Tulajdonképpen megköszönhetjük a Fidesznek a munkaerőhiányt? Ez tudatos volt a részükről?
Most már nincs az, mint 10 évvel ezelőtt, hogy fülét-farkát behúzva tűrte az ember a főnöke kitöréseit, mert az ajtó mögött ott állt 5 másik aki dolgozna.
Én most helyezkedtem el az új munkahelyemen, másfélszer annyit keresek mint eddig. Annyi ajánlat között válogathattam tapasztalt szakemberként, hogy egy bizonyos összeg alatt rávághattam az ajtót a HR-es csajokra. Az egykulcsos adó is tulajdonképpen rohadt jól jött. Minek szavaznék az a "fizessenek a gazdagok"-ra amikor én így nyugati színvonalon megélek?!
„Sajnos a munkaerőhiány az egy jól hangzó propaganda, de cseppet sem igaz.”
Pedig igaza van a kérdezőnek, avalóban simán válogathat a képzett munkaerő manapság. Kíváncsi lennék, mi a „hiányszakmád”, amiben nem találsz állást.
5.
Ha egy szakmával nem lehet elhelyezkedni, akkor mitől hiányszakma?
Hát nem tudom. Ma, 10, sőt 20 évvel ezelőtt se éreztem, hogy be kéne húznom fülem farkam. Nem is tettem. Nem számított, hányan álltak az ajtó mögött. Én egyetlen napig se.
Mit nevezzünk tudatosnak? A cél a hatalom mindenek felett való növelése, a vagyon tetszőleges növelése. Ennek a munkaerőhelyzethez annyi a köze, hogy ettől a gazdaság és a társadalom jó része romokban, aki tehette elment külföldre, a gazdaság meg nem tudja ezt annyira hatékonyan tenni. De idővel fogja, ha így marad a dolog.
Te csak az aljából válogathatsz. Aki azt képzeli, a HR "csajokból" áll, ott ezen nem is lepődök meg. De azt látom, a fideszes propagandát kiválóan megtanultad. Hát ha még értenéd is....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!