Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi lesz akkor, ha elnevetem...

Mi lesz akkor, ha elnevetem magam a keresztelőn?

Figyelt kérdés
Tesóm megkért hogy Keresztapa legyen, viszont eléggé ateista vagyok egyszerűen amit ott Hókuszpókolnak, meg vízzel öntögetnek az nekem nagyon vicces lesz, így nagy esélye van annak hogy az egészet el fogom röhögni
2023. máj. 27. 16:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
87%

Ateistaként - szerintem - nem lehetsz keresztapa. Én sem lehettem, csak "kereszttanú", azaz tanúja a keresztelőnek.

Az elröhögés nagy illetlenség/bunkóság.

2023. máj. 27. 16:42
 2/14 A kérdező kommentje:
1. Megvagyok keresztelve annyi elég volt nekik és keresztszülő leszek nem tanul
2023. máj. 27. 16:49
 3/14 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem is illetlenség lenne, a testvéred felé is aki megtisztelt azzal hogy megkért erre. Felnőtt vagy(?), szedd össze magad és bírd ki!
2023. máj. 27. 18:31
 4/14 anonim ***** válasza:
78%
Nagyon kínos lenne, de egy (egyházi iskolában végzett) kolléganőm a saját templomi esküvőjén kezdett el vihogni.
2023. máj. 27. 19:05
 5/14 anonim ***** válasza:
25%
Ugyan már, én lepisiltem a papot.
2023. máj. 27. 19:25
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Attól is függ, hogy milyen helyzetben. Én amikor keresztelőn voltam akkor ott poénkodott picit a pap és mindenki nevetett. Nem volt semmi probléma.

De ha konkrétan kiröhögöd a szertartást és amiket csinálnak akkor elég csúnyán fognak rád nézni és lehet megkérnek, hogy távoz.

Egyébként minek akarsz megesküdni arra amit utána úgysem fogsz betartani?

2023. máj. 27. 19:53
 7/14 anonim ***** válasza:
94%

Tudják hogy ateista vagy? Minek kértek fel? Minek fogadtad el? Nem kellett volna, mivel nem vagy alkalmas a feladatra (a keresztszülő ugyanis hitéleti vezetője és tanácsadója a keresztgyereknek.)

Ha kineveted a szertartást, akkor az fog történni, hogy saját magadról kiállítasz egy szegénységi bizonyítványt, mivel nem vagy képes sem az önunalomra, sem mások toleranciájára, elfogadására, kölcsönös tiszteletére.

Különben nálunk is nagyon jó hangulatú volt a legutóbbi keresztelő, elmondta a kötelezőt, majd utánna valami vicceskedett a pap. Nyitott, kedves és közvetlen volt.

2023. máj. 27. 20:26
 8/14 A kérdező kommentje:

Minek kértek fel? Minek fogadtad el?

Mert nincs más....

2023. máj. 27. 20:43
 9/14 anonim ***** válasza:
92%

Akkor ha már vállaltad, akkor embereld meg magad a szülők és a kisgyermek kedvéért. Nem volna érett dolog valakinek a keresztelőjét tönkretenni.

Egyébként se hangzik el semmi különös.

2023. máj. 27. 21:28
 10/14 anonim ***** válasza:
71%

Tőled még a szomszéd is jobb lenne, látatlanba. Tényleg nem kéne elvállalni, de ez is csak téged jellemez.

2023. máj. 28. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!