Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateisták komolyan azt...

Az ateisták komolyan azt hiszik "Minél ateistább egy ország, annál kevesebb a nemi erőszak, tini terhesség és átlagban a bűncselekmények."?

Figyelt kérdés

Mire alapozzák ezt a kijelentést?

A kérdést egy komment ihlette amit ma reggel olvastam:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

38-as komment, akit érdekel a forrás.

De már más kérdés alatt is láttam hasonló kommentet régen, és úgy érzem elérkezett az ideje, hogy kicsit komolyabban foglalkozzunk a témával.

2023. júl. 1. 07:28
1 2 3 4 5 6
 11/53 A kérdező kommentje:

#8 Ez csak a kérdés egyik fele, a másik az volt, hogy akik így gondolják azok mire alapozzák azt?

"Egy ember írta a kommentet, nem az ateisták. Nála érdeklődj!"

És nálad ne? Te sem mondtad, hogy valótlan amit írt, tehát akkor te is egyetértesz vele.

"Tett egy ateista egy kijelentést az interneten. Most már számot kell adnia/adnotok róla hogy miért gondoljátok így."

"De már más kérdés alatt is láttam hasonló kommentet régen,"

OMG bizony.

Mivel senki nem tudott magyarázatot adni arra, hogy miért lenne alacsonyabb az ateista országokban a bűnözés, joggal kijelenthetem, hogy csak hazudoztok itt össze-vissza az emberek félrevezetésére.

2023. júl. 1. 10:17
 12/53 anonim ***** válasza:
100%

"Te sem mondtad, hogy valótlan amit írt, tehát akkor te is egyetértesz vele."

Azt se írta senki itt, hogy a jeti nem létezik. Akkor itt mindenki beleértve téged is hisz a jeti létezésében a logikád szerint.

De azt se írta senki, hogy hinne tehát akkor a logikád szerint senki se hisz benne miközben mindenki hisz benne.

"Mivel senki nem tudott magyarázatot adni "

A nem adott választ senki nem azt jelenti, hogy ne tudna. A válaszok alapján inkább csak nem akarnak belefolyni egy kérdésbe, egy olyan komolytalan kérdezővel mint te.

"joggal kijelenthetem, hogy csak hazudoztok itt össze-vissza az emberek félrevezetésére."

Szólás szabadság van és téged még az sem érint, hogy a Biblia tiltja a hazudozást és rágalmazást.

2023. júl. 1. 10:27
 13/53 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan, hogy "az ateisták".

Innen kezdve a kérdésed értelmetlen.

Amennyiben a tudatos, értelmes ateistákra gondolsz, ott valóban kevesebb a bűncselekmény, az erőszak és a nem kívánt terhesség is - de ez nem az ateizmusból következik, hanem az értelemből és a tudatosságból.

2023. júl. 1. 11:33
 14/53 anonim ***** válasza:
100%

"Te sem mondtad, hogy valótlan amit írt, tehát akkor te is egyetértesz vele"

Hát nem. Csak hazugságokkal tudsz érvelni?

2023. júl. 1. 12:25
 15/53 anonim ***** válasza:
100%
2023. júl. 1. 12:34
 16/53 anonim ***** válasza:
4%

Vallásos véleményem szetint az ateista jobban ki van téve a nagyobb bűnök elkövetésére mint a nem vallásos.

A vallás erkölcsi fékeket épít be aminek haszna az ókorban óriási volt, ma természetesnek tűnik.

Ameddig az ateista mindennel meg van elégedve nincs gond, de ha nagyon erősen támadva van szükségletei által akkor nem találja azt a féket amit a vallásos, habár csak a törvény adja a féket neki.

Úgy ha nem volnának ezek a tarsadalmi törvények, akkor nincs már többé gát az ateistának, mig a vallásosnak bármely országba is megy, még mindig ott van.

2023. júl. 1. 13:35
 17/53 anonim ***** válasza:
89%

Embere válogatja.

Ugyanez fordítva is előfordul: könnyebben követ el bűnöket, mert majd úgyis meggyónja.

A vallásos emberek pedig átlagban erőszakosabbak, nézd meg pl. itt a pontozáson. A vallás ad egyfajta felsőbbrendűségi érzést. Akkor meg már könnyebben megy a bűn is, hiszen te jó vagy, kiválasztott vagy, magasabb rendű vagy, hatalmas támogatód van, stb.

2023. júl. 1. 13:42
 18/53 anonim ***** válasza:
100%

>> Az ateisták komolyan azt hiszik "Minél ateistább egy ország, annál kevesebb a nemi erőszak, tini terhesség és átlagban a bűncselekmények."?

Nem az "ateisták" és nem "hiszik". Hanem a "statisztikák" és "mutatják".

>> Mire alapozzák ezt a kijelentést?

Konkrét statisztikákra, amelyeket a hivatalos szervek vagy elismert, felméréseket végző cégek publikáltak. Ezek a tanulmányok a gyakorlatban minden esetben korrelálnak, ami bizonyító erejű.

Nemi erőszak (az elítélt szexuális bűnelkövetőt 93%-a hívő)

[link]

Abortusz és terhességmegelőzés (valós számok a hipokritákról):

[link]

[link]

Tinédzserkori terhesség (a megvalósult kereszténység):

[link]

[link]

[link]

>> De már más kérdés alatt is láttam hasonló kommentet régen

Erről én is írtam. Mert szerintem meglehetősen plasztikusan képes bemutatni, milyen világhoz vezet az, amikor a keresztények által remélt világ eljönni látszik. (Más kérdés persze, hogy a középkor kb. ebben a világban telt el, és hát láttuk mihez vezetett.)

Szerintem az első lépés az őszinte szembenézés kell legyen. Nem a tényekkel kell szélmalom harcot vívni, hanem meg kell vizsgálni, miért válnak a keresztény országok/államok szükségszerűen romlottá, miért válnak a nők áldozatokká és kihasználttá. Van ennek tudománya, csak hívőként nem mindenki képes szembenézni a valósággal.

Őszinte tiszteletem azoknak, akik ezt mégis megteszik. Mint például ennél az egyháznál, szerintem példamutató minden hívő számára: [link]

2023. júl. 1. 13:43
 19/53 anonim ***** válasza:
100%
1# válaszoló elégérthetően és egyértelműen leírta.
2023. júl. 1. 15:13
 20/53 A kérdező kommentje:

Na látom közben a kérdés helyes mederbe lett terelve.

#18 Az én forrásaim mást mondanak:

Az FBI előzetes kutatást végzett a tömeglövöldözők pszichológiájáról: az FBI a tömeglövöldözők pszichológiájáról és az FBI tanulmánya azonosítja a jövőbeli tömeglövöldözők figyelmeztető jeleit.

John Stott a 2018-as Daily Caller cikkében, melynek címe: Mi a tömeges nyilvános lövöldözők vallása? ezt írta:

"Mindössze 16 százalékuknak volt bármilyen vallási hovatartozása a támadások idején, és ezek enyhe többsége muszlim.

Az 20. január elejétől napjainkig tartó alig több mint 1998 év alatt 69 gyilkos követett el 66 tömeges nyilvános lövöldözést az Egyesült Államokban, ahol legalább négy embert öltek meg. A támadások közül csak négyet azonosítottak keresztényként, és csak három egyértelműen rendszeresen jár templomba."

Egy konkrét eset mikor ateista lövöldözött templomba keresztényekre:

https://www.youtube.com/watch?v=lMGLbwifC84

Valamint:

A Plus One-ban közzétett ateizmussal és pszichopátiával kapcsolatos 2016-os tanulmány szerint:

"Hasonlóképpen, egy 312 főiskolai hallgató körében végzett felmérés, amely a vallási/spirituális jólét (RSWB) és a "sötét triád" személyiségjegyek közötti kapcsolatot vizsgálta, megállapította, hogy "az RSWB bizonyítottan negatívan korrelál a személyiség ezen negatív aspektusaival, különösen a szubklinikai pszichopátiával."

... Az erkölcsi aggodalom a spirituális világnézethez kapcsolódik."

A 2014-es folyóiratcikk szerint A pszichopatikus személyiségjegyek korrelációi a mindennapi életben: a Frontiers of Psychology folyóiratban közzétett nagy közösségi felmérés eredményei szerint az Istenbe vetett hit hiánya pozitívan kapcsolódik a pszichopatikus tulajdonságokhoz.

Forrás:

[link]

Valamint ezt is érdemes még jól átnyálazni:

[link]

"Szerintem az első lépés az őszinte szembenézés kell legyen. "

Erre tartanék most neked egy tükröt barátocskám.

Igazából, az ateisták veszélyesek a keresztény társadalomra, nem csak ideológiailag, hanem fizikailag is. Lehet, hogy nem az ő hibájuk, de akkor is.

(Jó tudom, nem minden ateista ilyen.)

Az meg már, hogy néhányan a radikális terrorista iszlamisták szintjére süllyednek, és keresztényekre lövöldöznek, meg templomokat gyújtogatnak az teljesen elfogadhatatlan egy modern társadalomban.

2023. júl. 1. 15:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!