Hívőként miért mész el orvoshoz ha az új Föld sokkal jobb lesz neked? Tán nem bízol Jézusban, hogy majd ő meggyógyít téged?!
Mert az orvos is "csónakos";)
Egy nap elered a faluban az eső, csak esik és esik szakadatlanul. Már térdig ér a víz, aztán nyakig, az emberek csónakkal menekülnek. Jön egy csónak a templomba a plébánosért, de ő elküldi, mondván "Fiam, én Isten leghűségesebb szolgája vagyok, eljön értem és megsegít". A víz esik, ellepi az első emeletet, a pap fentebb menekül, elküldi a második csónakost is, hogy majd Isten jön érte. Az eső tovább esik, a plébános már a torony tetején várja a mentést, de elküldi a harmadik csónakost is, Istenre várva. A víz tovább emelkedik, a plébános meghal és a mennyországba érve felháborodottan kérdi Istentől, miért hagyta el a bajban, mikor ő az egész életét Neki szentelte? Mire Isten: na de fiam, én három csónakot is küldtem érted!
Én hívőként hagyom, hogy fájjon kicsit. Aztán, ha eleget fájt, akkor eszembe szokott jutni, hogy hiszen én kötelező jelleggel fizetem a TB-t. Így pedig elmegyek és igénybe veszem a szolgáltatást, amiért fizetek. Ezt leginkább a fogorvost jelenti.
Meg igazolásért szoktam eljárni, pár éve voltam táppénzes papírért, mert már kevés szabim volt.
Leginkább a táppénz az, amit igénybe szoktam venni. Ezért járok dokihoz. Azt hiszem amióta hívő vagyok csak a táppénzért jártam el, ami amúgy megjáró betegszabadság. De mondjuk 3 éve erre sem nagyon volt példa, mert inkább csak összeszedni szoktam valami náthát, ha belépek a rendelőbe.
Hála Istennek nem vagyok beteg. Talán csak az elmém beteg, nyilván, de én hiszek azért a jó Istenben. Várom is Odaátot, nem ragaszkodom az élethez, csak azért nem siettetem a halálom, mert hát szeretteim szomorúak lennének tőle.
Szerintem pedig, hívőként mondom, hogy az új föld nem különbebb lesz, mint a régi, hanem inkább csak más szemszögből tekintünk rá és ezért tűnik majd újszerűnek. Az egyébként jó lesz, mert akkor nem lesz titok sem a jövőben, sem a múltban és pontosan látni fogom a gondolataidat, amikor kiírtad ezt a kérdést, ahogy te is az enyémeket, miközben megválaszoltam.
És vallom, hogy Jézus az Isten.
Jó nagy Ámen mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!