Ateisták! Megköszönhetem a nem létező tökéletesen jó Istennek, hogy annyi kérdéssel jövök itt, amennyivel csak tudok? Mit gondoltok?
Azt vallotta, hogy az ateizmus kegyetlenségét lehetetlen feldolgozni, ha az ember nem bízik a jó jutalmában vagy a gonosz büntetésében. Az emberben levő gonoszság mélységét ugyanis nem korlátozza semmi. Wurmbrand kommunista kínzói gyakran hangoztatták: „Nincs Isten, nincs jövő, nincs büntetés a gonoszért. Meg tudjuk tenni, amit akarunk.” Hallottam, hogy egy kínzó még azt mondja: “Köszönöm Istennek, akiben nem hiszek azt, hogy megélhettem ezt az órát, amikor is minden szívemben lakozó gonoszságot kifejezhetek.”
(Kálvinista apologetika)
"Az ateizmus annyit jelent, hogy az ember nem hisz istenek létében. Mit kell ezen felvázolni?"
Nem azt kérdeztem miben nem hisz egy ateista hanem hogy miben hisz. Csak van valami elképzelésed a világról.
Annak a kötekedő trollnak ne válaszoljon senki, ez ugyanaz a lúzer akit pl ennél a kérdésénél is szétaláztak:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
A végén már tudományos tanulmányokkal cáfolgatták a hazugságait, tőle meg csak mellébeszélésre és egyre újabb hazugságokra tellett. A végén tiltották is, annyit provokált és személyeskedett, de ezek szerint visszaette a fene.
"Nem azt kérdeztem miben nem hisz egy ateista hanem hogy miben hisz."
Igen, és erre többen is leírták, hogy ahány ateista, annyiféle véleménye és életfilozófiája lehet, a vallásos hiten kívül - néhányan le is írták a sajátjukat.
Tehát akkor most nem mondasz igazat, ha azt írod, hogy nem válaszoltak.
De amúgy valóban, ott egy fanatikus emberként mutatkoztál be, aki immunis az igazságra.
Politikai erőszak és elnyomás: A kommunista és szekuláris ateista rezsimok alatt bekövetkezett erőszakos intézkedések, elnyomás és emberi jogok megsértése sok embert érintett, például a Szovjetunióban, Kínában és más kommunista országokban.
Kulturális asszimiláció és vallásgyűlölet: Az ateista rezsimek gyakran kultúrákat és vallásokat próbáltak eltörölni vagy asszimilálni, ami sok esetben a kulturális és vallási örökség megsemmisüléséhez vezetett, valamint vallásgyűlöletet generált.
Lelki egészségügyi károk: Az ateista ideológiával rendelkező rendszerekben előforduló elnyomás és propaganda mentális egészségügyi problémákat okozhatott az emberekben, például öncenzúrát, depressziót vagy kényszeres magatartást.
Az autokrácia támogatása és a vallások eltávolítására irányuló erőszakos elképzelés az emberek széles körében aggodalomra ad okot. Bár megértjük a vágyat egy jobb világra, az erőszak sosem vezet tartós békéhez vagy fejlődéshez. Fontos lehet a párbeszéd, az oktatás és az együttműködés az emberek megértésének és együttműködésének elősegítésére.
Amíg ember létezik, vallás is létezni fog.
"Igen, és erre többen is leírták, hogy ahány ateista, annyiféle véleménye és életfilozófiája lehet, a vallásos hiten kívül "
Én egy szóval sem állítottam hogy létezik egy egységes ateista világkép vagy hogy ez valamiféle vallásos hit. Annyit kértem hogy az ateisták vázolják fel a világképüket.
"néhányan le is írták a sajátjukat."
Az a néhány valójában csak egy volt de az is inkább csak próbálkozás.
"amúgy valóban, ott egy fanatikus emberként mutatkoztál be, aki immunis az igazságra. "
Milyen igazságra ha még arra is képtelen vagy hogy felvázold a világképed?
"A kommunista és szekuláris ateista rezsimok"
Nem válaszoltál arra, mi köze a kommunizmusnak az ateizmushoz.
Az ateizmus nevében pedig még senkit se öltek meg - NEM ÚGY a vallás nevében!
Szóval ne terjessz itt valótlanságokat.
"Az ateizmus nevében pedig még senkit se öltek meg - NEM ÚGY a vallás nevében!"
Persze mert hülyén hangzott volna, ha gyilkosság vagy csatába menet előtt azt kiabálják hogy: Az ateizmusért! Vagy az ateizmus nevében! xD
A kommunisták meg ateisták voltak.
De persze ez úgy korrekt, hogy figyelembe vesszük azt is, hogy önmagában az ateista ideológiákból nem következik az, hogy ölj meg bárkit is.
Csak sajnos az sem, hogy ne ölj meg senkit!
Ha az ateizmus olyan jóttenne az emberi pszichével, akkor fejben ütötte volna a kommunista ideológiát és nem gyilkoltak volna.
Ennyi.
Az meg hogy a keresztények öltek, meg háborúztak a középkorba nem az ellent mond a vallási tanításoknak. Ezért így nem is lehet komolyan venni, hogy ők igazán hittek Istenben.
Ez olyan mintha valaki, gnosztikus ateistának vallja magát, aztán mégis rendszeresen imádkozik, templomba jár, tartja a keresztény hagyományokat és erkölcsöt. Ugye a kutya sem venne komolyan egy ilyen ateistát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!