Kedves ateisták! Mi olyat tudnátok nekem mutatni, vagy érvelést felvezetni amitől én kitérnék a hitemből?
Folytatás:
"
Igen de nem azt állítottam, hogy ha Isten befolyással van viselkedésünkre, gondolkodásunkra stb.stb. akkor az már közvetlenül bizonyíték Isten létezésére.
"
Alapvető probléma a gondolatmeneteddel az, hogy Isten befolyását feltételezed, holott a Biblián alapuló istenkép (elképzelés) az, ami hat az emberek gondolkodására/viselkedésére.
(Itt persze hívőként feltételezheted a Biblia mögött ott lévő Istent, aki a hatott a Biblia megírására, és ezzel közvetetten a róla kialakított istenképre, de ez nem tény, hanem hit.)
"
Másfelől Istent a biblia redukálod, csak hogy ez a valóságban nem így van.
"
Isten tulajdonságainak megismerésére az egyetlen kézzelfogható információ forrás a Biblia.
"Isten a bibliai szövegen kívül is hatással van az emberekre."
Feltételezés, bizonyítást igényel. Jelenleg erre vonatkozóan nincs alátámasztó tény.
"(Érezzük hogy Isten velem van, érezzük hogy Isten szeret stb.)"
Nem bizonyíték!
Lásd:
"
Ráadásul sokan pusztán csak csekély bibliai ismeretek alapján, vagy semmilyen bibliai ismerettel is képese hinni Istenben
"
Hihetnek VALAMILYEN istenben, de Istenben, csak a keresztények hisznek, akik viszont szükségszerűen közvetlenül vagy közvetett módon (papoktól, stb...) az Istenről szóló információkat a Bibliából nyerik.
(Nem hihet valaki Jézus feltámadásában és a megváltásban, ha nem is tud Jézusról, akiről viszont a Bibliában lévő evangéliumok beszélnek.)
Tudni éppen tudnék, DE MINEK!
Három oldalról - Szociológia, filozófia, teológia - képes volnék támadni, de
- mivel túl hosszú,
- túl intellektuális,
- nem fűz hozzá semmi érdek,
MINEK FÁRASSZAM VELE MAGAM!
Valaki írta, (#18) hogy a tudáshoz "Kell hit..." HÁT EGY FRÁSZT: Tapasztalatokból eredő meggyőződés!
Aki ilyent állít, azzal kár szóba állni, csak elbeszélnénk egymás füle mellett.
"SENKI NEM FOG KIGYÓGYULNI A VAKSÁGBÓL, HA MINDEN IGYEKEZETÉT ARRA FORDÍTJA, HOGY VAK MARADJON."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!