Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha az élet ennyire igazságtala...

Ha az élet ennyire igazságtalan és ennyi szörnyűség van a világban, miért gondolják még mindig annyian azt, hogy van isten?

Figyelt kérdés
Csak mindenki gondoljon bele. Ha lenne isten, hagynà, hogy ártatlan kisgyerekek súlyos (pl. rákos) betegek legyenek és korán meghaljanak? Akár màr magzatként, csecsemőként elmenjenek? Vagy például annyi nő vetél el, nem lehet gyereke, méhen kívüli terhesség stb., pedig alkalmas anyának, mindent megtesz (vagy megtenne) a baba egészségért, de akiket meg nem érdekel, napi 2 doboz cigit szívnak el szülés előtt is, bántalmazzák a gyermeküket stb. nekik a termékenységgel nincs gond... Vagy hogy annyi ember hal meg ártatlanul, hogy nem érdemli meg, tehát ,,nem élt erkölcsileg rossz életet". Annyi mindent fel lehetne sorolni. A hívek ezt még mindig azzal nyugtázzák, hogy isten próbára tesz minket, vagy hogy próbálják maguknak bemagyarázni a saját életükben környezetükben és a világban történt tragédiákat?

2023. jan. 23. 20:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/114 anonim ***** válasza:
18%
Boring. :)
2023. jan. 23. 20:34
 2/114 anonim ***** válasza:
70%

Rengeteg ilyen kérdés van/volt, és nagyon sokan kérdezik tőlem is ezt (keresztény vagyok, és hiszek Istenben). Az első dolog, hogy nem vagyok Isten, és nem látom azokat az összefüggéseket, amiket Ő lát. Lehet, hogy én csak azt látom, hogy valaki fiatalon meghal, közben meg boldogan ül az Isten jobbján a mennyországban, és sokkal jobb neki ott, mint itt.

Másrészt Isten nem cukorautomata, ahova bedobod a pénzt, és már kapod is a cukorkát. Nekem ennek megértésében nagyon sokat segített a Viskó című film. Érdemes megnézni (van belőle könyv is). [link]

Valószínűleg le fognak pontozni, de az én véleményem az, hogy a rossz dolgokért mi felelünk, emberek, és nem várhatjuk, hogy az általunk elrontott dolgokat Isten megjavítsa varázsütésre, illetve nem biztos, hogy mindennek látjuk az okát. Lehet, hogy valaki meddő, és dühös miatta, de lehet, hogy ha nem lenne, akkor sokkal borzasztóbb dolgok történnének vele.

Én hiszem, hogy Isten jó, és szeret mindenkit. Persze, bele lehet kötni abba, amit írok, de ez csak a szerény véleményem.

2023. jan. 23. 20:45
 3/114 anonim ***** válasza:
55%
Isten nem ennyire kisszerű és földhöz ragadt, mint te.
2023. jan. 23. 20:47
 4/114 anonim ***** válasza:
55%
A szabad akarat, amit Isten megadott az embereknek. Miért lenne a felelős az Isten azért, amit mocsadék emberek csinálnak? Az Isten éppen, hogy az ezekkel ellentétes oldal.
2023. jan. 23. 20:51
 5/114 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
17%

De mi a francért kérdezel olyasmit amire magad válaszolsz?

"isten próbára tesz minket,"

Az élet proba valakinek ilyen, valakinek olyan.

2023. jan. 23. 21:10
 6/114 anonim ***** válasza:
28%
A betesda tónál Jézus csak egynek segített. Mindenért nem kell őt felelősségre venni.
2023. jan. 23. 21:20
 7/114 anonim ***** válasza:
29%

Ettől még lehet.

Csak nem jóságos, és nem is igazságos.

2023. jan. 23. 21:43
 8/114 anonim ***** válasza:
43%

Amikor az emberek istenről beszélnek, általában egy jóindulatú Teremtő jut az eszükbe. Abban azonban bizonyos vagyok, hogy ilyen nem létezik. Egy jóindulatú Teremtő nem csinálna olyat, hogy az egyik gyereket olyan helyzetbe hozza, hogy egy gazdag amerikai családba születik, és a legújabb Iphone-nal flexel az instán, míg a másik gyerek meg 10 éves kora előtt éhen hal Afrikában.

Ha van Isten, akkor ki kell zárni, hogy bárkinek is segít, ebből fakadóan egy deista istenképről van szó.

Ám az is lehet, semmilyen isten nem létezik, és a világ mögött nincs semmilyen Teremtő, hanem attól függetlenül van.

2023. jan. 23. 23:18
 9/114 anonim ***** válasza:
35%

Az judaizmusnak az apokaliptikus szektái (mint pl. az esszénusok) úgy hitték, hogy a világban aktívak a sötétség fiai, a démonok, ők okozzák ezeket a rossz dolgokat. De majd ha eljön a Messiás, akkor ennek vége lesz, és minden jobb lesz.

És a proto-ortodox kereszténység is egy ilyen apokaliptikus zsidó szektáként indult. És mit tanít a kereszténység? Hogy a második eljövetelkor ennek vége lesz, és minden jobb lesz.

Tehát az ókorban volt minden ami napjaikban, betegségek, háborúk, mégsem veszették el tömegesen a hitüket az emberek.

2023. jan. 24. 01:33
 10/114 Jégszív ***** válasza:
30%

HÁT EZ AZ!

JÓ Isten ilyen könyörtelen, igazságtalan elb.szott világot teremtett!?

Többek között(!!!) ez az, amitől fejre állt bennem az istenbe vetett hit.

2023. jan. 24. 13:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!