Miért gyötri Jézus az ateistákat?
Miért vált ki Jézus, Isten kényszeres viselkedést a vitatkozásra vágyó Isten ellen lázadozó ateistákban?
Miért nem bírják magukban tartani istentelen megvallásaikat?
Miért próbálják "anti térítéssel" Isten gondolatának elvetésére sarkalni a keresztényeket?
Vagy ezer kérdés felmerült bennem. Én azt látom, szegénykéim gyötrődnek a Krisztustól. Idegesíti őket, hogy nem tehetnek semmit sem a hívőkkel.
Te pedig ateista! Miért hiszed, hogy engem hívőt képes lennél megingatni a hitemben?
Ez olyan szórakoztató számomra. De miért van ez az egész?
Tegyük helyre a dolgokat:
Az oldal neve "GYAKORI KÉRDÉSEK".
Utal a funkcióra: megválaszolásra váró kérdések feltétele, Információ szerzés, .
Jelen kérdésed azonban nem valós információ szerzésre irányul, hanem egy adott csoporttal szembeni ellenérzésed kinyilvánítására.
Az új kérdés kiírására vonatkozó szabályok közül az alábbiakat sértetted meg:
" Ne kérdezz több különböző dolgot egy kérdésben. Ezekről egyenként írj ki újabbakat!"
"A kérdés kiírásával történő gyűlöletkeltésért, mások sértegetéséért, provokálásért, ..., rasszista írásokért, közízlés megsértéséért a fiókod korlátozásra kerülhet, így ilyen kérdéseket ne helyezz el oldalunkon!
"
" Csak valós kérdéseket írj ki! "
Amennyiben ez csupán egyedi eset lenne, nem tenném szóvá, azonban rendszeresen írsz ki provokatív álkérdéseket, melyek csak arra szolgálnak, hogy a negatív véleményednek hangot adhass.
#12 De Darki, ha úgy vesszük az összes vallást kritizáló kérdés provokáló a keresztények számára. Itt máshogy mennek a dolgok.
És előző kommentemben mondtam már, hogy én vagyok akire a kérdező személye alatt te gondolsz.
A nickemet meg nem fogom kiírni Tevenyereg gyártóval már a múltkor megbeszéltem, hogy miért. HA nem olvastad így jártál.
#14 Na ez a beszólás ütött :D
"Te pedig ateista! Miért hiszed, hogy engem hívőt képes lennél megingatni a hitemben?"
Én nem hiszem hogy képes lennék megingatni a hitedben. Igazából tojok rá, hogy te miben hiszel vagy miben nem, ez a te dolgod, nem az enyém.
"Ez olyan szórakoztató számomra. De miért van ez az egész?"
Mert még tapasztalatlan, éretlen vagy. Eltelik majd még pár év, jól kimeddővitatkozod itt magad, aztán ha te is abba a kb. 99%-ba tartozol, amelyik legalább minimális szinten fejlődőképes, akkor majd te is érezni fogod, hogy ez egyre inkább cink, mint szórakoztató, és a végén rájössz, hogy a világon semmi értelme a másikat piszkálni a hite vagy nemhite miatt.
#16!
"Más ateista viszont még bátran lehet abban a fázisban, amikor remekül szórakozik az itteni írásokon, visszaemlékezve nemegyszer a hasamat fogtam a nevetéstől, szerintem többet röhögtem itt, mint a humor oldalon, pedig oda is szeretek baromságokat benyögni."
Forrás:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
24-es komment.
"Mert még tapasztalatlan, éretlen vagy. Eltelik majd még pár év, jól kimeddővitatkozod itt magad, aztán ha te is abba a kb. 99%-ba tartozol, amelyik legalább minimális szinten fejlődőképes, akkor majd te is érezni fogod, hogy ez egyre inkább cink, mint szórakoztató, és a végén rájössz, hogy a világon semmi értelme a másikat piszkálni a hite vagy nemhite miatt."
Ezt a kedves ateista hittársadnak is hajlandó lennél elmondani?
Persze a zöld pipáid mennyiségéből ítélve az is könnyen lehet, hogy te magad vagy az a kommentelő.
"Miért gyötri Jézus az ateistákat?"
Nem teszi.
"Miért vált ki Jézus, Isten kényszeres viselkedést a vitatkozásra vágyó Isten ellen lázadozó ateistákban?"
Nem váltanak ki ilyet. Az embereket rendszerint zavarják az ostobaságok. Ez bármivel így van pusztán te erre vagy kiélezve.
Az itteni oldalon pedig jó sok ilyen van mind vallásos mind nem vallásos oldalról amit a másik annak lát.
Egyébként a kereszténységet nem csak az ateisták szokták kritizálni de ez már csak a fixációdat mutatja.
"Miért nem bírják magukban tartani istentelen megvallásaikat?"
A hívők miért nem tudják magukban tartani az istenes megvallásaikat.
Jól rámutattál a probléma forrására. Ha a vallás megmaradna hitnek és az emberek magán dolgainak akkor a különböző "viszályok" szinte eltünnének. De amíg olyan hazug kijelentéseket tesznek például, hogy bizonyítani tudják, hogy van Isten, amíg a saját személyes hitüket próbálják másokra erőltetni és azok előírásainak betartásait addig ne is csodálkozzanak, hogy vannak akik rávílágítanak arra, hogy egy logikátlan HITre alapozva akarnak akár ártani is a másiknak. (tisztelet a kivételnek mert vannak nagyon jó hívők is)
"Vagy ezer kérdés felmerült bennem. Én azt látom, szegénykéim gyötrődnek a Krisztustól. Idegesíti őket, hogy nem tehetnek semmit sem a hívőkkel."
Nagyon rosszúl láttod.
"Te pedig ateista! Miért hiszed, hogy engem hívőt képes lennél megingatni a hitemben?"
Nem hiszem és nem is érdekel.
Áh, csupán büszkeségből mondják az ateisták, hogy nem gyötrődnek Jézustól, Istentől.
Különben miért vennék a fáradtságot válaszolni olyan kérdésekre, melyek Istenről szólnak?
Az ateizmus is vallás. Így teljesen jó ez a kérdés, jó helyen is van. Azt sajnálom, hogy nincs ateistakritika témakör is. Mert hogy ugye dukálhatna az is ide.
De ne gyötrődjetek ezen kérlek benneteket, hiszen Jézus titeket is szeret, nem csak a hívőket. A karácsony is mindenkié, aki elfogadja.
Kérdező az ateizmus vallás.
Ajánlom figyelmedbe ezt a videót:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!