Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az abortusz magánügyként...

Az abortusz magánügyként kezelendő, és nem vallási kérdésként?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 27. 16:01
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
47 szavazat
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
69%
Hát vallási kérdésként biztos, hogy nem kezelendő, főleg mivel jellemzően a vallásos ember akar belepofázni abba, amihez semmi köze.
2022. ápr. 27. 16:11
 2/34 anonim ***** válasza:
94%

Nem értem az összefüggést. Vallásnak mi köze lenne az abortuszhoz?

Attól hogy valaki vallásos még nem feltétlenül veti meg az abortuszt. Ellenben vannak emberek akik nem vallásosak mégis náluk elvi kérdés az abortuszellenesség.

2022. ápr. 27. 16:17
 3/34 anonim ***** válasza:
18%

"Hát vallási kérdésként biztos, hogy nem kezelendő, főleg mivel jellemzően a vallásos ember akar belepofázni abba, amihez semmi köze."

Tehát, ha egy matematikus akar belepofázni egy matematikai feladványba, akkor azt a matematikai tételt nem matematikai tételként kell kezelni. Értem a logikádat :)

2022. ápr. 27. 16:23
 4/34 anonim ***** válasza:
92%
3-as: abortusz esetében az élni vagy nem élni a kérdéskör ami a vallás nélkül is megvan. Szerinted hitetlenek nem szülnek? Dehogynem, épp ezért nem vallási kérdés.
2022. ápr. 27. 16:28
 5/34 anonim ***** válasza:
84%

"Tehát, ha egy matematikus akar belepofázni egy matematikai feladványba, akkor azt a matematikai tételt nem matematikai tételként kell kezelni."

Mivel az abortusz alapvetően nem vallási kérdés, a hasonlatoddal eléggé mellélőttél.

2022. ápr. 27. 16:33
 6/34 anonim ***** válasza:
83%

Én nem kezelném annak. Elég sok hatása van a szűkebb környezetre és a tágabb társadalomra is.

PLl. az alkoholizmus, a drogozás, a hajléktalanság, de még a családon belüli erőszak sem magánügy, hiába próbálja a mai világ annak beállítani.

2022. ápr. 27. 16:36
 7/34 anonim válasza:
100%
Semmi köze a valláshoz.
2022. ápr. 27. 17:34
 8/34 anonim ***** válasza:
83%

Ateista vagyok de igyekszem nem lekezelni a vallásos embereket. Sőt valamilyen szinten irigylem is őket a hitükért. Az én reakcióm gyakorlatilag attól függ, hogy a beszélgető partnerem milyen: ha mindenáron meg akart téríteni, akkor én is elkezdem a tudománnyal magyarázni a dolgokat. Ha teljesen normálisan el lehet vele beszélgetni, akkor beszélgetünk. Nagyon jól ismerem a bibliát nagyon szeretnék róla beszélni, és sok tanulság van benne, amit ki lehet vesézni. Egy irtó jó könyv, de míg egyeseknek a hitük forrása, addig nekem mesekönyv. De intelligens ember ezt nem fogja sértésnek venni. Namármost: ezt azért akartam kifejteni mert a következőben lesz egy példám. Ha valaki nekem azt mondja hogy pokolra jutok mert mit tudom mit csináltam, akkor én azt leszarom. Ha nem hiszek a pokolban akkor miért hatna meg, hogy valakinek a fiktív világában valami rossz ember vagyok? Ugyanez a helyzet az abortusszal. Ha valaki nem hisz (bármelyik) vallásban vagy akár csak a saját elvében van másképp, akkor ő miért függne a vallástól? Akkor neki miért lenne ez egy releváns kérdéskör?

Ha valakinek van egy hitrendszere az tök jó. És tök nagy stabilitást tudok hozni az életében. De te nem hiheti azt hogy az ő elve fontosabb más elvénél. Meg kéne érteni végre, hogy senki sem jókedvében megy abortuszra. Az abortusz egy szükséges rossz. Tudom, hogy vannak viták arról hogy mikortól ember az ember, hogy mikortól van lelke vagy mikortól lehet gyereknek nevezni egy magzatot. De gyakorlatilag pont emiatt van hogy 12 hetes kor alatt lehet csak megszakítani a terhességet. Kivéve persze egyes indokolt eseteket. És persze tudom, hogy az is hogy vitatott kérdéskör, hogy ezeket az eseteket kell engedélyezni, de erről most nem nyitok vitát.

2022. ápr. 27. 17:40
 9/34 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem az abortusz egy nagyon komplex kérdés aminek nagyon komoly hatásai vannak az anyára és a gyerekre is.

Egy ilyen kérdésbe belekeverni a vallást rendkívül felelőtlen dolog. Arról nem is beszélve hogy melyik vallást vennénk figyelembe?

2022. ápr. 27. 18:31
 10/34 anonim ***** válasza:
85%

A kérdés ilyen formában való feltevésének nincs értelmne, mert

- sokféle vallás van

- sokan egyáltalán nem hisznek semmiféle misztikus dologban (materialista ateisták)

- sokan hisznek ugyan, de inkább különböző vallások egyvelegének mondható módon (pl. lélekvándorlás + Jézus...)

És ezen felül rengeteg egyéni helyzet van, ami ezer árnyalatot ad egy abortusztörténetnek.

2022. ápr. 27. 19:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!