Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateistáknak miért van...

Az ateistáknak miért van szükségük az állandó valláskritika bújására/művelésére?

Figyelt kérdés

Gyakori rendszerességgel újra átrágják ugyanazokat a valláskritikai érveket, vagy újra felvetik azokat más megvilágításból.

Napi mint nap a biblia szövegeit illetően új komédiákat találnak ki.

A keresztény Isten érveket naponta újra és újra kritizálják.

Ez nem ugyanaz, mint a vallását napi rendszerességgel gyakorló keresztény?

De ha az ateistáknak erre a vallás gyakorlás negatív formájára van szükségük, akkor annyi erővel már jobb ha az ember keresztény marad.

2023. jún. 28. 07:46
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
100%
#20 És az előre kitalált saját válaszait hajtogatja. Ebből ennyi elég volt.
2023. jún. 28. 11:25
 22/50 anonim ***** válasza:
100%
Nincs. De amikor rendszeresen a pofámbavágja valaki, hogy "Isten így akarta", "Isten majd megsegít", "Imádkozom érted", "Hála istennek", stb..., akkor azért valamivel csak le kell kaparnom őket magamról és mivel mással, ha nem valláskritikával? Ez konkrétan a legfinomabb eszköz, amit alkalmazni lehet a valláskárosultakkal szemben.
2023. jún. 28. 12:31
 23/50 anonim ***** válasza:
93%

"Az ateistáknak miért van szükségük az állandó valláskritika bújására/művelésére?"

Nem tudom eldönteni,hogy ez téged zavar vagy mindenképp ellentábort akarsz vizionálni mert ugye ellenszélben erősödik a hit.

Vannak "harcos" ateisták vagy szabadon gondolkodók akik azért meglátták az ertelmet ebben.Mert a keresztény vallás végét az iránta érzett közöny fogja okozni.100 éve,ami történelmi léptékben semmi még nem merték at emberek felvállalni,hogy ateisták.Azelött meg pláne életveszélyes volt az egyház ellen beszélni de még a 20. század is küzdelmes volt ebben.Ma meg simán veszek sátáni szimbólumos gyerekpizsamát vagy fordított keresztes cumisüveget vagy olyan cd-t amit a kibelezett jézus díszit a boritón.Mert már senkit nem érdekel a politikusokat leszámítva akik hatezerrel lopnak az egyházzal karöltve.Nem kell sokat várni és ez a közelkeleti elmebaj amit ránkerőszakoltak eltűnik a történelem szemétdomján.

És minden valláskritikus hozzátesz ehhez a folyamathoz míg a közöny akkora nem lesz,hogy a kormányok elgondolkoznak rajta,hogy minek is öntik a adómilliárdokat(az ateistákét is)nekik, mert nem éri már meg.Majd meglátjuk,hogy mennyi templom és pap marad ha a hívek adománya az egyetlen bevétel.Mert az egyház mindig is kitartott koldusszervezett volt.

2023. jún. 28. 14:48
 24/50 anonim ***** válasza:
86%

Régebben a vallásosakat nem illett piszkálni. Valahogy olyan jellegű lett volna, mint a gyagyásokat cukkolni és jóérzésű kulturált ember ilyet nem tesz.

Évtizedekig nem érdekeltek a vallásosak.

Aztán nagyjából egy évtizede, vagy talán több is már, felfedeztem ezt a valláskritika oldalt és elkezdtem írogatni. Sokat tanultam és a Bibliát is olvasgatni kezdtem, mert amikor még én iskolába jártam, nem volt hittan, csak az általános olvasottságomban szereplő vallási témákat ismertem.

Elkezdett szórakoztatni a Biblia számos logikai hibájának, ellentmondásainak feltárása, egy csomó mindent megismertem ezzel kapcsolatban, például magát a Bibliát, mint írást és így jobban megértettem kulturális jelentőségét, mert a Biblia irodalmat teremtett, egész műfajokat, mire hazánk az egyik legjobb példa, hiszen a könyvnyomtatás előtt, amíg a vizsolyi Biblia el nem terjedt, nem volt jelentős irodalom országunkban és ez más népekre is érvényes.

Azonban egy idő múlva bele lehet ebbe unni, igaz megesett már az is többször, hogy az egész oldalt elhagytam huzamosabb időre, évre, vagy akár kettőre is, mert túl belemelegedtem néha és több időt pazaroltam a vitákra, beszélgetésekre, mint amennyi lett volna és amúgy is az a véleményem, hogy az információ pénzt ér, így a valóságban egyáltalán nem vagyok bőbeszédű társalgó.

Újabban ellenben egyedül élek már jó ideje és ez is egyfajta kommunikáció, a tudomány, meg egyes egyéb rovatokban tanulni is lehet, ez a valláskritika meg továbbra is szórakoztató, bár újabban elég hamar megunom, már messze nincs akkora újdonsága, mint kezdetben volt.

Más ateista viszont még bátran lehet abban a fázisban, amikor remekül szórakozik az itteni írásokon, visszaemlékezve nemegyszer a hasamat fogtam a nevetéstől, szerintem többet röhögtem itt, mint a humor oldalon, pedig oda is szeretek baromságokat benyögni.

Szóval ne vedd annyira a szívedre,egyszerű szórakozás ez egyeseknek, ám az ateisták tudnak ezekből a vitákból tanulni, akár egymás válaszaiból is és mindenképpen jobban megismerik a vallást, vagy vallásokat és ez által közelebb is kerülnek hozzájuk és ezzel toleranciájuk nőni fog, jobban, mintha egyáltalán nem törődnének semmilyen vallással.

2023. jún. 28. 15:39
 25/50 A kérdező kommentje:

Akartam reagálni de mire a hozzászólások olvasásnak végére értem, nyilvánvalóvá vállt, hogy felesleges.

Ismét sikerült elég jól lejáratotok az ateizmust.

Főleg a 24-es válaszoló.

Remélem nem törlik a moderátorok hozzászólását, mert ezt majd jól fel tudom használni későbbi vitáim során. :)

2023. jún. 28. 18:14
 26/50 anonim ***** válasza:
100%

Remek, a sok millio kulonbozo ateistabol talaltal egyet, akirol altalanosithatsz megint az osszes ateistara.

Nem veszed eszre, hogy ezzel a hozzaallassal pont a vallasod sirjat asod? Vagy epp ez a celod?

2023. jún. 28. 18:32
 27/50 anonim ***** válasza:
100%

Köszönjük kérdező, hogy még egy hozzászólással megmutattad mennyire figyelmen kívül hagysz minden a tiéddel nem egyező véleményt.

A fallal beszélni több értelme van.

Lejáratni pedig itt egyedül te járattad le magad. De ne is zavarjon.

2023. jún. 28. 18:38
 28/50 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan használd fel.

Bizisten teljesen őszinte voltam, De vedd figyelembe, hogy ezek a bírálatok többnyire egyfajta logikai játékok, meg a bibliai ellentmondások kiszúrásán alapulnak és a szórakozás sem olyan jellegű általában, mint egy kabaré, hanem inkább mint egy rejtvény a Fülesben.

Mellesleg az ateisták jobbára azt nem értik, hogyan lehetnek biztosak a vallásosak az istenük létében, mikor arra semmi bizonyíték nincs.

Be kell vallanom, hogy én kicsit megértem ezt (teljesen nem), mert visszaemlékezek saját korábbi eseteimre, például villamossal mentem egy 'táv'-randira és a hosszú úton kibámészkodva az ablakon olyanokat játszottam, hogy ha jön egy zöld taxi, akkor megvár a csaj - mivel késésben voltam. Ártatlan játék volt, de az persze világos, hogy a két eseménynek semmi köze egymáshoz, engem mégis megnyugtatott, mert jött egy zöld taxi, így nem frusztráltam magam tovább. Az persze igaz, hogy akkoriban elég sok zöld kocsi volt és a gépjárművek tekintélyes része taxi volt, tehát elég nagy valószínűsége volt annak, hogy ez bekövetkezzen, de a lényeg az, hogy az ember megerősítheti magát olyan - akár saját maga által támasztott kritériumokkal, kapcsolatokkal, amikben nincs semmi racionalitás és tud hatni a kedélyünkre, bár természetesen ez csak egy játék volt nekem, nem valami bizonyossággá váló hit.

Saját magunk meggyőzése sokszor jó hatással van ránk, sokkal magabiztosabbak lehetünk, ha diákként vizsgázni megyünk, vagy egy új munkahelyre jelentkezünk, sokszor ezen múlik a siker, szóval én nagyon is jól értem, hogy a legtöbb ember nem teljesen racionálisan viselkedik, ehhez hozzátenném még azt is, hogy olyan is előfordul gyakran, hogy az ember pontosan tudja, mit kellene tennie, mégsem teszi, valahogy nincs kedve hozzá, meg ott van az is, hogy nem egyszer tartotta bennem a lelket teljesen valószínűtlen ábránd, vagy például sokan szeretnek arra gondolni, hogy megnyerik a lottó ötöst, pedig hát olyan kicsi az esély, hogy szóra sem érdemes, de mégis valahogy ad valamennyi reményt a legelkeseredettebb időkben is.

Én ilyen jellegűnek tartom a vallásokat, csak felfokozott kivitelben, mondhatnám már-már túlzásba víve, de szerintem senki sem mentes teljesen az irracionálistól.

Akár ezt is felhasználhatod, ha tetszik, a lényegen nem változtat.

2023. jún. 28. 18:52
 29/50 anonim ***** válasza:
96%

A kérdező szerintem inkább a vallásokat akarja lejáratni.

Normális ember nem igazán úgy viselkedne, mint ő. Még akkor se, ha vallásos.

2023. jún. 28. 20:01
 30/50 anonim ***** válasza:
96%
#25 Jaj, te szende szűz. :D Ahhoz, hogy a szemedben az ateizmus le legyen járatva, nem kellettek az itteni hozzászólások. Számodra le volt az már 'járatva' a kérdésed kiírása előtt is. Inkább arról mesélj, hogy a saját istened hülyeségeit és logikátlanságait miért nézed el olyan nagyvonalúan? :D Ha valamiről érdemes vitát nyitni ateista és hívő között, az ez! :)
2023. jún. 28. 20:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!