Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateistáknak miért van...

Az ateistáknak miért van szükségük az állandó valláskritika bújására/művelésére?

Figyelt kérdés

Gyakori rendszerességgel újra átrágják ugyanazokat a valláskritikai érveket, vagy újra felvetik azokat más megvilágításból.

Napi mint nap a biblia szövegeit illetően új komédiákat találnak ki.

A keresztény Isten érveket naponta újra és újra kritizálják.

Ez nem ugyanaz, mint a vallását napi rendszerességgel gyakorló keresztény?

De ha az ateistáknak erre a vallás gyakorlás negatív formájára van szükségük, akkor annyi erővel már jobb ha az ember keresztény marad.

2023. jún. 28. 07:46
1 2 3 4 5
 41/50 A kérdező kommentje:

"Nem akartalak megsérteni, ha mégis megtörtént, elnézést kérek."

Na ez így már mindjárt másabb, akkor folytathatjuk.

34. Tevenyereggyarto! Az utóbbi időkben érvelésid annyiban merültek ki, hogy ugyanazt az embert vizionálod vitapartnered személyébe.

Vagy a másik, hogy vitapartnered nem is keresztény. Nagyjából ennyi.

Unalmas vagy már.

"Nagyon jó olyan kérdésekre válaszolni ahol a kérdező csak azokat a válaszokat olvassa el amik neki tetszenek."

Olvastam én mindet. Lényegében arról szólnak, hogy nem minden ateista ilyen.

Arra azonban nem érkezett érdemi válasz, hogy miért nem minősíthető, az ilyen ateista vallásosnak.

Na már most, nem minden ateista ilyen. Oké.

De amelyik aktív valláskritika gyakorló, az már vallásosnak számít.

Tehát máris két részre lett szaggatva az ateisták tábora.

Vallásos ateistákra és nem vallásos ateistákra.

Akkor hát a logikus következtetés az, hogy az ateizmus mint vallás létezik, még ha nem is minden ateista vallásos ateista.

"Nincs. De amikor rendszeresen a pofámbavágja valaki, hogy "Isten így akarta", "Isten majd megsegít", "Imádkozom érted", "Hála istennek", stb..., akkor azért valamivel csak le kell kaparnom őket magamról és mivel mással, ha nem valláskritikával? Ez konkrétan a legfinomabb eszköz, amit alkalmazni lehet a valláskárosultakkal szemben."

Az ilyen hozzászólások annyira távol állnak a kérdéstől, hogy ebben a kontextusban nem tudok vele mit kezdeni.

Mielőtt még ismét újból azzal vádolnátok, hogy csak a nekem tetsző válaszokat veszem figyelemben.

"Ma meg simán veszek sátáni szimbólumos gyerekpizsamát vagy fordított keresztes cumisüveget vagy olyan cd-t amit a kibelezett jézus díszit a boritón.Mert már senkit nem érdekel a politikusokat leszámítva akik hatezerrel lopnak az egyházzal karöltve.Nem kell sokat várni és ez a közelkeleti elmebaj amit ránkerőszakoltak eltűnik a történelem szemétdomján."

Vágyvezérelt gondolkodás. :)

"Az új ateisták magabiztosan hirdetik intellektuális, etikai sőt esetleges politikai győzelmüket: de a mi szemszögünkből nézve csak annyira veszélyesek, mint a fekete lovag a Gyalog Galopp című Monty Python filmből"

Peter S. Williams (teista filozófus)

És csak úgy kíváncsiságból, mitől várjátok a kereszténység bukását?

Az ezt a kérdést eldöntendő nagy filozófiaia vitákat, sorra bukják az ateisták.

Az "ateizmus négy lovasából" mára már szinte semmi nem maradt.

Christopher Hitchens meghalt.

Richard Dawkins elhülyült.

Sam Harris visszavonult, már amennyire jól tudom.

Maradt Daniel Dennett, de már ő is ki van öregedve.

És szemmel láthatóan nagy ateista gondolkodókból nincs utánpótlás.

Az egyetlen reménysugár az ateisták szemében csak annyi, hogy mostanában divat ateistának lenni.

Ettől kicsit nehezebb időszakot is túlélt a kereszténység. :)

Egyébként is, a kései felvilágosodás kora óta reménykednek az ateisták a kereszténység bukásában.

Hát ez van haver.

Az hogy vehetsz kibelezett jézusos cd-t, (vagy mi a fenét), csak annak köszönhető, hogy a kereszténység fejlődött, és kifinomultabb mint valaha.

Komolyan azt hiszed ha akarnánk nem tudnánk ellene semmit tenni?

De még ha a kereszténység tényleg el is tűnne, akkor átvenné a helyét az iszlám.

https://www.youtube.com/watch?v=NlbJmma4vSE

Szerinted ők mennyire lesznek elnézőek veled, ha kibelezett Mohamed prófétás pólóban mész az utcán?

Ha nem a kis buborékodban élnél, tudhatnád hogy az ateisták a politikai iszlámtól félnek a legjobban.

Márpedig ha ezek többségben lesznek, akkor ez be fog következni.

Azzal el is dőlt az ateizmus sorsa Európában.

Pont hogy örülnöd kéne a kereszténységnek.

Na, idő hiányában ez most csak ennyi.

"#40 Na és?! Hadd szórakozzak már vele. :D"

Ja, a mi kis Humor Heroldunknak még küldenék valamit: (Jó szórakozást hozzá)

https://www.youtube.com/watch?v=i6R9DzSn70w

2023. jún. 29. 18:58
 42/50 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

“34. Tevenyereggyarto! Az utóbbi időkben érvelésid annyiban merültek ki, hogy ugyanazt az embert vizionálod vitapartnered személyébe.

Vagy a másik, hogy vitapartnered nem is keresztény. Nagyjából ennyi.

Unalmas vagy már.”

Na látod, csak a tiéd volt mindegyik kérdés. Akkor is a tiéd egy kérdés ha másik fiókból írsz. Hiába hivatkozol magadra harmadik személyben…

Arra miért nem válaszoltál ,hogy nem jeleníted meg a neved? Na ugye. Neked felesleges válaszolni, időpocsékolás. Igen, ez a komment amit most írok is jórészt az lesz mert neked címezem…

Inkább az az unalmas ,hogy az ateisták cukkolása a hobbid (miközben kereszténynek adod ki magad ami meg szerintem szánalmas és nagyon tiszteletlen a normális keresztényekkel szemben). De szerencsédre mindig lesz valaki aki adja alád a lovat, jobb esetben az illető szintén szórakozásból teszi.

Amúgy meg ha már szerinted a muszlimok kezdik átvenni a helyet akkor nem őket kellene cukkolni? Na de nem ám a GyK-n elrejtett névvel. Menj s nyilvánosan hergeld őket, lehetőleg egy erősen iszlám országban hátha úgy izgalmasabb lesz. Úgy is ingerekre vágysz, nem?

2023. jún. 29. 19:39
 43/50 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezo, szinte az osszes hozzaszolasod mero altalanositas, igy nem lehet normalis vitat folytatni. Ha majd felfedezed egyszer te is, hogy ateista es ateista kozott is van, lehet akkora kulonbseg, mint vallasos es vallasos kozott (ebbe beleertve a vilag osszes vallasat, nem csak a keresztenyseget), akkor lehet majd ezekrol a dolgokrol erdemi vitat folytatni. Addig nem, mert ilyen szintu altalanositas mellett minden csak feligazsag vagy csusztatas amit irsz.
2023. jún. 29. 19:51
 44/50 A kérdező kommentje:

"Kerdezo, szinte az osszes hozzaszolasod mero altalanositas, igy nem lehet normalis vitat folytatni."

Erre én:

"Na már most, nem minden ateista ilyen. Oké."

Ott is van szövegértés.

2023. jún. 29. 20:38
 45/50 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

“MERT ATEISTA VOLTAM RÉGEN ÉS A SZEXUALITÁS KATEGÓRIÁBAN IS ÍRKÁLTAM. AZÉRT!”

………és?

A mostani “kérdéseidet” is “felhasználják ellened” aztán láthatóan mégsem zavar. Ha valaki felhozza egy több éves kommented akkor közlöd ,hogy azóta megváltozott a véleményed s most ezt meg azt gondolod. Mi ebben a nagy mutatvány? Csak a saját állításaid felvállalásáról van szó. Igen, van amit utólag kínosnak érzünk valamit és másképp gondoljuk. Ez van.

“+ Ne te mond már meg hogyan használom a gyakorit. SZÁLLJ MÁR KI A FELHASZNÁLÓI FIÓKOMBÓL EMBER!”

Nem én mondom meg. Van az oldalnak saját tulajdonosa/ tulajdonosai. Ők írtak szabályokat az oldal használatához amik többek közt megtiltják ,hogy több fiókból más embereknek add ki magad. Szóval még csak fene nagy erkölcsösséget hirdető keresztény sem kell legyén ahhoz ,hogy ne tedd azt amit te tenni szoktál. Ez is ilyen szimpla gerinces dolog lenne.

“Ne gyere a valláskritikába, ha nem bírod az ateistákra irányuló kritikát.”

Kritikával semmi bajom, csak olyat ritkán látni. Amit te csinálsz az nem az, az csak idegesítő s unalmas. S sajnos egyre több kategóriával ez van. Alig vannak már jó kérdések. Mindenhol többségben vagy unatkozó trollok vagy unatkozó kisiskolások kérdeznek olyat ami 2 perc Google keresés lenne. Ez a “kérdés” sem több mint forgalompörgető.

S mielőtt kérdeznéd igen, az ezredik ateista “ha Isten jóságos és mindenható akkor miért engedi ezt meg azt” sem túl kreatívabb. Egy idő után azok is unalmasak.

“Jó, akkor ateista vagyok, nem mindegy neked kivel vitázol?”

Nekem mindegy ki minek vallja magát. Én azt írtam ,hogy azért zavaró mert többek közt tiszteletlen a rendes keresztényekkel szemben.

“Azt mondtam HA A KERESZTÉNYSÉG ELTŰNIK!” (…)

Pedig a fejlett országokban gyengülő félben van. Lehet nem tűnik el, legalább is a mi életünkben biztosan.

De a muszlim akkor sem keresztény, s nem vallástalanok akiket többségében nem érdekel ,hogy miben hiszel hanem ők egy másik, potenciálisan rivális vallás, szóval több értelme lenne őket cukkolni. Ha ateisták (nem antiteisták!) kerülnének hatalomra akkor jó eséllyel továbbra is hívhatnád magad kereszténynek, senkit nem érdekelne, muszlimokkal már lehet nem lenne ez a helyzet. Attól függ.

“Különben meg, inkább 100 muszlim mint 1 ateista.”

Mert miért is? Ha nem tetszik akkor ne foglalkozz a Valláskritika kategóriával, ennyi🤷

Na, akkor ezek szerint elmész egy erősen iszlám országba nyilvánosan hergelni őket? Te írtad: inkább 100 muszlim mint 1 ateista.

2023. jún. 29. 20:43
 46/50 anonim ***** válasza:
100%

"Arra azonban nem érkezett érdemi válasz, hogy miért nem minősíthető, az ilyen ateista vallásosnak."

Mert nem vallásos semmilyen szempontból. Minek akarnál egyáltalán egy ateistát vallásosnak minősíteni? Ennek eleve nincs semmi értelme.

2023. jún. 29. 20:45
 47/50 anonim ***** válasza:
100%

@46

A "szinte minden" szokapcsolat azt jelenti, hogy majdnem mindig, csaknem mindig.

Orulok, ha segithettem megismertetni veled e szavunk jelenteset.

Majd gyere vissza akkor, ha te megtanultal szoveget ertelmezni, es az altalanositgatasokrol is leszoktal. Addig nem lehet veled erdemi vitat folytatni.

2023. jún. 29. 21:49
 48/50 anonim ***** válasza:
100%

Nekem lenne egy kérdésem.

Tudod te hogy mi az a vallás?

2023. jún. 29. 22:20
 49/50 anonim ***** válasza:
100%
A hívőknek miért van szükségük az állandó térítésre, a vallás bújására/művelésre?
2023. jún. 30. 18:52
 50/50 anonim ***** válasza:
100%

#2*Sü: „Az emberek vitáznak mindenféle kérdésben, akkor is, ha nincs vagy nem lehet objektív mércéje annak, hogy kinek van igaza. Pl. hogy az Android jobb-e, vagy iPhone. Hogy a Windows jobb-e vagy a Linux.”

Annyiban ellentmondanék neked, hogy pont ez a két példa rossz, mivel a gépek és a rendszerek tulajdonságait nagyon is lehet mérni objektív módszerekkel. Annyi igaz, hogy a cukros vagy sós túrós tészta szeretete szubjektív. :)

2023. jún. 30. 19:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!