hatalmi helyzetben lévő közül. Legyen ez a tudomány területén vagy éppen a vallás oldalán. A tekintélytisztelet súlyos nyavalya.

jún. 2. 00:22
 25/28 Pombe ***** válasza:
91%

@24

Mi köze a tekintélyimádatnak két vitapartner közötti kölcsönös tiszteletnek? Migráns vagy, és most tanulod a magyart?

jún. 2. 00:36
 26/28 anonim ***** válasza:
91%

25

Gondoltam, hogy leírom, hogy ki ő.

De talán ez a kérdés többet elmesél róla:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

Ezenfelül egy jó tanács.

Ahogyan a 14. válaszomban is írtam inkább menjél és taníts galamboknak kvantumfizikát. Annak több értelme van. Előbb lesz egy seregnyi kvantumfizikus galambunk mint, hogy az ilyen ember felfogja az evolúciót.

jún. 2. 08:46
 27/28 Pombe ***** válasza:

@26

Ja?!

Hogy, barátunk jehovás??? "Új világ fordítás" hívő? Így már érthető, köszi az infót (galamb és kvantumfizika reláció... jó! :D ). A jehovások úgy hazudnak, hamisítanak Bibliát is, mint a vízfolyás.

Alább is vitáztam egy taggal Biblia ügyben, és csak a végére esett le, hogy jehovás. Elsőnek itt tűnt fel, hogy a Biblia verseit a koma a saját szája íze szerint átírta...

Pombe(#80):

Ezt is idézed(#75):

"(Ezékiel 33:11) . . .»’Nem gyönyörködöm a gonosz halálában, hanem inkább abban, ha változtat a viselkedésén, és életben marad.. . ."

Én viszont ezt olvasom az én Bibliámból:

Ezékiel könyve:33:11 "Mondjad nékik: Élek én, ezt mondja az Úr Isten, hogy nem gyönyörködöm a hitetlen halálában, hanem hogy a hitetlen megtérjen útjáról és éljen. Térjetek meg, térjetek meg gonosz útaitokról! hiszen miért halnátok meg, oh Izráel háza!?"

Neked más Bibliád van, mint nekem??? :D

Nem is ez volt az utolsó ferdítése, azután végül is leesett a tantusz...

Pombe(#94):

#94: "Gyanús lett nekem ez a sok Bibliahamisítás..."

Itt mutatom, hogy a Biblia fordítások mennyiben térnek el a komától idézettel szemben, majd:

#94: Utána is néztem, és asszongya...: "jelenések 20:14 A halált és a sírt pedig a tűz tavába dobták. Ez jelenti a második halált: a tűz tava./Új Világ fordítás 2017-es kiadás/"

Kedves "kibújt a szög a zsákból" vitapartnerem! Egycóóóval, te keményen jehovás vagy, nemde? :) No, de ha már ennyire nagy igény mutatkozott nálatok a Biblia "modernizálására", akkor gondolom annak a terjesztési logisztikáját is magasabb szintre emeltétek...

De máshol is kibújt a szög a zsákból! Nem csak a Bibliát, de simán meghamisítják a kutatók állításait a kommentárjaikban is akár:

Pombe(#14)

A jehovás erre a jehovás győzködésre hivatkozott: [link]

Ebben a jehovások Robert Jastrow asztrofizikusra hivatkozva bizonygatták, hogy szerinte "az ember kialakulását eredményező sok-sok lépés között nincsenek átmenetek, helyette éles határvonalak vannak, nagy ugrások."

Ugye a mostani jehovás vitapartnerünk ebben a rovatban is simán meghamisított egy feltehetőleg általa sose olvasott könyvet, amiben szerinte azt írták, hogy az ember hirtelen jelent meg. Visszatérve a linkemben lévő Jastrow ügyre, a jehovás oldal lazán és gátlástalanul meghamisította Jastrow állítását, vagyis "a jehovista ravaszul az ősrobbanás elvét "kifelejtette" Jastrow mondataiból, majd azt helyettesítette az ember kialakulásának folyamatával, és amit úgy mutatott be, mintha abban Jastrow több egymástól élesen elválasztható szakaszt látna."

Vagy alább meg egy jehovás azt állította, hogy a Bibliában szerepel a véradás tilalma. Itt nem hamisítják a Bibliát, hanem egyszerűen kivágnak egy részt az igéből a kommentárjaikban, és aminek totálisan így megváltozik az értelme, aminek önálló narratívája az ő torz és embertelen nézetük propagandájává silányul. A jehovás azt állította, hogy ő egy orvos, baleseti sebész. Egy kissé megpiszkáltam a Biblia- és az orvosi tudását, és az elsőről kiderült, hogy az nem sok, de a második se volt túl meggyőző... :D

Pl. ilyenekkel bombáztam: "Ugye azt azért tudod, hogy nem pusztán utcai baleset miatt van nagy vérveszteség? Ezernyi okból előfordulhat, hogy a vér alkotóelemeinek egyike, vagy soka akármiért hiányzik, vagy nagyon kevés (pl. vörösvértest, fehérvérsejt, vérlemezke, vérplazma, alvadási faktor... és még - folytatnád???) és bizony hogy előfordul, hogy csak idegen véralkotóelem bevitelével pótolható a hiány. Egyáltalán milyen típusú transzfúziót használtok ilyenkor, ha a szükség úgy hozza? Tudod, ilyenből több is van. Vörösvérsejt, vérlemezke koncentrátum... de, folytasd már ezt is helyettem, légyszi, jó? Szóval mi is van ilyenkor???"

Később jött egy másik jehovás (vagy csak szimpatizáns), aki valóban nagyon járatos volt a történelemben, és ezért ki is érdemelte a dicséretemet, de azért igyekeztem én is kitenni magamért, és már előszedtük a Tórát és a Talmudot is, és bizony neki se sikerült bizonyítani semmit se azon jehovás ujjból szopott hiedelemről, hogy a Biblia tiltaná a véradást... :D

Persze még bőven lehetne...

jún. 3. 01:49
 28/28 Pombe ***** válasza:

Ja, az utolsó szösszenetemből az orvosos link lemaradt:

jún. 3. 01:52
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!