Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért gyötri Jézus az ateistákat?

Miért gyötri Jézus az ateistákat?

Figyelt kérdés

Miért vált ki Jézus, Isten kényszeres viselkedést a vitatkozásra vágyó Isten ellen lázadozó ateistákban?

Miért nem bírják magukban tartani istentelen megvallásaikat?

Miért próbálják "anti térítéssel" Isten gondolatának elvetésére sarkalni a keresztényeket?

Vagy ezer kérdés felmerült bennem. Én azt látom, szegénykéim gyötrődnek a Krisztustól. Idegesíti őket, hogy nem tehetnek semmit sem a hívőkkel.

Te pedig ateista! Miért hiszed, hogy engem hívőt képes lennél megingatni a hitemben?

Ez olyan szórakoztató számomra. De miért van ez az egész?

2023. júl. 2. 11:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 anonim ***** válasza:
11%
Nyomorult egy negatív lét abban hinni egy életen át, hogy valami/valaki nincs.
2023. júl. 3. 10:48
 22/72 anonim ***** válasza:
37%

"Áh, csupán büszkeségből mondják az ateisták, hogy nem gyötrődnek Jézustól, Istentől.

Különben miért vennék a fáradtságot válaszolni olyan kérdésekre, melyek Istenről szólnak?"

Most írtam le, hogy miért a 18.ban.

2023. júl. 3. 10:49
 23/72 anonim ***** válasza:
68%

#19 Kérdező

"Az ateizmus is vallás."

Ez tévhit.

A teizmus vallás, az ateizmus a vallás hiánya.

Úgy vallás tehát az ateizmus, mint ahogyan a kopaszság hajviselet, vagy a cölibátus szexpóz.

A többi mondatodra csak annyit mondanék, hogy abból kiderül, hogy nem mondtál igazat, valójában csak provokálni akarsz bennünket. Jézus látja a lelkedet, előle nem tudsz elbújni XD

2023. júl. 3. 10:53
 24/72 anonim ***** válasza:
13%
23: ha még párhuzamokat se tudsz rendesen felállítani magadnak példaként, miből gondolod, hogy bonyolultabb kérdésekkel elboldogulsz?
2023. júl. 3. 10:56
 25/72 anonim ***** válasza:
86%
Segíts, kérlek, melyik párhuzamban milyen hibát vétettem? Hasznosabb lenne a válaszod, ha a sértegetésen túl tudnál lépni és ragaszkodnál a kérdező által felvetett témához, ahogyan azt én is tettem.
2023. júl. 3. 11:00
 26/72 anonim ***** válasza:
13%

25:

1. ha minden mentális kihívást sértőnek találsz, akkor ezen egyedül csak magad tudsz segiteni.

2. Az intelligencia tesztekben sem kapod meg, mi a helyes megoldás. De te még biztos nem próbáltad.

2023. júl. 3. 11:08
 27/72 anonim ***** válasza:
21%

3. Te magad kotozkodsz egy másik válasszal (19). Nincs meg az etikai alapod elvárni olyant te magad nem tudsz teljesíteni.

mentális, intellektuális, etikai bukta.

2023. júl. 3. 11:11
 28/72 A kérdező kommentje:

Én provokálni? Ugyan! Ugyanúgy felteszek hívőként egy ártatlan kérdést, mint ahogy néhány ateista is felteszi a saját ártatlan kérdését. Mert én nem csak abban hiszek, amit a szememmel nem látok, hanem abban is, amit igen.

Azt látom, hogy egyfajta kényszeresség tapasztalható néhány ateistán, aki magáról azt állítja, hogy Istenben nem hisz. Készszeresen bizonygatja másnak a hitének hiányát.

De hogyan létezhet mégis, hogy az állítólagos nem létező Isten mégis csak szemmel látható hatást vált ki ateistáéknál?

Mert 18! Éppen a te válaszod igazolja, hogy létezik ez a jelenség.

És az összes vallási kérdéshez némelyek már-már láthatóan kényszeresen válaszolnak. Hitükben ingatnák meg a hívőket.

De miért? Mit ártott Isten nektek, ha nem gyötör?

Mit ártott a keresztény, aki megvallja a hitét? Csak nem kényszerítenek egy ateistát sem a végig hallgatására, végig olvasására.

Ezért nem értem: Mivégre ez a viselkedés egy olyan embertől, aki elviekben nem foglalkozik a vallással?

Mert ez lenne az ateizmus lényege vagy nem?

Én pedig azt látom, mintha olyannyira felbőszülnének azon, hogy egyesek hisznek, hogy már-már gúnyolódó mértékeket öltve vitatkoznak annak a nem létén, ami mégis csak ha más nem koncepció formájában válaszolási kényszert vált ki.

Tehát ha más nem, legalább ti, akik ide írtatok magyarázzátok meg, miért olyan égető, hogy kényszeresen olyanon filozofáljatok, ami számotokra nem létezik?

Jézus pedig valóban látja a lelkemet. Velem kapcsolatban pedig pontosan tudnia kell a Mesternek, hogy meg akarom érteni ezt a viselkedést.

Mert a keresztényeknél elsődleges az evangélium hirdetése. Nekünk van magyarázatunk. De hogy ateistáknak miért égető, hogy ellene menjenek más hitének, azt nem értem. Mert a keresztény hitet adni akar, az ateista ilyen módon pedig elvenni.

Kérdem én tőletek: Melyik a jobb? Amelyik adni akar vagy amelyik elvenni?

2023. júl. 3. 11:17
 29/72 anonim ***** válasza:
9%
Az egész ateista állapot egy kényszeres tagadás. Normális esetben az ember 5 évesen túljut a "nem" korszakon és eljut legalább a "miért" korszakig.
2023. júl. 3. 11:21
 30/72 anonim ***** válasza:
9%
30: az érvtelen ateista egyik eszköze, hogy érzelmi szintre próbálja terelni, levinni a vitát. "Juj, de csúnya provokáció", "itt engem meg akarnak bántani", "ez személyeskedés" stb.
2023. júl. 3. 11:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!