Ki mit gondol a halál utánról?
"Az Ősrobbanás a világegyetem kitágulását jelenti."
Mert kitágulni aztán ki tud magától bármi. Szegény Newton forog a sírjában. Semmi, ismétlem, semmi nem kezd el mozogni, sem tágulni, sem forogni, sem felrobbanni, amíg valami külső erő (kölcsönhatás) arra nem készteti. Szóval hogy robban vagy tágul csupán sebesség kérdése.
A világegyetem meg csak úgy ott volt. Csakúgy magától. És gondolt egyet, és magától tágulni kezdett.
Einsteinről meg annyit, hogy ő még azt hitte, hogy a fénysebesség állandó. Ma már tudjuk, hogy nem az. Ha ezzel számoltak az ősrobbanáshoz, akkor azért nem árt utánaszámolni. És frissíteni a tankönyveket.
Továbbra is okoskodsz, anélkül, hogy inkább tanulnál.
Mindegy, kár volt veled beszélgetni.
Én befejeztem veled.
Egyébként sem tartozik a topikhoz ez a téma.
Szia.
Hm... fizikai törvényekre hivatkozok (Newton I. törvénye), amiket egyesek vagy figyelmen kívül hagynak, vagy nem tudnak róla, és nekem kell tanulni?
Amúgy nem én hoztam fel az ősrobbanás témát, én csak reagáltam rá.
Kényed-kedved szerint értelmezed/használod a fizikai törvényt, és azt hiszed, hogy jártas vagy a témában.
Mintha valaki össze-vissza dobálgatná a történelmi évszámokat, és úgy próbálná meg igazolni a tudását egy adott történelmi korszakot illetően, és nem tűnne fel, teljesen elcsavart, amit mond.
Nem hiszem, hogy bármit másképp értelmeztem, mint Newton.
"Inerciarendszerben minden test megtartja nyugalmi állapotát vagy egyenes vonalú egyenletes mozgását mindaddig, míg egy kölcsönhatás a mozgásállapotának megváltoztatására nem kényszeríti."
Én ezt pont így értelmeztem. Szóval mi volt az a kölcsönhatás, amitől a a nyugalmi állapotban lévő "szingularitás" "tágulni" kezdett? És egyébként még mindig tágul... Mit lehet ezen önkényesen értelmezni?
Newton I. törvénye inerciarendszerben érvényes.
Aztán nem a semmi robbant fel, elmondtuk már százszor neked, de úgy látszik, képtelen vagy felfogni és igen, történik magától is robbanás, ilyen az atombomba, amikor a nukleáris folyamatok közben kialakul az un. kritikus tömeg és láncreakció szerűen bekövetkezik az explózió. Természetes körülmények között is előfordul, bár viszonylag ritkán, ilyenek a szupernóva robbanások és így jár majd a mi Napunk is egyszer.
Az anyag összetömörüléséről tájékozódhatsz a fekete lyukakkal kapcsolatban, így egyesek feltételezik, hogy ha elég nagy mennyiségű anyag gyűlik össze, az anyag olyan extrém állapotba kerül, hogy ott is kialakulhat egy kritikus tömeg, bár erről csak feltételezéseket hallottam, így nem tudjuk, miért következett be az ősrobbanás, egyenlőre erről nincsenek ismereteink.
Az viszont igaz, hogy alsóbb iskolákban még nem lehet mindent modern szemlélettel tanítani, például egyetemen elhangzik esetenként, hogy a középiskolában tanultakat például a centrifugális erőt felejtsék el, mert onnantól azt a jelenséget máshonnan közelítik meg. Erre azért nincs lehetőség korábban, mert egy középiskolás még nincs olyan matematikai háttér birtokában, hogy meg tudja érteni a számításokat és az addigi ismereteihez viszont remekül passzol és azzal is lehet egy szinten boldogulni.
Középfokon még mindig alapismereteket tanítanak, elemi geometriát például, így ezekre hiába hivatkozol, pláne a harcias kiállást tapasztalni mulatságos, illetve egyeseknek bosszantó a tudatlansággal való harsogást látni és talán egyszer fel tudod fogni, hogy az ilyen primitív benyögésekkel teljes mértékben magadat égeted, főleg ha még az alapfogalmakat sem ismered jól, vagy nem helyesen alkalmazod.
Ne vedd tőlem zokon ezt a kritikát, én tanítottam a BME Gépgyártás-technológia tanszéken egy időben és volt szerencsém nagy mellényű hallgatókhoz, akik azt képzelték, náluk senki sem tud többet, holott még a tanulmányaik elején jártak és engem mindig mulattatott ez a hatalmas beképzeltség és rendszeresen csúnyán elbántam velük, mert véleményem szerint szerényebben kellett volna viselkedniük, bár akadt azért olyan, aki végül mégis megkapta a diplomát, ha észre tért.
Ha a gyermekeknek való Biblia helyett tankönyveket olvasgatsz kellő szorgalommal, akkor talán egyszer te is felsőbb oktatásban részesülhetsz, hogy tudásszinted magasabb lehessen és az elméd csiszoltabb lehessen, én bízom ebben, de ha nem - az sem baj senkinek, csak legfeljebb neked, ha mellé még sületlenségeket is hangoztatsz.
# 37. És honnan tudod, hogy az ősrobbanás előtt nem inerciarendszer volt, ha egyszer magad írod, hogy "nem tudjuk, miért következett be az ősrobbanás, egyenlőre erről nincsenek ismereteink."
Akkor meg mit primitívezel itt? Katasztrófális tanár lehetsz, szerencsétlen diákok!
Egyébként mindjárt gondoltam, hogy tanár vagy. Azért vagy kiakadva azon, ha valaki gondolkodik és kérdései vannak, és nem pusztán bemagolja, amit eléraknak. Az neked "nagy mellényű hallgató"! Az olyat mindjárt megszégyeníted, legorombítod, mocskolod, csak azért, mert te sem tudod a kérdéseikre a választ. Jobb lenne, ha más pályára mennél.
Én most írok először neked, előzőleg mások próbáltak észre téríteni, de én is befejeztem, téged nem lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!