Szerintetek miért maradt fenn ilyen sokáig a hit?
Azért manapság is történik sok minden, amire nincs elfogadható magyarázat. Amire pedig nincs magyarázat, arra kitalálunk valamit. Elkezdünk hinni valamiben, mert a semminél az is jobb.
A másik pedig a felelősség hárítása. Sok ember nem akarja elfogadni, hogy a hibáiért bizony ő maga a felelős, jobb valamire fogni. Jobb azt gondolnia, hogy egy magasabb erő irányítja őt, nem a saját hülyesége.
A tudomány és a tudósok véleménye,következtetése is HIT alapján történik.
Hit nélkül lehetetlen élni!
Hinni kell,hogy holnap nem fog fagyni, nem tör ki az atomháború,stb.
Jó esetben,a hit tapasztalásokon alapszik.(pl.Eddigi életem során itt,ahol élek,még nem volt szeptember végén fagy. Hiszem,hogy holnap sem lesz!...Életem során tapasztaltam egy megmagyarázhatatlan és váratlan gondviselést. Én ezt az Isten oltalmaként élem meg.Hiszem,mindaz nem véletlen volt,hanem Isten oltalma.)
Ez kimaradt:
A tudomány és a tudósok véleménye,következtetése "elfogadása" is HIT alapján történik.
A tudomány és a vallás hogy zárják ki egymást?
Szerintem a tudomány az Isten által teremtett vilàg mûködésére keresi a válaszokat.
A felvetésednek annyi értelme van, mintha azt mondanád, tudom hogy létezik a Rubik kocka, de nem hiszek Rubik Ernõ létezésében.
Többféle hit van a vilàgon, ezáltal hit és hit között különbség van. A vallásos hit, és a hit pl. abban, hogy nem tört ki az atomháború nem ugyanaz, hanem két különböző dolog. Példának okáért, nekem nincs okom hinni abban, Zeusz fent ül az Olümposzon. De abban hihetek, hogy nem lesz atomháború, mert egy ilyen háborúnak nem lenne győztese. Ezért nem valószínű, hogy valaki kirobbantja.
A tudományban meg nem igazán van helye a hitnek. Egy jelenségre vonatkozóan a legvalószínűbb modellt állítják fel, és addig nem veszi tényként senki, amíg bizonyítást nem nyer. Amikor Gamow megjósolta a kozmikus mikrohullámú háttérsugárzást, akkor logikus következtetés alapján jutott el odáig. Elfogadni azonban csak akkor fogadta el a tudományos közösség, amikor Penzias és Wilson (véletlenül) felfedezte.
Kérdezőnek:
A vallásos hit legnagyobb oka a halálszorongás lehet.
A legtöbben szerintem ezért hisznek a vallásokban.
A halál utáni élet nincs cáfolva (de bizonyítva sem), ezért lehet hinni benne.
8.Hsz!
8.Hsz!
Gondolj bele:
Te magad,hány tudományos kísérletet folytattál le?
Csak az általad lefolytatott kísérletek eredményét hiszed el,vagy bárkiét,aki úgy tűnik,bizonyítla Isten nem létét és ignorálsz mindent,ami az Ő létét igazolja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!