Az abortusz magánügyként kezelendő, és nem vallási kérdésként?
Vallási kérdést csinálni bármiből is talán a legnagyobb ocsmányság amit a modern társadalom csak tehet.
A vallás magánügy; annak, hogy ki milyen vigasszal akarja megnyugtatni a saját lelkét az élettel és halállal kapcsolatban, nincs súlya mások életére nézve.
Egyébként is vicc pont az abortuszellenességbe belevonni a vallást, hiszen az abortusznak is van szentje...
Szerintem egyik sem CSAK az (maganugy vagy vallasi kerdes).
Ha egy vallasnak van allaspontja rola, es en azt a vallast 100%-ban kovetem, akkor vallasi kerdes. Tehat a vallas szabalyai szerint pl. meggyonom.
Ha az allam engedelyezi es szabalyozza az abortuszt, akkor az, hogy a torvenyek betartasaval vegeztetek vagy nem, az maganugy. Tehat nem dobhatnak ki a munkahelyemrol miatta pl.
De akar kovetek vallast, akar nem, a vilagi allam torvenyeit koteles vagyok figyelembe venni. Ezeket a torvenyeket pedig tarsadalmi konszenzus alapjan hozzuk (elvileg), tehat tarsadalmi, gazdasagi, politikai kerdes.
Azok viszont, akik a dolog kozeleben dolgoznak, pl. olyan orszagban orvosok, noverek, ahol tiltott az abortusz, azt mondjak, hogy ez elsosorban egeszsegugyi kerdes. Ugyanis aki nagyon nem akar gyereket, az nem fog szulni. Tehat a kerdes az, hogy a kapualjban megvasarolt illegalis gyogyszerrel veszelyezteti az életét, vagy kimegy a lakasra titokban a vasorru baba a mocskos keseivel, es a no elverzik, VAGY biztonsagos, modern korulmenyek kozott szakemberek vegzik el.
Vagyis az abortusz legalizalasa egeszsegugyi kerdes IS.
OFF
8
"Ateista vagyok de igyekszem nem lekezelni a vallásos embereket.[...] addig nekem mesekönyv. De intelligens ember ezt nem fogja sértésnek venni."
Ha nem akarod lekezelni a vallasos embereket, akkor ne mondd azt, hogy a Biblia mesekonyv. A "mesekony" szo ebben a kontextusban lekezelo, es sertes.
Mondd azt, hogy nem tartod isten szavanak. Intelligens ateista / nem kereszteny ember a Bibliat egyebkent okori tortenelmi, kulturalis, mitologiai es antropologiai forrasok gyujtemenyenek tartja.
Raadasul a Biblia nem torteneteket mond el, tehat ha lekezelo akarsz lenni, akkor is tevedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!