Ki mit gondol a halál utánról?
Vallási kérdést lehetne a vallás kategóriában?
Amúgy itt: semmit. Életedben kell boldogulni.
Ha a halál után nincs semmi, az JÓ dolog, mert motivációt nyerek belőle arra vonatkozóan, hogy itt a Földön tegyem a dolgaim, hogy élvezzem az életet.
Ha halál után van valami, az számomra teljesen közömbös. Nem érdekel a túlvilági élet, mert megszűnik a vágy, vagyis pontosan az, ami emberré tesz. Nem fogok vágyni arra, hogy megegyek pl. egy jó pizzát, mert a lelkek nem étkeznek, ez az üres állapot meg nekem nem vonzó. Feltehetően ott animéket sem fogok tudni nézni, ami számomra megint csak negatívum, stb.
Ha meg a pokolra jutok, majd megkeresem ott a művészeket, akik szintén oda jutottak, és elfilozofálgatunk az egész örökkévalóságon át.
Szerintem a halál ugyanaz, mint a megszületés előtti állapot.
De keresztényként hiszem, hogy van feltámadás. És hogy a feltámadás utáni élet jobb lesz, mint ez volt.
A pokolban való örök szenvedésben nem hiszek. Szerintem aki gonosz volt, az egyszerűen nem lesz.
Halálod után a tested elbomlik. Az agyad pedig lekapcsol hasonlóan egy számítógéphez.
Semmilyen érdemi érv nem támasztja alá azt, hogy létezne bármiféle természetfeletti lélek vagy hogy szükség lenne ilyesmikre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!