Isten jót tett azzal, hogy Bábel tornyánál összezavarta a nyelveket?
Létrejött a sok ország, sok nyelv, az emberek többé nem értették meg egymást, ezáltal jött a sok háború. Ha nem zavarja össze a nyelveket, akkor lehetett volna egy békében élő egységes emberiség.
Szerintem hatalmas hiba volt. Rengeteg pusztítás, szenvedés lett a következménye.
"5Akkor az Úr leszállt, hogy megnézze a várost és a tornyot, amelyet az emberek építettek. 6Így szólt: „Nézzétek, egy népet alkotnak és egy nyelvet beszélnek. Ez csak a kezdete tevékenységüknek. Ezután semmi sem lesz nekik lehetetlen, aminek a megvalósítását elgondolják. 7Ezért szálljunk le és zavarjuk össze nyelvüket, hogy senki ne értse a másik nyelvét!”
Vagyis Isten nem egyedül csinálta és a cél az emberi szabadakarat nagyfokú korlátozása volt.
Háborúk örökké léteztek a törzsek között. Addig is, amíg nem voltak nemzetek.
Ja, és az embereknek csak addig volt közös nyelvük, amíg csak egy csoport élt Afrikában, olyan 2 millió éve. A mai majmoknak sincs közös nyelvük.
Nem kell mindent szó szerint venni a Bibliából.
Hogy ne fájna neki? Hiszen vannak érzései.
Egy szülőnek is fáj, ha a gyermekét akit felnevelt, táplált, óvott, szembe köpné az anyját meg az apját.
Nyilván nem fogja megengedni,hogy ellene tegyenek az emberek, amikor szándékkal hozta létre a földet.
Nehogy már holmi emberek meghiúsítsák Isten akaratát.
Még jó,hogy nem hagyja annyiban.
Kedves Kérdező
Ismét figyelmen kívül hagyod, hogy milyen célból hoztak létre ilyen építményt.
Isten sokat megenged, de nem mindent. S a kellő időben meghiúsítja azt, ami keresztbe tenne a saját elhatározásának.
,, Egy szülőnek is fáj, ha a gyermekét akit felnevelt, táplált, óvott, szembe köpné az anyját meg az apját."
A liberálisoknál ez büszkeségnek számít.
Eszem megáll, micsoda badarságokat hordtatok itt össze! Miféle iskolai végzettséggel rendelkeztek? Ha már nekiálltok írni, legalább a helyesírással törődnétek...
Megpróbálom a dolgot komolyan értelmezni:
KOMMUNIKÁCIÓS ZAVARRAL "örvendeztette meg" az emberiséget? Mindenkinek meghagyom, hogy erkölcsi érzéke és elmeállapota alapján ítélje meg ezt a tettet. Én viszont azt mondom, ez a húzása messze eltörpül amellett, hogy a világ népeinek KÜLÖNBÖZŐ MÓDON nyilatkoztatta ki magát! Ezt AKKORA GAZTETTNEK (ostobaságnak) tekintem, amire azt mondanám:
TÉNYLEG JOBB, HA NEM LÉTEZIK!
#18.
Mintha te már egyszer üzentél volna nekem, akkor sem értettem.
Nem kéne inkább orvoshoz fordulnod?
19. Legalább a történelmet ne tagadd már le..
Vállald be, hogy a kommunizmus milliók halálát okozta a vallásellenesség miatt.. Amit te annyira istenítesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!