Milyen újlatin nyelvet/nyelveket tanultok vagy beszéltek? És miért választottátok?
Olaszból C1-es nyelvvizsgám van, a gimnáziumban kezdtem el tanulni, mert mindig is szerettem az ország kultúráját és akárhányszor kint voltam, mindig nagyon élveztem. Ma már idekint élek, jelenleg a mesterdiplomám megszerzése előtt állok, a párom és a barátaim jelentős része olasz, így már létszükséglet is.
Spanyolból B2-es nyelvvizsgám van, kettő éve kezdtem el tanulni, mert mind Spanyolország, mind a dél-amerikai országok kultúrája szimpatikus volt, illetve mivel rengeteg helyen beszélik, nagyon hasznos is (az olasz után pedig könnyen rám ragadt).
A jövőben szeretnék még franciául és portugálul beszélni, mert mindkét nyelv tetszik és mindkettő nyelv országa és kultúrája szimpatikus (vannak még más nyelvek is, amik érdekelnek, de ez a kettő fog prioritást élvezni a közel jövőben).
(Angolból C1-es nyelvvizsgám van; ma már alapvető és elengedhetetlen, de én eleve szeretem az Egyesült Királyságot, izlandiul a párom kezdett el tanítgatni, miután apai ágról vannak izlandi felmenői és mindketten szeretjük azt a kultúrkört.)
Franciát tanultam középiskolában, spanyolból van C1-es nyelvvizsgám (nemzetközi kapcsolatok szaknyelvi), és jelenleg tanulok portugálul, de a brazil változatot.
A franciát nem szerettem ezek közül csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!