Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért gyötri Jézus az ateistákat?

Miért gyötri Jézus az ateistákat?

Figyelt kérdés

Miért vált ki Jézus, Isten kényszeres viselkedést a vitatkozásra vágyó Isten ellen lázadozó ateistákban?

Miért nem bírják magukban tartani istentelen megvallásaikat?

Miért próbálják "anti térítéssel" Isten gondolatának elvetésére sarkalni a keresztényeket?

Vagy ezer kérdés felmerült bennem. Én azt látom, szegénykéim gyötrődnek a Krisztustól. Idegesíti őket, hogy nem tehetnek semmit sem a hívőkkel.

Te pedig ateista! Miért hiszed, hogy engem hívőt képes lennél megingatni a hitemben?

Ez olyan szórakoztató számomra. De miért van ez az egész?

2023. júl. 2. 11:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 anonim ***** válasza:
4%
A posztmodern nihilben, biztos. Kulturált ember azért tud különbséget tenni, még ha nem is hisz Krisztusban. Méltatlan ez a színvonal.
2023. júl. 5. 11:18
 52/72 anonim ***** válasza:
88%
Ugyanolyan szereplője egy könyvnek, mint bármely más írás karakterei.
2023. júl. 5. 11:24
 53/72 anonim ***** válasza:
3%
52: gyötör téged ez a szó, hogy "Jézus"?
2023. júl. 5. 11:29
 54/72 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

"Kulturált ember azért tud különbséget tenni, még ha nem is hisz Krisztusban."

Tudok különbséget tenni:

- A Harry Potter könyvek írója nem állítja magáról, hogy valamiféle istentől ihletett történetet ad közre

- A Harry Potter könyvek olvasásakor az ember élvezi a fordulatos történetet, ahol végül győz a jó

- A Harry Potter könyvekre hivatkozva nem öltek/kínoztak meg emberek másokat

- A Harry Potter könyvek nem írnak elő viselkedési normákat, nem köteleznek semmiféle életidegen magatartásra (böjt, szexuális elfojtások,...)

- A Harry Potter könyvek nem akarnak példaképnek állítani egy tömeggyilkost, azt hazudva róla, hogy jóságos

A másik oldalt úgyis ismeritek...

2023. júl. 5. 11:36
 55/72 anonim ***** válasza:
100%

Engem aztán egy cseppet sem.

Alig tudok róla valamit, de nem is érdekel, a görög mitológia sokkal érdekesebb, abból van vagy másfél tucat könyvem, még gyerekkoromban kezdtem gyűjteni, az tényleg izgalmas volt nekem, de ez a Biblia, ez túró.

Mondjuk az Ószövetség nagyobb részét olvastam olvastam azért, az még hagyján, de az Újszövetséget nem, pedig elkezdtem, de annyira unalmas volt, hogy nem tudott érdekelni.

2023. júl. 5. 11:41
 56/72 anonim ***** válasza:
0%
A megnyilvanulásaid ezzel ellentétesek, mert mégis nagyon ráfeszültél. Egy ideje már provokatívan offolsz itt Harry Potterrel. Szénig akarod magad égetni, addig nem adod fel?
2023. júl. 5. 11:48
 57/72 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk abban igazad van, hogy van más dolgom is, mint ilyen baromsággal foglalkozni, csak lusta vagyok hozzákezdeni ebben a melegben, de mégis jobb lesz valami értelmes dolgot csinálni.
2023. júl. 5. 11:57
 58/72 A kérdező kommentje:

Én csak gyenge ateista okoskodást látok itt. De mit ér az ateizmus, ha nincsen benne szeretet? Az a legjobb, hogy ha egy egy ateista itt is például egy bölcsnek tűnő okos választ ad, menten jön 3 másik ateista, mely ráerősít arra, hogy nem , hogy szeretet nincs az ateizmusban, hanem inkább gonoszság. De miért van ez így? Mintha az ateisták százfelé húznának, a hívők pedig következetesen egy irányba húznak. Ezért tart itt ez a világ, ahol tart. Köszi ateisták, hogy gyönyörűszépen leigazoltátok a bennetek rejlő gúnyolódó gonoszság meglétét. Tisztelet a kivételnek!

Remélem a menyországba is bejut egy-egy ateista, mert szórakoztató lenne.

2023. júl. 5. 12:09
 59/72 anonim ***** válasza:
0%
58: a belátás gyakorlása az első icipici lépés ateista számára is felfelé. Ez most itt pl. megtörtént.
2023. júl. 5. 12:23
 60/72 Darkmoon80 ***** válasza:
94%

"a egy egy ateista itt is például egy bölcsnek tűnő okos választ ad, menten jön 3 másik ateista, mely ráerősít arra, hogy nem , hogy szeretet nincs az ateizmusban, hanem inkább gonoszság. "

Hazudni nem bűn????

Akkor miért teszed?

Milyen erkölcs a tied, hogy ez simán belefér???

Miképpen számolsz el majd Jézussal???

(Persze rám bizonyíthatod hogy csak vádaskodok és nem is haudsz! Egyszerűen csak idézz egy két az állításodat alátámasztó kommentet!)

2023. júl. 5. 12:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!