Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ki mit gondol a halál utánról?

Ki mit gondol a halál utánról?

Figyelt kérdés
Eddig keresztyénnek vallottam magam, hittem, hogy ha Isten szerinti életet élek akkor halál után vele leszek. Az elmúlt évben rengeteg minden megkérdőjeleződött bennem, ez is. Ki mit hisz, mi van a halál után? Miért vagy meggyőződve erről? Köszönöm előre is a válaszokat.

2023. szept. 13. 11:09
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
48%

#8 Hát te meg milyen bibliát olvasol? xD

Jézus azt mondta, aki hisz ő benne. még ha meg is hal, létezni fog.

2023. szept. 15. 10:50
 12/45 anonim ***** válasza:
81%

Jézus ezt, meg azt mondta...

NEM a Jézus mondott ilyeneket, hanem hitújító ókori zsidó rabbik írták róla, hogy ezt, meg azt mondta!

Sanszos, hogy az egész lénye mindenestől kitaláció, illetve ha esetleg élt is ilyen nevű ember, amire semmi bizonyíték nincs, csak maximum egy zsidó vallási forradalmár volt, akiről csak sejteni lehet valamit, a tetteit később költötték a személyéhez azok a többségükben zsidó személyek, akik a Bibliát írták, kitalálták.

Te meg értelmes ember létedre benyalsz ilyen anakronisztikus hadovát?!

Nincs semmi ezen a világon kívül, az van, amit látsz, tapasztalsz és az történik minden élővel, ami a többivel. Az ember semmivel sem különb ebben a tekintetben a többitől, ugyanaz lesz velünk, mint minden élővel, csak minket illő szertartás közben ünnepélyesen eltemetnek és egy darabig ismerős kortársaink emlékeznek majd ránk, illetve ha valamiért figyelemre méltó tetteink voltak, akkor tovább is.

Csak egyetlen életünk van, ez, amit élünk.

Az égvilágon semmi sem utal arra, hogy bármilyen halál utáni élet lenne, vagy hogy létezne halhatatlan lélek, a Biblia meg egy ellentmondásokkal terhes, gyermeteg mesekönyv, aki ötéves koron túl elhiszi, amit benne összehordanak, az szimplán agyalágyult.

2023. szept. 15. 14:00
 13/45 anonim ***** válasza:
17%
Jelentettelek 12es
2023. szept. 15. 14:21
 14/45 anonim ***** válasza:
74%

Akár egy óvodás, de mit is várhatni gyermeteg emberektől?

2023. szept. 15. 14:24
 15/45 anonim ***** válasza:
14%

# 12. "a Biblia meg egy ellentmondásokkal terhes, gyermeteg mesekönyv"

Nem kéne dicsekedni a tudatlanságoddal. De a te dolgod. Mindenestre elképesztő, mekkora gyűlölet van benned. Minden erőddel azon vagy, hogy megsértsd és redagradáld mindazokat, akik másként gondolkodnak, mint te. Nem lehet neked könnyű magaddal.

Mert te hogy hihetsz el egy olyan hadovát, hogy a semmi felrobbant és lett belőle egy világegyetem meg ember?

És egyáltalán te létezel? Szerintem te nem is vagy. Ki tudja, ki írogat ide a nevedben.

2023. szept. 15. 15:09
 16/45 anonim ***** válasza:
85%

15

Ugye tudod, hogy a tudományos álláspont szerint nem a semmi robbant fel. Ilyet a tudomány nem állít.

2023. szept. 15. 15:13
 17/45 anonim ***** válasza:
71%

"mekkora gyűlölet van benned"

Nem gyűlölet, hanem szánalom.

2023. szept. 15. 15:13
 18/45 anonim ***** válasza:
60%
Kedves 17-es válaszoló! Ha bármi gondod van magukkal a hívő emberekkel mint amilyen én magam is vagyok, írj privát üzenetet és megbeszéljük!
2023. szept. 15. 15:17
 19/45 anonim ***** válasza:
100%

"Mert te hogy hihetsz el egy olyan hadovát, hogy a semmi felrobbant és lett belőle egy világegyetem meg ember?"

Szalmabáb érvelés.

Ilyet nem állít a tudomány, és az sem, akire rá akarod fogni.

Amúgy az Ősrobbanás már az általános és középiskolai tananyag része is. Ha utána nézel a leckének, akkor láthatod, hogy szó sincs arról, a "semmi felrobbant". Az ember keletkezését meg értelmetlen ide keverni.

Téged vagy félrevezettek, vagy te nem érted, hogy miről van szó.

2023. szept. 15. 15:34
 20/45 anonim ***** válasza:
48%

# 17. Aki a másik hitét támadja (ráadásul teljesen tudatlanul) azt nem szánalomból teszi, hanem gyűlöletből.

A te szempontból a lét teljesen értelmetlen. És azt akarod, hogy más is ugyanilyen értelmetlennek találja. Szerintem ez a szánalmas.

2023. szept. 15. 15:37
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!