Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért akarják törvényileg...

Miért akarják törvényileg rákényszeríteni az átlagpolgárt a vallás szerinti elvekre pl. Eutanázia ügyben?

Figyelt kérdés

A magyar jog miért a vallásos elvek szerint működik?

Úgy tudom vallásszabadság van... Szerintem a vallásnak semmi keresni valója a jogelvek, jogszabályok megalkotásában.

2023. dec. 27. 19:17
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Mert nem TÉGED kérdeznek, hanem a magyar törvényhozást.

Mellesleg gyakorlatilag sehol nem megengedett 2-3 ország kivételével, szóval az a meglepö, ha valahol engedélyezik.

Meg ahogy már írták is, ez nem arra való, hogy aki öngyilkos akar lenni, ahelyett más tegye meg, hanem kilátástalan helyzetben lévö betegeknek opció.

2023. dec. 29. 16:03
 22/26 anonim ***** válasza:
Vannak etikai okok is bruh
2023. dec. 31. 17:10
 23/26 A kérdező kommentje:
Kell is, hogy legyenek. De szerintem a svájciak sem etikátlan nép....ők meg tudták oldani a problémát...de pl. ezektől az álszent brigantiktól szerintem távol áll szándék is....
2023. dec. 31. 17:25
 24/26 anonim ***** válasza:

Más kultúra, más meglátás. Hidd el ateistából is találsz olyat aki szerint ez rossz

2023. dec. 31. 17:33
 25/26 anonim ***** válasza:
Ennek semmi köze a valláshoz vagy ateizmushoz
2023. dec. 31. 18:02
 26/26 A kérdező kommentje:
Érdekes...a közbeszédben mindig a vallásra hivatkoztak...az persze nem zárná ki eleve, hogy lehet más ok miatt is tiltani....de az egyszerűbb megoldást választották (már akinek egyszerűbb) : tiltja az isten, a vallás...
2023. dec. 31. 21:06
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!