Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért akarják törvényileg...

Miért akarják törvényileg rákényszeríteni az átlagpolgárt a vallás szerinti elvekre pl. Eutanázia ügyben?

Figyelt kérdés

A magyar jog miért a vallásos elvek szerint működik?

Úgy tudom vallásszabadság van... Szerintem a vallásnak semmi keresni valója a jogelvek, jogszabályok megalkotásában.

2023. dec. 27. 19:17
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

"Aki meg akar halni, oldja meg maga."

Egy agyvérzés miatt lebénult, de észen lévö embernek nehéz lenne "megoldani", ha mozgásképtelen, viszont érthetö, ha nem akar így élni!

2023. dec. 27. 21:28
 12/26 anonim ***** válasza:
16%

"Kivancsi lennek a reakciodra, ha a tizedik emeletrol pont eled es a veled setalgato gyereked ele sikerulne puffannom a jardan."

Gondolom előtte szétnézne aki kiugrik nem?

De az emeletről való ugrálástól sokkal jobb módszerek is vannak.

Mondom hogy a bátyám egy szál cipőfűzővel megoldotta.

Hasnyálmirigy rákja volt. Hulla részegre itta magát aznap majd hátra ment a kis diófához, a nyakába akasztotta a cipőfűzőt és letérdelt vele.

Nekem eleve nagyon gyanús hogy tényleg öngyilkos akart-e lenni, nem is volt rendesen megkötve a hurok ráadásul 1 ló feje is belefért volna annyira lazán hagyta.

Szerintem csak próbálgatni akarta, hogy mennyire lehet fájdalmas vagy rossz az öngyilkosság ezen módszere, aztán véletlen beájult a hurokkal a nyakában és megfulladt. :S

Hihetetlen hogy ennyire hatékony egy szál hurok, de ezek szerint az......

2023. dec. 27. 22:19
 13/26 anonim ***** válasza:
61%

"Gondolom előtte szétnézne aki kiugrik nem?"

Es ha nem?

"De az emeletről való ugrálástól sokkal jobb módszerek is vannak.

Mondom hogy a bátyám egy szál cipőfűzővel megoldotta."

Akkor kivancsi lennek a reakciodra, ha tortenetesen a szomszedod lennek, es egy szal cipofuzovel oldanam meg en is, aztan masnap reggel a gyereked fedezne fel a diofan logva. Az ugy mar rendben lenne?

2023. dec. 27. 22:54
 14/26 anonim ***** válasza:
57%

Valójában nem vallási alapon hozzák ezeket a törvényeket, hanem erkölcsi alapon, viszont olyan erkölcsök alapján, amiknek az alapja a vallás.

Tehát a törvény alapja nem az, hogy a vallás szerint az embernek van lelke és emiatt tiltják az eutanáziát, hanem a törvény alapja az az erkölcsi felvetés, hogy az emberi életnek nagy értéke van, ez az aminek keresztény alapja van.

Elhiszem, hogy rossznak találod a vallások dogmáit és a misztikumokat. Ettől viszont még nem lesz alapjába véve rossz automatikusan a vallásnak az erkölcsi tanítása.

2023. dec. 27. 23:05
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Az eutanázia NEM arra lenne jó, hogy ha valaki öngyilkos akar lenni, segítsenek benne, HANEM ha gyógyíthatatlan beteg, az emberi méltóságát meg tudja tartani azzal, hogy meghal, és nem válik egy tehetetlen testté.
2023. dec. 28. 09:01
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

15

Vagy nem hagyják elsorvadni és a családjának végig nézni, ahogyan a szerettük szépen lassan, szenvedések között elsorvad és egy élő csontváz lesz rengeteg géppel rá kötve hanem még arra emlékezzenek inkább amikor még önmaga volt.

2023. dec. 28. 09:13
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Tökéletesen igazad van, és csak a "mindenki meg tudja oldani magának" ötletre reagáltam.

De mindenképpen emberségesebb, ha az illetö el tudja dönteni, akar-e ilyen állapotban élni vagy sem, erre szerintem joga van.

2023. dec. 28. 10:33
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Meg kell nézni miért is akarunk eutanáziát? És valóban az az egyetlen megoldás rá?

Én eü dolgozóként a méltó haldoklás lehetőségének hiányát tartom a legnagyobb bajnak.

Magam az életem végén, szeretnék elbúcsúzni a szeretteimtől. Szeretném ha foghatnák a kezem. Szeretném, ha nem kötöznének az ágyhoz, ha nem tennének rá rácsot. Ha nem kapnék az agyamat összezavaró kezelést. Ha kapnék normális fájdalomcsillapítást. Szeretném ha valami halk zene szólna, nem műszerek pittyegnének eszközök nyikorognának melletem.

Szeretném, ha lenne időm meghalni.

Már sok hozzátartozóm haldoklását kisértem végig, méltót és méltatlant egyaránt. Tudom melyiket kívánnám magamnak, ha választhatnék. Ha pedig választhatnék, akkor olyan lehetőség nyílna meg, ami okafogyottá tenné egy halálos szer beadását.

2023. dec. 28. 15:12
 19/26 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

"Tudom melyiket kívánnám magamnak, ha választhatnék. "

Igaz, csak ott van a HA!

Mert nem választhatsz.

2023. dec. 29. 08:07
 20/26 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek. Jópár választ (reagálást) helyettem is megtette(te)k.

Csak ilyen kis apróság...hogy (pl). egy 10 emeletes tetejéről való leugrás esetén nem biztos, hogy elég az, hogy körbenéz ugrás előtt...mert, mire leér....(alákerülhet valaki)....

Szerintem, ami svájcban törvényileg engedélyezett, az miért ne lehetne nálunk is ugyanúgy (?)

2023. dec. 29. 13:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!