Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A mai világban mennyi az...

A mai világban mennyi az esélye annak, hogy van Isten?

Figyelt kérdés
Ma már a világ legtöbb országában nem teljesen egyházi irányítás alatt álló, sötétben tartott emberek élnek, hanem azért létezik a gondolkodás is.

2023. jún. 19. 18:11
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
78%

Hát lehet, hogy a kérdés rosszul van megfogalmazva. Sőt az is lehet, hogy nem lehetséges jó formává átfogalmazni, De abban abszolút biztos vagyok, például #7 és hasonló válaszok nagyobb sötétséget tükröznek. Azt a fajtát, amelyik képtelen felfogni, hogy más embereknek joguk van másképp gondolkodni, sőt hinni.

Kérdező, az isten léte hit kérdése, és független az állami irányítás milyenségétől. A világ egyre bonyolultabb, és egyre kizsákmányolóbb, tehát természetes (de nem elfogadható), hogy egyre többen elbizonytalanodnak, félnek, és nem értik a körülöttük zajló eseményeket, ezért szükségük van mankóra. Nem az a kérdés, hogy ez jó mankó-e, hanem az, kaphat-e másikat. A válasz pedig az, hogy a többség nem kaphat. Marad számára tehát az, hogy kell neki isten. fontos észre venni, nem azt mondtam, hogy van isten, hanem azt, hogy kell neki. Tehát teremt magának és hisz benne. Aki ezt meg tudja oldani isten nélkül, megteszi.

Egyébként azt, hogy van-e vagy sem, eddig még senki nem tudta meggyőzően sem alátámasztani sem megcáfolni. Például aki kardoskodik, hogy márpedig nincs, annak mi érve van erre? Semmi. Csak hiszi, hogy így van. Furcsa gondolkodásmód azt mondani, én hihetek valamiben, te nem hihetsz valamben.

2023. jún. 19. 22:35
 12/27 anonim ***** válasza:
54%

A hit az betegség, mert hinni bármiben és annak az ellenkezőjében is lehet, ezért irracionális.

Értelmetlen.

2023. jún. 20. 06:54
 13/27 anonim ***** válasza:
64%

"aki kardoskodik, hogy márpedig nincs, annak mi érve van erre?"

A keresztények istene nem létezik, mert lehetetlen a létezése.

Általánosságban a többi istenről nem tudjuk.

2023. jún. 20. 08:29
 14/27 NTBS ***** válasza:
45%
Aki Hisz, annak van, aki nem Hisz annak nincs.
2023. jún. 20. 10:18
 15/27 anonim ***** válasza:
0%
És szerinted a transzcendes léte attól függ, hogy emberek mit gondolnak, hisznek-e benne vagy sem? :))
2023. jún. 20. 12:35
 16/27 anonim ***** válasza:
55%
@15 Ateista szemmel nézve valójában igen.
2023. jún. 20. 12:36
 17/27 anonim ***** válasza:
57%

A keresztény Isten létére semmi esély.

Mondjuk Zeuszéra 0,000 000 000 000 000 000 000 000 000 001 %.

Talán csak elköltözött az Olimposzról egy ideje.

2023. jún. 20. 12:51
 18/27 anonim ***** válasza:
72%

Emberfüggő h ki miben hisz.

Számomra a biblia az csak egy tündér mese...

Jól sikerült a manipuláció.. :D

2023. jún. 20. 17:04
 19/27 anonim ***** válasza:
46%

Hát ezt bizonyítani nem fogod soha, szóval esélyeket se tudsz számolni.

Szerintem van Isten csak tojik a fejünkre.

2023. jún. 20. 22:50
 20/27 anonim ***** válasza:
10%

Nos, én azt mondom, hogy van Isten, és ennek esélye 100%.

Miért gondolom így?

Ennek több oka van. Eddig mindig azzal próbáltam érvelni, hogy a teremtésben hiszek és nem az evolúcióban, valamnt azzal, hogy ha a legegyszerűbb dolog sem magától jön létre, akkor a világmindenség sem. Most mégis valami mást szeretnék mondani.

A Biblia már réges-régen is írt arról, hogy az utolsó napokban milyenek lesznek az emberek. Arról is ír a Biblia, hogy milyen lesz napjainkban a világ. Valamint a jövőről is ír.

Ír a Biblia felemelkedő világhatalmakról, amik sorban követték egymást. Mi, akik most élünk, az angol—amerikai világhatalom idején élünk, és a Biblia nem ír arról, hogy lesz másik. Azt írja, hogy ennek a világhatalomnak az idejében nehéz időszak fog jönni az emberiségre.

Ennek a világnak a vége is ennek az angol—amerikai hatalomnak az idején fog eljönni.

A Biblia viszont írja, hogy akik Isten akaratát cselekszik, azok túl fogják élni ennek a világnak a végét. Tehát Isten egy jobb világot fog adni itt a Földön az őt szerető embereknek.

Eddig, amit a Bibliából megtudtam, minden a szemem láttára teljesedik. Tényleg így van. Nekem már ez is olyan bizonyíték, ami igenis azt mutatja, hogy Isten létezik.

Itt, amiket leírtam, nagyon nagy vonalakban írtam le. A részletekről nem is beszéltem.

A Biblia csak azok számára elavult könyv, akik nem igazán értik, és sajnos vannak egyházak, akiknek a hívei sötétségben maradnak, mert sajna nem érzik azt, hogy igazán értik azt, amit Isten a Biblián keresztül közölni szeretne. Olyan homályos marad minden. Tapasztalat.

Természetesen mindenki vallását tiszteletben tartom. Gondolkodó, kutató emberként fejtettem ki a véleményem.

2023. jún. 22. 00:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!